Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:04 04.11.25 
Автомобили
   >> Volvo
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Предни спирачни дисковенови  
Автор Ace of Spades (Volvo 440 TDi)
Публикувано08.01.06 22:46

Имам съмнения че съм си изкривил някой диск тия дни (по-скоро жената май го е изкривила ама.... да не я обвинявам без доказателства)
Видях че в Канекс има - Bendix за 88лв комплекта.... някой да е взимал такова чудо? Стори ми се че са евтини та... аз да си попитам... дали не са някое менте? А и наскоро някой беше казал като се купува кола да се "бяга от сменени дискове"... ЗАЩО!?

Don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: Ace of Spades]  
Автор Efri 74O (turbo D 2.4)
Публикувано09.01.06 13:40

Не ми се вярва да са от лошото менте - като се има в предвид че те зареждат една част от магазините за авточасти!!!
Както и да е аз им вярвам в качеството - че може да се изкара времето на експлоатация. Избора си е твой, а и те са вносители на тия фирми за части - смятам че няма да се изложат!!

<и все пак>
Щастието се купува а не се продава - това е ВОЛВО

Автор sasho_s4O (2.0l 16v 100kW)
Публикувано09.01.06 14:04

Смяната на дискове си е рутинна операция като се получи голям ръб, ( респективно диска е изтънял ) , като се изкриви ( обикновено от прегравяне ) или се спукат ( много горещ и бум в локвата ). На служебната ми кола съм сменявал 3 пъти дисковете и не е имало никакви проблеми, а на сегашната са сменени миналата есен преди около 15000км и също нямя проблеми засега. Не виждам място за притеснение от такава операция. Те си се износват с километрите и щеш не щеш им идва времето. Някои изкарват по-малко други повече.
Съветвам те да смениш и накладките заедно с дисковете - така се прави а дали е задължително или желателно незнам.
Ако волана ти бие при натискане на спирачките не е задължително да има крив диск а може само накладките да са износени - това го казвам от опит въпреки, че и аз не вярвах но е така и фирмата иконимиса още един комлект дискове.

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: sasho_s4O]  
Публикувано09.01.06 21:42

да, това са симптомите - волана бие при натискане на спирачката... бих се съгласил с теб че може да е износване на накладките но не и след като това биене се появи изведнъж и то точно след като жена ми нацели една дупка-локва...
трябваше да послушам мйстора ми... след като му казах че жена ми е взела книжка той ми каза "честито, ей сега ми стана постоянен клиент..." и после добави "що не и вземеш един голф!? поне частите са му евтини..."

Тема Re: Предни спирачни дискове [re: Ace of Spades]  
Авторalman (Нерегистриран)
Публикувано09.01.06 22:12

Може би има проблем ако си АБС защото има някакви датчици в ринговете които трябва да се разглобят при смяна на диска - те съответно са клеясали , а и доколкото знам там има някакво разтояние което трябва да се спазва, така че внимавай

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: alman]  
Публикувано10.01.06 10:57

А погледна ли я джантата от вътрешната страна да видиш колко е крива или други видими проблеми?

<и все пак>

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: sasho_s4O]  
Автор Shubert44O (непознат)
Публикувано10.01.06 19:43

Относно честата смяна на дискове основна роля играе честото натискане на педала :). Ако се кара спокойно и се използва само в редки и крайно належащи случай тогава и рядко се сменят.

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: Shubert44O]  
Публикувано10.01.06 20:16

да добавя:
и от вида на феродото зависи - дали е тип шкурка или нормално или меко.
както:
грацко или извън грацко каране - в повечето време!!
<и все пак>

Редактирано от Efri 74O на 10.01.06 20:17.

Тема Re: Предни спирачни дисковенови [re: Efri 74O]  
Публикувано11.01.06 10:55

е, да... но ако джантата е крива ще има биене по време на шофиране - при определена скорост честотата на това биене съвпада със собствената честота на купето и настъпва резонанс... тогава се усеща.... но такова нещо няма.... появява се само при натискане на спирачката

Автор sasho_s4O (2.0l 16v 100kW)
Публикувано11.01.06 15:22

Работата е ясна - вземай дискове и накладки и сменявай.
И да не се караш на жената щото мойта като не кара знаеш ли колко пари за таксита съм дал за да мога да пийна когато се наложи.

ПП Нещата дето говорихме да ти дам са ми в багажника, така че когато се приближим достатъчно ще могат да минат в твоя багажник

Редактирано от sasho_s4O на 11.01.06 15:25.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.