Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:34 15.07.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови  
Автор vw_golf_2_Memphis (поназнайващ)
Публикувано26.05.04 15:35

Аз и преди съм ви питал ама...да се подсигуря
Та моята ГОЛФетка е с двигател 1.6карб.Искам да инплантирам по-мощен мотор защото не ми стига мощта а и моя нещо е почнал да здава багажника напоследък съм започнал да карам само на 2-ра а газта е натисната до долу
1-во си мислех да сложа 1.8и 16В но той е много тежък и май трябва да се подсилжа коша.
Сега обмислям да сложа 1.8и 8В 112к.с. като бившата на нашия общ познат "Търтея"
И ме интересува абсолютно всичко което се сещате...всичко без регистрацията защото в талона ми пише "без номер"..та така.
Кажете какво трябва да се сменя....какви кабели трябва да се прокарват допулнително...запалвания ала бала...скорости...брей то много неща стават бре
А другия вариант е да си купя един донор и да му разплача майката а моя да го направя слънце
Помагайте хора моля ви сЪ...искам да стана по-вървежен

Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: vw_golf_2_Memphis]  
Автор Turtey ()
Публикувано26.05.04 15:43

100 % вариант две - намилаш ударен какъвто ти трябва - ще ти излезе макс 1000 лв и от двете правиш една прекрасна защото от карбуратор към инжекция си е мното работа - двг+ск кутия плюс резервоар+бензинови помпи+бензинопроводи+упрлавление на помпата (ново табло за бушоните+кабеляци) и т.н.
ама зависи - ако можеш да си го направиш сам ще ти излезе по-евтино (май)

а защо не вариант 3 - продаваш твойта и взимаш нова? двойките вече са евтини?

аз май-съм най-фен на вариант три- още повече че това и направих като блъснах мойта

Beauty is not enough

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: Turtey]  
Автор Pichaga (ne_na_kef)
Публикувано26.05.04 15:49

търтей прав си, подкрепям ти идеята за нова кола, въпреки че като се замисля-регистрация, смяна консумативи, аларма, каско, гражданска отговорност, касетофо/СD, направо ми става лошо....но...
Мемфис, освен ако не си манияк и да си прекарваш съботата и неделята в смяна на ДВГ, просто не мисля, че ще ти е изгодно като вложени време и пари-това е мое мнение де, а ако си решил успех и почвай да търсиш ДВГ 1,8i
P.S. нямал си мощност с 1,6 и 75 к.с. а аз 1,3 и 55 к.с...........

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: Pichaga]  
Автор Turtey ()
Публикувано26.05.04 16:14

e po4ti - аларма, каско, гражданска отговорност, касетофо/СD, си ги прихваща в цената на старата - а консумативи така или иначе си се семенят - остава само регистрацията да тежи

Beauty is not enough

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: Turtey]  
Автор Pichaga (ne_na_kef)
Публикувано26.05.04 16:37

абе парите са едно на ръка, а времето което ще загубиш по магазини, брокери и майстори....тръпки ме побиват

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: vw_golf_2_Memphis]  
Автор brabusGTl (пристрастен)
Публикувано26.05.04 16:48

Според мен си заслужава, особенно щом в талона ти пише двг без номер.
Търси нещо ударено, най добре да е преобръщано, за да няма много поразии по двг, радиатор, скоростна кутия и т.н. Ще ти трябва и окачването, заедно със спирачките. Така че си помисли. Всичко се свежда до пари, явно желание имаш.

Автор Vlad777 (6000 rpm)
Публикувано26.05.04 17:28

Брат ми си купи двигател 1,8 карбуратор без номер от джета от познат за малко пари. И той е с 1,6 карб без номер и реши, че ще слага по-мощен. Решил е обаче да разглоби 1,8 и да го види евентуално ако трябва да се сменя нещо да го оправи преди да го слага.
Това е най-лесната смяна от карб - към карб. Почти нищо не се сменя - повечето части около двигателя даже са същите. Ако те интересува на братлето стария двигател - 1,6 карб - обади ми се. Той още си е с него, така че ще можеш да го видиш в движение!

Автор NovobranecGT (Enthusiast)
Публикувано26.05.04 18:34

Избий си от главата идеята за смяна на двигателя!Нямаш представа колко време и средства ще глътне тази операция!Продавай този Голф и си купи ГТИ ако искаш пълна инжекция.Аз бих ти препоръчал да оправи този двигател и да го преработиш с цел повече мощност или да сложиш 1,8 карбуратор и да преработиш него.Има много варианти, но тоя с преместването на всичко от един Голф във друг е неприемлив
Хайде със здраве!

GTI - German Technology Inside

Тема Re: Я кажете нещо за смяната на двигателчето ми...нови [re: NovobranecGT]  
Публикувано26.05.04 19:40

ееее вие направо убихте всичко детско в мен
Благодаря ви за отговорите!
Ако си мислите че не съм си мислел да слагам 1.8 карб....лъжете се
Така е оферта защото скоростите и карбуратора си остават...
Но тук идва ред на лакомията...струва ли си да слагам 1.8карб като е само с 15к.с. отгоре?Има защото моите куци дъргели са макс 55

Обаче имам чувство че моя двигател не е издухал а е въпрос до настройки на карбуратора.Защото е на 130хил км. 100% реални!Абе личи си по много неща че не е каран...
Но съм ходил при много майстори да ми регулират карбуратора а те ми казват-ууу много е сложен този карб(2Е2) или уж го регулират ама нещата са си все същите.И след тези изцепки започнах да си го регулирам сами според мен всичко си му е в ред ама колата не върви

Сега ще ви помоля да ми кажете как да го направя този или 1.8карб по-вървежен.Само не ми казвайте спортен филтър итн
Или ако знаете много добри спецове по карбуратори...или пък да ми сменят карбуратора...свиркайте

Публикувано26.05.04 20:22

Също така да вметна че една пила не може да направи како трябва а гумите са ми 175/70Р 13...
Незнам защо но имам чувство че на задна се представя по-добре...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.