Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:47 02.01.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ламба сонда  
Автор Air Cooled (Въздухар)
Публикувано05.05.05 09:50

Абе пичове голфа ми 3-ка 1,6 ми 75 кс на 180000 км нещо се спъна от миналата седмица?
Махнах му катализатора и сложих тръба. Резултат никакъв! Свалих ламба сондата и турих на неино место болтче и откачих за малко акомулатора - ефекта е пушка!!! Върви като разпран а и харчлъка се оправи!

Тема Re: Ламба сонданови [re: Air Cooled]  
Автор mun4o (глупав)
Публикувано06.05.05 11:15

Е как би пич? Тез работи дето ги пишеш зачеркват цялата инженерна мисъл на коскоджамити концерн бе? Сигурен ли си?

mun4o беше прост човек...

АвторЛюбo (Нерегистриран)
Публикувано06.05.05 18:43

е как така върви с болтче, вместо ламбда сонда??

Тема Re: Ламба сонданови [re: Любo]  
Автор Air Cooled (Въздухар)
Публикувано09.05.05 09:53

Върви яко!
Е са по празниците бяхме 4 човека от които 2 женски София-Пещера-яз.Батак-св.Константин и обратно абе кам 400км. навартях и горе долу изчислих 7.5 тунджа на 100!
Никакви грижи!
Ако някой не вярва ще му покажа.
Аз съм на принципа има ли електроника - да се изхвърля!!!!!

Автор Golfiera (непознат)
Публикувано10.05.05 09:54

Ти ме смая бе човек.Аз имам същия мотор предполагам!Напиши първите 3 букви на означението на мотора?За да сравня с моя и ще опитвам и аз Коя година е колицата?
Е Е И ЙЙЙ баси майтапа си ти,няма ли проблеми с компа?

Редактирано от Golfiera на 10.05.05 09:57.

Тема Re: Ламба сонданови [re: Golfiera]  
АвторAir Cooled (Нерегистриран)
Публикувано10.05.05 11:12

1,6 ABU е кода мод 94г.
Махаш катализатора и в Мкомплект ти заварват тръба, откачаш куплунга на сондата, после+ на акомулатора и ....

Автор Golfiera (опознаващ)
Публикувано10.05.05 20:23

Ако си оставя катализатора защото е добре ,пречи ли?И какво казват спецовете за това ,че няма ламбда?

Газ до Ламарината и не мъчи Машината

Публикувано10.05.05 20:25

Ако си оставя катализатора защото е добре ,пречи ли?И какво казват спецовете за това ,че няма ламбда?А иначе мотора ми е същия

Тема Re: Ламба сонданови [re: Golfiera]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано10.05.05 20:37

Не е много добре така...

Когато няма ламбда, компютъра дето управлява двигателя не може да коригира оптимално състава на сместа, и разчита на твърдо заложени в паметта си таблици, които общо взето създават излишно обогатена смес (за да е сигурно че ще върви и няма да гасне).

При наличие на ламбда, в такъв режим колата работи само за кратко, докато ламбдата загрее. Като няма - си кара така постоянно, а може и грешки да трупа (зависи от конкретното ECU).

Махнеш ли ламбдата - оставяш уредбата без обратна връзка. Между другото защо е било нужно да се сменя ламбдата с болтче? Могло е просто куплунга й да се разкачи, пък тя да си седи да запушва дупката.

По правило колата наистина върви добре без ламбда, но и харчи повече. Е, ако преди това ламбдата е била много зле може и да изглежда че е по-добре. :-)

Така че - по добре е да си има ламбда, а катализатора може и да го няма. Виж обратното не е редно (катализатор без ламбда), защото неоптималната смес ще му разкаже играта бързо.

Тема Re: Ламба сонданови [re: koko]  
Публикувано10.05.05 23:09

Има логика в това което пишеш ,и мисля че ще оставя нещата така както са

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.