|
Тема
|
Скоростна кутия ?
|
|
| Автор | Heпoxвaтko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.05.04 17:12 |
|
|
Абе имам един пролем със скоростната кутия (VW Golf 1.6 GTD) 5-степенна. От 1 година почна трудно да превключва 4-та като мина 40-50 км . Ама постепенна нещата се влошиха и сега след 20-ина км вече с голям зор превключвам и на 3-та и 4-та. С останалите нямам никакви проблеми . Кано спра колата и загася двигателя си превключва идеално . Ходех при един от сервиз, той би обясни че трябва да сменям синхронизатори, те били по 500лв плюс ремонт и по-добре цяла кутия на старо . Налага ли се наистина да се сменя всичко и може ли причината да е щангите дето превключват ? Благодаря предварително !
|
|
|
|
|
на синхронизатор прилича - а провери ли нивото на маслото - щото ако е малко прави такива простотии
Beauty is not enough
|
|
|
|
|
вземи провери маслото и купи добавка на STP за скорости.... представлява една тубичка, като паста за зъби, ама доста по-голяма..... гелообразно е - струва 12-15 лв. според магазина.....
развиваш от скоростите датчика за задната и го цвъкаш цялото вътре.... след 80-100 км. трябва да има ефект - пробвал съм го... макар че при мен само 2-ра влизаше трудно.....
Ако има нещо, няма нищо
|
|
|
Тема
|
Re: Скоростна кутия ?
[re: Turtey]
|
|
| Автор |
Vlad777 (6000 rpm) |
| Публикувано | 27.05.04 10:30 |
|
|
Как се проверява нивото на маслото в скоростите?
|
|
|
|
|
отвиваш пробката за наливане - трябва да е до ръба
в хайенс го пише (те бяха писали че някои модели дори трябва да е повече че била смятана пробката за друг ъгъл на монтаж)
Beauty is not enough
|
|
|
|
|
Това което казва търтея е вярно за кутиите 020.
На китията има 2 пробки-за източване и за наливане и проверка...
Тази за проверка на нивото се намира отстрани естествено и се развива с шестограм.Но е много голям и нестандартен размер и почти никаде няма такъв ключ.Затова дори и в хайнеса са казали да се използва болт.Взимаш болт с такъв размер и 2 гайки и отиваш на заварчик да ти ги завари за да може да го развърташ с гаечен ключ
Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!
Редактирано от vw_golf_2_Memphis на 27.05.04 10:49.
|
|
|
|
|
шестограма мисля че е № 19 за скорости 020, вярно че го няма, аз съм търсил да си купя, ама нъц. Това с болта е добра идея.
Иначе колегите са прави, на равно като развиеш пробката трябва даже леко да прокапе маслото. Вдигаш я на крик отляво, пълниш, завиваш пробката и сваляш колата.
|
|
|
Тема
|
[re: Pichaga]
|
|
| Автор |
rmk (един друг) |
| Публикувано | 27.05.04 16:01 |
|
|
Аз пък тези големите шестограми ги развивам като сложа в дупката по-дълга гайка и половината е в гедорето а другата половина на гаиката е в пробката на скоростната кутия
..:: каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари ::..Редактирано от rmk на 27.05.04 16:04.
|
|
|
Тема
|
[re: rmk]
|
|
| Автор |
Pichaga (ne_na_kef) |
| Публикувано | 27.05.04 16:05 |
|
|
то бая дебела гайка ще да е
|
|
|
Тема
|
[re: Pichaga]
|
|
| Автор |
rmk (един друг) |
| Публикувано | 27.05.04 16:16 |
|
|
Ами реално не е повече от сантиметър, но подлагам и нещо вътре в камъка на гедорето за да не потъне и така.
..:: каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари ::..
|
|