Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:25 02.11.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Тема OFF TOPIC. . .нови  
Автор NovobranecGT (Enthusiast)
Публикувано08.06.04 21:14

Попаднах на поредната малоумна тема, където се сравнява Голф 2 16в с Астра 2000 16в и естествено Голф-а е оплют подобаващо като селска и ръбата кола и т.н.(да казвам ли че повечето мнения са от фенове на Опел?)Само не ми е ясно защо не познавам нито един автомонтьор/тенекеджия, който да е фен на тая марка, повечето не искат и да чуят за нея или да си помислят да притежават такъв(говоря за стари модели преди 92-93)

- това е въпросната тема в клуб Тунинг.Не мога да разбера защо сравняват кола от началото на 80-те с кола от началото на 90-те.Да споменавам ли че до миналата година Голф 2 държеше по- висока цена от пърите Вектри, да не казвам Кадетите по колко вървяха(говоря относително защото все пак цената зависи от състоянието на колата, двигателя и екстрите)
Какво е вашето мнение по въпроса?
Хайде със здраве!
П.П. Все пак не искам това да се превръща в открита война между Опел и ФВ, а просто се интересувам от мнението на колегите от нашия клуб

GTI - German Technology Inside

Тема Re: OFF TOPIC. . .нови [re: NovobranecGT]  
Автор vw_golf_2_Memphis (поназнайващ)
Публикувано08.06.04 21:30

Браточка каквито и неща да говорят истината е една
Важното е че ние караме хубавите ФВ-та, докато те ходят по сервизи и най вече по тенекиджии

Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!

Тема Re: OFF TOPIC. . . [re: vw_golf_2_Memphis]  
Автор Sport1.3 (zapalen)
Публикувано09.06.04 14:43

Единственото, което ме кефи при Астрите 16V е, че са по-нови от Голф.

Тема Що се връзваш?нови [re: NovobranecGT]  
Автор .zmej. (песимист)
Публикувано09.06.04 15:06

Ако някой си го кефи астрата, добре...
Ако друг го кефи голфа, пак добре...
Ако някой не го кефи или астрата, или голфа, това си е негов проблем...
За да даваш акъл кое е по-добро от друго, трябва да си ги карал и двете бая време...

Между другото, имам един колега с 'най-вървежния' опел на света - кадет C16NZ автоматик (моно 75 коня)... Яде баварки всякакви... И лексуси също... Спирали са го катаджии с над 200... На приказки... Сам си прави изводите...

В крайна сметка според мен Oпел са добри коли с калпави ламарини...

Пък и познавам много хора, сменили Опел-а с Фолксваген, но нито един, направил обратното...

Тема Re: Що се връзваш?нови [re: .zmej.]  
Публикувано09.06.04 15:18

Ами то никой няма да смени лодка с пояс или надуваем дюшекВ понеделник с един приятел оглеждахме едно БМВ 318 90година за 500 евро(нов внос).Колата изглеждаше много добре и вероятно и техническото и състояние нямаше да е кой знае колко лошо, но моя човек нещо не му хареса, че трябва да плаща мито и вика на продавача "накрая ще си взема някое дърто ГСИ" при което оня едва ли не подскочи като ужилен и вика "не си купувай Опел в никакъв случай, няма да можеш да му насмогнеш на ремонти и най-вече на ръждите и изкърпванията на 1-2 години.Нямам нищо против нови Опели, но смятам, че един 10+ годишен ФВ е по-здрав от 10+ годишен Опел, зависи и от поддръжката, но като цяло наблюденията ми са в полза на ФВ, а и тия дъртите ръбести Кадети(по-старите от капката - Ц или Д, не помня) вече не ги виждам по улиците докато има доста единички в движение, а да не говорим за двойките

Тема Re: Що се връзваш?нови [re: NovobranecGT]  
Автор vw_golf_2_Memphis (поназнайващ)
Публикувано09.06.04 15:34

Кадетите които имаш предвид се наричат кенефи

Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!

Тема Re: Що се връзваш?нови [re: vw_golf_2_Memphis]  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано09.06.04 17:52

Аз съм имал 2 Вектри сега карам втори Голф.
И двата модела си имат предимствата, но Голфа си е повече кола.

Тема Re: Що се връзваш?нови [re: Genesis]  
Публикувано09.06.04 21:41

Ами той и Венто май е сменил някой друг Опел и вече не иска и да ги видиПо принцип не са стока, все пак GM ги правят и имат някакъв друг по-различен дух от ФВ, но за всичко си има мераклии.И аз нямам нищо против някоя Астра ама като изгният веждите ще ми се свие сърцето, няма да е същата кола следкато я изкърпят, след време пак ще изгние ако не е направена като хората...а на вектрите по принцип им се сменят вежди отзад и прагове, но с друго няма проблем...май на по-дъртите кадети им влизаха амортесьорите в багажника и отзад става lowrider.Все пак първенец по гниене са Ладите(вежди,прагове,греди под праговете,под,поставки за крик,предни калници и ламарината под фаровете....имаше и едни работи по окачването ама не знам как се казват

Тема Re: Що се връзваш?нови [re: NovobranecGT]  
Автор lowrider (GOLF фенче)
Публикувано09.06.04 22:29

Абе да не ви пука нека завиждат,аз в един клуб пък чета,че от всеки 10 шофьора ,които засичали някой си то всеки 9 от тях били със голфове.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.