|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
ЗАЩО Е ТОЛКОВА ПРЕХВАЛЕНА ТАЯ МАРКА ?
|
|
Автор | пacaт 1998 r. 1.8 2OV (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.04 21:58 |
|
КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ БИЛИ МНОГО ЗДРАВИ ФОЛКСВАГЕНИТЕ?
ОТ ЕДНА ГОДИНА ГО КАРАМ ТОЯ ПАСАТ 1998г И ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО НЕ СЕ Е ЧУПИЛО , ТО БЯХА ДВИГАТЕЛИ, ДИФЕРЕНЦИАЛ , ПОМПИ......ПРЕЗ ТРИ МЕСЕЦА ХОДЯ НА РЕМОНТ НА ПРЕДНИЦАТА, ВЕЧЕ КАТО ВИДЯ ДУПКА НАПРАВО СПИРАМ, АМАН ОТ ТАЯ БЯРАКА, ВЗЕХ Я В ПЕРФЕКТНО СЪСТОЯНИЕ И СЕГА ИЗГЛЕЖДА НЕВЕРОЯТНО.....НО МИ ПИСНА ДА СЕДЯ В ЮНИТРЕЙД.
А ДОКАТО СЕДЯ ТАМ СЕ НАГЛЕДАХ НА РЕКЛАМАЦИИ НА ЧИСТО НОВИ КОЛИ...КАКВО ЛИ НЕ, ЦЕЛИ СКОРОСТНИ КУТИИ СМЕНЯТ НА ПАСАТ НА 10000 км.........УЖАС ?
НЕ ВИ ЗНАМ КАКВИ КОЛИ ИМАТЕ, МОЖЕ И ДА Е МАНИЯ ДА КАРАШ ТАЗИ МАРКА НО МИ ПОЗВОЛЕТЕ ДА ИМАМ ЗАБЕЛЕЖКИ КЪМ НОВОТО ПРОИЗВОДСТВО , ДЕФЕКТИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО, МОЖЕ ЛРИ ПО СТАРИТЕ ДА НЕ Е ТАКА....НЕ ЗНАМ, НЕ ИСКАМ ДА ОБИДЯ НИКОГО.
МИСЛЯ ДА СЕ ПРОБВАМ С НЯКОЯ ЯПОНСКА МАРКА, ВСИЧКИТЕ МИ ПРИЯТЕЛИ СА ДОВОЛНИ ОТ ТЯХ И МИ СЕ СМЕЯТ КАТО МЕ ВИДЯТ БЕЗ КОЛА ЗАЩОТО ПАСАТА МИ Е ЦЯЛА СЕДМИЦА НА РЕМОНТ ??????
| |
|
не знам,аз съм с голф 2(1987) и 8 месеца от както го имам само наливам гориво и карам,купих му само нов акумулатор и гърнета понеже старите се скапаха. Може новото производство да е по зле,не че разбирам де
| |
Тема
|
Re: ЗАЩО Е ТОЛКОВА ПРЕХВАЛЕНА ТАЯ МАРКА ?
[re: пacaт 1998 r. 1.8 2O]
|
|
Автор | golf_3 (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.04 21:44 |
|
Брат ми възможно е просто да ти е такъв късмета и много съжалявам за което. Моля те изброй какво си оправил точно в периода за който имаш колата и второ защо ходиш в юнитрейд? Те там според ме мое и купето да поискат да ти сменят ако има една точка ръжда.........
| |
Тема
|
Неееее гледам около мен всички ...
[re: golf_3]
|
|
Публикувано | 13.12.04 08:44 |
|
Не само аз съм така, около мен много хора с тази марка реват постоянно, но защо държи такова реноме???
Когато я купих ми казаха че били много здрави....ами например с японската ми предишна кола, не съм вдигал капак, винаги е била на линия и нито един ден не си позволи да отсъства по болест. На два пъти повече години и почти три пъти по-евтина като цена????
Значи явно Пасата е само хубав но не и здрав ! 
| |
Тема
|
Re: Неееее гледам около мен всички ...
[re: пacaт 1998 r. 1.8 2O]
|
|
Автор | Scott (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.12.04 10:50 |
|
А ти от чисто нова ли я имаш или втора ръка? Защото макар на 6 години, тази кола може да е над 250хил. км.
| |
Тема
|
НОВ ВНОС ОТ ГЕРМАНИЯ ?
[re: Scott]
|
|
Публикувано | 13.12.04 17:30 |
|
Взех я преди година и половина , беше внесена от Германия и светеше от всякъде, тя и сега е в перфектно състояние....но какво ли не съм сменил, много е досадно да дадеш толкова пари и да се троши постоянно, ако беше стария Пасат за 4-5000лв. нямаше да ме е яд, а километрите са 170.000 ? 
| |
|
Не искам да се заяждам, може да е някаква неудачна сглобка, но да правиш генерални заключения на висок глас относно качеството на една марка автомобили само по това, което си 'видял' в сервиза и собствения ти автомобил е необмислено. Eто няколко фактора, които може би допринасят за проблемите ти:
- километрите са повече, отколкото казва километража (това че колата 'свети отвсякъде' се дължи на малкото години, но износването на ходовата част, двигателя и трансмисията не може да се 'види')
- този двигател е доста динамичен и предишния собственик е 'стряскал' колата яко, а всъщност това може би важи и за теб
- модела е сравнително нов и сервизното обслужване в България не е на нивото на технологията му - те правят едно, но чупят друго, позната история
Като заключение: широкоразпространена тенденция е автомобилите от този клас на запад да се използват за бизнес и максималния им безавариен ресурс(разбирай само 'сипваш и караш') е 3-4 години или 150-200хил.км. Има обромен риск при закупуване на такъв 'нов внос' купувачът да се изправи пред множество проблеми за оправяне за да приведе автомобила във 'нормална форма'
| |
Тема
|
VW -nikoga ama i japan se izlagat
[re: Scott]
|
|
Автор | nerazbiram (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.12.04 00:41 |
|
Така - значи първо може просто да не си случил на кола.Второ - предишния собственик може да е бил бесен душманин.Трето явно се носи излишна слава на въпросната марка.Освен това всичките ми приятели имат проблеми с колите си (от всякакви марки) но го крият и винаги си търсят някви глупави опрвдания като се счупи нещо и никога не съм ги чул да казват еми счупи се да го еб. у дръгела.Ако ги слушаш техните коли никога не се прецакват
Японските коли като цяло са много по здрави от всякакви европейски боклуци НО:явно има масово разваляне на качеството.Ще ти дам за пример новия авенсис - притежавам такъв от 1 год 2 мес.на 30 000 км, - скоро се прецака парното му и климатроника му, а крушките на фарове, стопеве и стопа за мъгла горят като фитили.Колата все пак е закупена нова от вноситела.
Мой приятел притежава новата вектра, некъв дизел, закупена пак чисто нова, на 8000 км се смени управляващия блок на АБС, на 18 000 изпусна амортесьор, на 35 000 изгоря няква лампа на таблото, колата сега е на 55 000 км и има намерения да я сменя за японка.Просто е отвратен от опел
Друг мой познат кара некъв умрел vw bora, купен втора ръка на около 80 000 км, няма да ти казвам там за какво приключение става дума, то не бяха турбини, некви датчици абе боклук както и да го гледаш.
Общо взето всеки "разбирач" си е изградил неква теория за колите и е с промит мозък и признава само това което кара.Просто кон с капаци.
Успех и следващата ти кола дано да бъде купена по вкуса ти, а не по "общото" мнение кое е здраво и кое чупливо,щото тия всичките "разбирачи" не са се качвали на голф след 90 год ама много им знаят устите.
| |
Тема
|
Евала....така е прав си!!!
[re: nerazbiram]
|
|
Публикувано | 18.12.04 20:11 |
|
Много си прав, никой не смее да признае че колата го ядосва?
Не разбирам какво лошо има в това, явно го свърват с личен неуспех който трябва да се скрие, но защо нали тук дискутираме точно тези въпроси?
Не свързвам по никакъв начин проблемите на колата със някакъв мой неуспех или карък, на мен ми върви винаги и се справям добре в живота, така че смело мога да кажа че колата ми е калпава и да я заменя с друга.
Благодаря на всички които ми писаха, и ви пожелавам безаварийна и безпроблемна експлоатация

| |
|
Абе как така ви се развалят колите.
Първата ми кола беше Фиат Уно - новичко. За седем години нищо не му се развали . Продадох го на 7 години на 80000км, само ауспуха му бях сменил. Казват много били се трошели италианските коли...
После имах Мазда Миления с някакъв много специалиен двигател (Милеров Цикъл), дето тябваше да се строши докато я изкарам от гаража. Купих я на 85000км, за три години й сложих още 80000км. Нищо й няма - само един маркуч на радиатора се наложи да сменя.
За България си взех едно един архивен Фолксфаген Поло, 1.1Л, 1989 година. Толкова не разбирам от коли, че дори не бях видял, че му е изгнил единя калник (под една пласмасория). Закърпиха го и вече 4та година колата си върви като пушка.
Жена ми има едно старо митсубиши мираж - на десет години, и на него нищо му няма (май дявола гори масло, ама аз му наливам по малко от време на време - и през ум не ми минава да взема да я оправям).
В момента имам Голф-5. Върви си колата. Аз й вдигам капака само за да налея вода на чистачките.
Това е моят опит с коли. Как така се трошат вашите?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|