|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Препоръчайте майстор за АБС
|
|
| Автор |
eliot (минаващ) |
| Публикувано | 17.09.03 09:23 |
|
|
Препоръчайте ми "добър" майстор за АБС, при който сте ходили и сте доволни или евентуално сте чували добри неща за него. Благодаря предварително.
| |
|
Тема
|
Re: Препоръчайте майстор за АБС
[re: eliot]
|
|
| Автор | Asus (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.09.03 11:26 |
|
|
Kakyv e problema, kakva e kolata daj poveche informacia?
| |
|
Тема
|
[re: Asus]
|
|
| Автор |
eliot (минаващ) |
| Публикувано | 17.09.03 15:55 |
|
|
Колата е VW Golf (2) GT, 1991g, код на двигателя RP (1.8 monojetronic, 66kW/90hp).
А проблема е, че от доста време (3-4 месеца) ми пресветва лампата на АБС-а (рядко и за малко). Основно като минавам през неравности. От няколко дена, обаче, това зачести, а освен това вече на 2 пъти лампата светна и не изгасна след това. Странното е, че след изгасване на двигателя и запалване след това всичко е ОК.
Най-гадното в случая е, че проблема се проявява при различни обстоятелства (не е регулярно), но съм забелязал, че обикновено това става при преминаване на предна дясна гума през неравност (не съм сигурен, може така да ми се струва)
П.С. Имам схема и описание за отстраняване на повреди при АБС на пасат.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дизeлджия (непознат
) |
| Публикувано | 17.09.03 16:24 |
|
|
Хммм, при мен е същото, само че на пасат.
ABS-a има self-test, при мен забива грешка 1241 (не помня точния номер!) "грешка в датчик на предно дясно колело". Датчика е ATE и е заедно с кабела.
Иначе симптомите са същите, по някога лампата светва и на остър завои и остава да свети докато не изгасиш и запалиш колата наново.
Решението на проблема е смяна на датчика, не подлежи на ремонт:(
Ако намериш някъде датчик пиши, че и аз търся.
Успех
| |
|
Тема
|
[re: Дизeлджия]
|
|
| Автор |
4x4 (<>) |
| Публикувано | 17.09.03 18:23 |
|
|
А как се диагностицира, само в сервиз ли могат да кажат номера на грешката.
Opel Vectra 2.0 4x4, ON-ROAD & VW Passat 1.8 PB
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
GolfSynchro (непознат
) |
| Публикувано | 17.09.03 18:46 |
|
|
Като става въпрос за ABSите.
Аз съм с Голф 1.8 - 1Р мотор и ABS. Не успях да намеря сервиз, в който да ми тестват ABSа. Не знам при вас как е, но като набия спирачките колелетата поне за малко блокират. В сервиза при прегледа казаха, че са много добри спирачките и колелета отпускат на барабаните. Зимата колата не носеше на сняг. "Удрянето" в педала на спирачката обаче не го усещам толкова осезаемо както на един Фиат, който пробвах.
Та питам - като набиете спирачки на пясък блокират ли ви колелетата. Уж трябва да не блокират, ама.......
поздрави на всички
| |
|
Тема
|
[re: 4x4]
|
|
| Автор |
Дизeлджия (непознат
) |
| Публикувано | 18.09.03 10:15 |
|
|
При мен ABS-a е TEVES MKII (това е ATE).
Диагностиката се прави като се даде на маса K или L (еното от двете, не помня кое) от буксата за диагностика, задържаш на маса, даваш на контакт и след 4-5 сек. пускаш, след това лампата на ABS-a почва да мига и по миганията отчиташ кода на грешка.
ПС: Нормално при даване на контакт лампата на АБС-а гасне след 2 сек. ако остава да свети 20-30 сек или повече значи има някаква грешка отчетена преди!
ПС2: Не е гаранция че на други модели АБС диагностиката се стартира по описания начин! Някои стари модели АБС нямат диагностика и не помнят грешки!
| |
|
Тема
|
[re: Дизeлджия]
|
|
| Автор |
eliot (минаващ) |
| Публикувано | 18.09.03 10:35 |
|
|
Такива датчици не трябва ли да се продават в юнитрейд или друг подобен специализиран магазин?? Не ми се вярва да не се продават.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Asus (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.09.03 12:01 |
|
|
Znachi pri men situaciata e slednata:
ABS-a si raboteshe i vsichko beshe OK
no wednyj kato karah po edin razbit pyt ;ampata mi svetna, no sled kato zagasih dviatatelia i zapalih nanow ne sweteshe posle kakto si karah pak swetna i taka niqkolko dena, sled towa zapochna da sweti postoianno i ABS-a ne raboti probval sym go.
Mnogo wreme se borihme i ne otkrihme kyde e problema no naj interesniat efekt beshe che sled kato biahme razkolachili kolata i ia sybrahme ABS-a trygna da raboti
no za kratko i sega pak ne raboti , naj-veroiatno sme restartirali komputyra na ABS-a.
Kolata e PAssat 92 2.0i s dwigatel 2E, kak moga da widia ABS-a mi koj model e?
I az kato naj golemiat glupak otidoh na diagnostika w Unitrade za 24lv.
Tia typaci ne mojaha da otchetata nikakwa gresha izobshto ne mojaha da se swyrjvat s komputyra na ABS-a, i meriha datchicite na ryka i izkaraha che preden desen e razvalen, no sled kato go swalih i go zamerih si raboti
sega go meria niakolko dni kakto e na kolata no pak raboti izobshto moshennici.
Ta po tozi povod niakoj da znae chitav serviz za diagnostika?
Inache datchik mojesh da si namerish v Unitrade sreshtu 250lv. s kabela
ima go i po nikoj drugi magazini sreshtu 220lv. ako sa ti mnogo tyrsi na staro
Imam oshte edin strannen efekt kojto zabeliazah che kogato zapalia ostava da sweti lampata za rychnata spirachka okolo 10-15sec, prez tova wreme lampata na ABS-a ne sweti, no wednaga sled kato zagasne lampata za rychnata swetwa tazi za ABS-a. Ne znam kakva e wryzkata no iavno ima takawa.
Niakoj da ima idea?
Знам че на едното задно колело ръчната не работи
някой да има идей и как да намерия проблема?
| |
|
Тема
|
Re: ABS Датчик
|
|
| Автор | Tsank (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.09.03 22:14 |
|
|
И на мен ми се случи да ми свети ABS на Golf 2 GT. Първо светна, рестартирах колата и се оправи. Оаче на следващия ден и това не помагаше. Само че освен да свети стана и нещо странно с педала на спирачката. Започна при най-леко натискане, дори когато съм спрял да вибрира и да се чува един звук, все едно че съм навъртял волана до край и сервото се измъчва. Брат ми говори с един пич в Юнитрейд и той му каза, че това е най-срещания дефект. Зацапан датчик или кабелът към датчика не контактува добре. Реших да го разглобявам да го гледам, но не се наложи, защото отидох на автомивка. Докато пръскаха около гумите, бая феродо изтече... и после всичко си се оправи. Вече нямам този проблем.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|