Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:32 15.07.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема vapros za Audi 1.8 Tнови  
Авторsharky (Нерегистриран)
Публикувано27.05.04 10:38

Zdraveite,
ponezhe v klub Audi vse edno e padnala bomba, a Audi vse pak e sobstvenost na
VW i polzva osnovno i samo VW dvigateli iskam da pitam kakvi sa eventualnite
riskove pri zakupuvane na 7 godishno Audi A4 s 1.8 T motora?
Интересно ми е също дали ако е мотора без турбото ще е по-евтина поддръжката и дали е по-надежден двигател?

Тема Re: vapros za Audi 1.8 Tнови [re: sharky]  
Автор 16V (още може)
Публикувано27.05.04 11:33

dokolkoto znam da - po evtino e
a i turboto krie riskove (proveri purvo tova, predi da ia kupi6)
dano kolegite pomognat pove4e
uspeh

Автор Vlad777 (6000 rpm)
Публикувано27.05.04 11:42

Има сериозни рискове, ако не попаднеш на добър екземпляр. Мои двама много добри приятели си купиха А4ки с този двигател - горе долу тези годинни. Единия имаше бая проблеми, другия не! Всичко е до късмет. Този с проблемите даде 600 лв. за ремонт на турбото и още 500 за клапани на турбото и настройки. После се оказа, че турбината дава прекалено голямо налягане, двигателя изгори 2 от клапаните, смени ги (още 200-300 лв с труда). След като обиколи 10 майстора и в крайна сметка се стабилизираха нещата се оказа, че всеки момент пак може да се развали турбото и да се наложи да купува ново, което не е никак евтино. Сега си търси по-голяма турбина от щатите. Незнам дали знаеш но на 1.8Т двигателите турбото е "Light Pressure Turbo", което означава мини турбина (за справка

) Той е само с 25 к.с. по мощен от атмосферния. Той сега си търси по голяма турбина, която са му казали , че се предлага на американския пазар. Някой знае ли нещо по въпроса?

Тема Re: vapros za Audi 1.8 Tнови [re: Vlad777]  
Автор vw_golf_2_Memphis (поназнайващ)
Публикувано27.05.04 12:37

Преди време едно момче от клуба на Тойота ми каза за тези хора-www.spaturbo.com.br
Той живее в бразилия и казва че тези пичове си разбирали от работата.
Писах им майл да ги питам колко ще струва турбо кит за моя карбураторен ГОЛФ(http://www.spaturbo.com.br/kt1.htm) но те не ми отговориха
Може би защото го бях написал на английски?Даже им пратих снимка да видят за кой мотор става дума...ама няма отговор
А този колега от клуба на Тойота ми каза че стрували към 400$?!На мен обаче не ми се вярва да е така.Според мен вярната цифра е над 1500$.Ако греша поправете ме.Става дума за целия кит.
Колеги ако се свържете с тези хора напишете тук във форума!Много ме блазни идеята да сложа турбина на моя спънат кон

Нека да ме мразят, стига да се боят от мен!

Тема хайде сега [re: Vlad777]  
Автор Чepнorлaв (рекордьор)
Публикувано27.05.04 13:39

чистото 1.8 е около 100 коня. вече 20 винтиловия е 125 коня и той е най-така читав и достатъчно мощен и т.н. за тия коли. Не че турбината е лоша - имам приятел с 1.8Т, само колата я купи на 3 год. и си нема никакви грижи в момента
Та за по-стара кола по-добре атмосферка.. иначе може да стане голямо изваждане..

Автор Coupe (Дупе)
Публикувано27.05.04 14:25

v klub Audi e padnala bomba za6toto sa se iznesli na http://audibg.com/forum/index.php

За мотора без турбо ще е по-евтина поддръжката, а като надеждност двата двигателя са еднакви.

Тема Re: vapros za Audi 1.8 Tнови [re: Vlad777]  
Публикувано27.05.04 14:30

Mersi za savetite. Prodalzhavam da se chudya, no ne si struva riska za 25 konya na 7 godishna kola. Ako beshe na po-malko mozhe bi nyamashe da e problem.
Pozdravi.
Nai-trudno mi e da mu se doverya na tozi deto shte ya dokara. Uzh go prouchih i razbrah che e dokaral dobri koli, no vse pak.

Автор Turtey ()
Публикувано27.05.04 14:36

ама защо не си я купиш от автокъща в бг?
то вярно че се продават боклуци, но къщите подбират най-добрите боклуци защото нямат сметка да инвестират в непродаваеми кошници

аз лично нямам никаво доверие на джамбазите дето прекарват по една кола и то на собствен ход ...

Beauty is not enough

Тема Re: vapros za Audi 1.8 Tнови [re: Coupe]  
Публикувано27.05.04 14:52

Tova beshe tsenna info
:-))
Thanks

Тема Re: Off-topicнови [re: sharky]  
АвторScott (Нерегистриран)
Публикувано27.05.04 15:27

Приятел, ако не се лъжа от 2-3 седмици подпитваш тук и там за качествата на една или друга кола. Естествено е че всеки иска да вземе най-доброто на най-добра за него цена....обаче една малка подробност - винаги има вероятност да се набуташ, а с автомобилите на старо вероятността да се наложи ремонт, голям или малък през първата година е доста висока. Така че прецени за себе си колко повече ще се ядосваш ако си прекарал няколко месеца в търсене и колебание и пак си взел нещо калпаво, или си 'послушал сърцето си' и си взел нещо което ти харесва, спестявайки целия период на търсене, тръпнене и подпитване

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.