Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 14.11.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Скоростна кутия ?нови  
АвторHeпoxвaтko (Нерегистриран)
Публикувано26.05.04 17:12

Абе имам един пролем със скоростната кутия (VW Golf 1.6 GTD) 5-степенна. От 1 година почна трудно да превключва 4-та като мина 40-50 км . Ама постепенна нещата се влошиха и сега след 20-ина км вече с голям зор превключвам и на 3-та и 4-та. С останалите нямам никакви проблеми . Кано спра колата и загася двигателя си превключва идеално . Ходех при един от сервиз, той би обясни че трябва да сменям синхронизатори, те били по 500лв плюс ремонт и по-добре цяла кутия на старо . Налага ли се наистина да се сменя всичко и може ли причината да е щангите дето превключват ? Благодаря предварително !

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Heпoxвaтko]  
Автор Turtey ()
Публикувано27.05.04 09:10

на синхронизатор прилича - а провери ли нивото на маслото - щото ако е малко прави такива простотии

Beauty is not enough

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Heпoxвaтko]  
Автор Жпpнчo (парий)
Публикувано27.05.04 09:24

вземи провери маслото и купи добавка на STP за скорости.... представлява една тубичка, като паста за зъби, ама доста по-голяма..... гелообразно е - струва 12-15 лв. според магазина.....

развиваш от скоростите датчика за задната и го цвъкаш цялото вътре.... след 80-100 км. трябва да има ефект - пробвал съм го... макар че при мен само 2-ра влизаше трудно.....

Ако има нещо, няма нищо

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Turtey]  
Автор Vlad777 (6000 rpm)
Публикувано27.05.04 10:30

Как се проверява нивото на маслото в скоростите?

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Vlad777]  
Автор Turtey ()
Публикувано27.05.04 10:34

отвиваш пробката за наливане - трябва да е до ръба
в хайенс го пише (те бяха писали че някои модели дори трябва да е повече че била смятана пробката за друг ъгъл на монтаж)

Beauty is not enough

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Turtey]  
Автор vw_golf_2_Memphis (поназнайващ)
Публикувано27.05.04 10:47

Това което казва търтея е вярно за кутиите 020.
На китията има 2 пробки-за източване и за наливане и проверка...
Тази за проверка на нивото се намира отстрани естествено и се развива с шестограм.Но е много голям и нестандартен размер и почти никаде няма такъв ключ.Затова дори и в хайнеса са казали да се използва болт.Взимаш болт с такъв размер и 2 гайки и отиваш на заварчик да ти ги завари за да може да го развърташ с гаечен ключ

Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!

Редактирано от vw_golf_2_Memphis на 27.05.04 10:49.

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: vw_golf_2_Memphis]  
Автор Pichaga (ne_na_kef)
Публикувано27.05.04 12:44

шестограма мисля че е № 19 за скорости 020, вярно че го няма, аз съм търсил да си купя, ама нъц. Това с болта е добра идея.
Иначе колегите са прави, на равно като развиеш пробката трябва даже леко да прокапе маслото. Вдигаш я на крик отляво, пълниш, завиваш пробката и сваляш колата.

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Pichaga]  
Автор rmk (един друг)
Публикувано27.05.04 16:01

Аз пък тези големите шестограми ги развивам като сложа в дупката по-дълга гайка и половината е в гедорето а другата половина на гаиката е в пробката на скоростната кутия

..:: каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари ::..

Редактирано от rmk на 27.05.04 16:04.

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: rmk]  
Автор Pichaga (ne_na_kef)
Публикувано27.05.04 16:05

то бая дебела гайка ще да е

Тема Re: Скоростна кутия ?нови [re: Pichaga]  
Автор rmk (един друг)
Публикувано27.05.04 16:16

Ами реално не е повече от сантиметър, но подлагам и нещо вътре в камъка на гедорето за да не потъне и така.

..:: каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари ::..

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.