Тема
|
за датчика за температура на Passat
|
|
Автор |
alum (непознат
) |
Публикувано | 16.03.04 12:02 |
|
Къде мога да намеря инфо за стойностите на съпротивлението на датчика за температура на Passat 1,8 MI. Интересува ме датчика за уреда на таблото.
|
|
Тема
|
Re: за датчика за температура на Passat
[re: alum]
|
|
Автор |
blago.j (харабийко) |
Публикувано | 17.03.04 14:44 |
|
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq03#3.3.3
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
silent (някакъв) |
Публикувано | 17.03.04 15:01 |
|
темр.- съпротивление датчика на температурата на охл.течност
0гр.-4,8-6,2kOm
20гр.-2-3kOm
30гр.-1,6-2kOm
50гр.-700-900Om
80гр.-300-400Om
100гр.-175-225Om
Уреда на таблото представлява една биметална пластина върху която има намотки които я нагряват. В зависимост от това колко се нагрява се изкривява в различна степен и по този начин завърта стрелката до определено положение. Там ако питаш мен не търси проблем. Или ще работи и ще показва вярно или въобще няма да работи.
незабележим
|
|
Тема
|
[re: silent]
|
|
Автор |
alum (непознат
) |
Публикувано | 17.03.04 17:22 |
|
Благодаря ти, но мисля, че тези данни не са за моята кола. Става въпрос за Пассат 1.8 Mono-Jetronic 1990 г., или говориш за датчика, който подава сигнал към ECU-то. Те са различни.
Благодаря ти отново!!!
|
|
Тема
|
[re: blago.j]
|
|
Автор |
alum (непознат
) |
Публикувано | 17.03.04 17:29 |
|
Благодаря ти. Това го знам. Интересува ме каква е кривата на изменението или поне няколко точки в целия обхват. Все пак ти благодаря още веднъж.
|
|
Тема
|
Не бъди мързелив
|
|
Автор |
Kostadyn (запознат) |
Публикувано | 18.03.04 00:21 |
|
В сайта, който ти е дал още първия колега има цяла книга за Пасат. Вътре наред с др. работи има и подробно описание на инжекциона със стойностите за всеки датчик. Малко бавно се тегли (100 Мб) но си струва - на руски е и е описана цялата кола.
Ако не можеш да я изтеглиш, в др. руски сайтови съм теглил по-кратки описание на Моно- Джетроник. Има търсачки.
П.С. Май стойностите които ти е дал колегата са наистина за датчика за ЕКУ, но ми се струва че са същите като за таблото. Не съм сигурен, а и не съм си вкъщи за да проверя.
Питайте и ще ви бъде казано
|
|
|
Имам я книгата под ръка - в нея са дадени данните за датчика към ECU-то (синия) и те съвпадат с тези, дадени от 'silent'. Ама незнам дали важат и за датчика към таблото (черния). В книжката на 'Mitchell Repair Information Company' казват да се ползва еди-кой си тестер ;)
|
|
Тема
|
Re: Не бъди мързелив
[re: blago.j]
|
|
Автор | alum (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.03.04 14:25 |
|
С еднакви характеристики са датчиците за охлаждащата течност (синия) и датчика за температурата на засмуквания въздух. За показващия прибор е с други характеристики. Аз съм насмъквал доста неща, но не можах да открия нещо. Не знам дали в ELSA може да има нещо, но аз я нямам!!!
|
|
Тема
|
|
|
Автор | klamat (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.03.04 14:49 |
|
tuka pishe kak moge da go proverish dali pokazva pravilno
|
|
Тема
|
[re: klamat]
|
|
Автор | Novobranec (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.03.04 16:01 |
|
А къде се намира датчика за температурата на постъпващия въздух при двигател RP(mono)?
|
|