|
|
|
Тема
|
RP engine problems !!!
|
|
| Автор |
rado73 (RADO) |
| Публикувано | 16.07.04 16:27 |
|
|
Zdravejte, ne sum ot vashiq klub no imam TOLEDO koeto e s dvigatel RP(1,8 1991god.) i imam problemi s nego...Oborotite mi igraqt i ima dosta silni vibracii na dvigatelq??? Hodih na nqkolko "diagnostici" no nikoj taka i ne moza da otkrie problema, vseki vzima parite i kazva che nishto i nqma...Sled kato smenih sveshti, distrib.kapachka, palec, kabeli, mahnah katalizatora posledniq "biser" beshe, che trqbva da si smenqm injekciona??? Vzeh ot edin priqtel drug injekcion za proba no problema si stoi i veche neznam kakvo da pravq... Po tiq diagnostiki samo mi se "uchat" po kalata bez nikakuv rezultat.
Dajte nqkakva ideq, imal li e nqkoj podoben problem...
mobile: 088 8 500 512
e-mail: r.balev@mobiltel.bg
| |
|
|
|
Аз имах много проблеми, със същия мотор съм Опиши какво точно прави.Как така оборотите играят?Как е с мощността и вървенето?Придърпва ли?
GTI - German Technology Inside
| |
|
|
|
Zdravej, v subota smenih celiq inzekcion i sega kato che li e malko po-dobre...Hodih na diagnostika za poreden put, tam q gledaha i kazaha che vsichko i e nared??? Sega s noviq inzekcion vurvi po-dobre i oborotite pochti ne igraqt, no VIBRACIITE na prazen hod si ostanaha...Tiq ot diagnostikata tvurdqt che tezi vibracii ne sa ot dvigatelq, a sa ot tamponite kojto durzat dvigatelq??? Drugoto koeto e che ediniq ot markuchite za vakuma ne go zakachiha kum izekciona kakto beshe predi, az go zakachiha kum "cherniq markuch kojto otiva kum servoto, tam imashe edna malka zelena kapachka????" Neznam, shte trqbva da tursq nakoj takuv dvigatel za da sravnq vsichki markuchi koj kade otiva, zashtoto oshte navremeto kogato q kupih na purvata diagnostika majstora mahna edin ot malkite markuchi, bul mi v poveche??:)))))
Dajte nqkakvi idei za VIBRACIITE
mobile: 0888500512
email: r.balev@mobiltel.bg
| |
|
Тема
|
Re: RP engine problems !!!
[re: rado73]
|
|
| Автор |
.zmej. (песимист) |
| Публикувано | 19.07.04 18:19 |
|
|
Ако двигателя работи равномерно, най-вероятно вибрациите наистина да са от тампоните...
| |
|
|
|
При мен има вибрации когато оборотите са ниски.....Аз наринах нечовешка сума пари за нов потенциометър, сложиха ми и нов инжектор....уж частта е съвсем същата, със същия номер на бош обаче е от ауди и затова има някакъв проблем с управлението на моторчето за празен ход.....Инъче с новия потенциометър голфчето е пушка направо! Сега остава да отида да ми направят един прекъсвач за това моторче да си го контролирам аз.....Когато колата достигне работна температура трябва да се изключва, за да не държи 2000 оборота, а като е студена да се включва за да има празен ход Абе прежалих парите, утехата ми е, че засега всичко е ок! .Обикновено при тия двигател моторчето за празен ход прави мизерии....
Хайде със здраве!
GTI - German Technology Inside
| |
|
|
|
|