Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:46 16.07.25 
Автомобили
   >> Volvo
*Кратък преглед

Тема интересуват ме 240/244/245нови  
Автор jamie (старо куче)
Публикувано06.01.06 22:20

Искам да си купя - особено комбито. Предпочитам бензинова.

Тема Re: интересуват ме 240/244/245нови [re: jamie]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано07.01.06 12:54

Добър избор - това са най-здравите Волва. Лошото е, че двойките след 90та година държат цени почти като седмиците и деветките, което ми се струва малко множко за автомобил, чиято външност и интериор не са се променили откакто е създаден през 70те години.

Тема Re: интересуват ме 240/244/245нови [re: Moxy_78O]  
Автор someone.bg (S40 1.8 '98)
Публикувано07.01.06 14:47

и пишеш без кавичките "Volvo 240" и задаваш да търси в статии 1997-2005 Има много интересна статия. Поразгледах и във мобиле.бг - само 1 комби се продаваше (91ва за 3800). Естествено разрових из мобиле.де - там дадох критерий от 1992 до 1994 (последното от тази серия слиза от конвейра през 1993). Доста имаше (към 20тина) и се влюбих в едно - за 4000 евро 2.4 бензин ~120 коня. С ел.стъкла и клима - перфектно като за първа кола... имаше и по-евтини (91ва за 1100 евро). Единствено доста голям разход дават изглежда, но според мен една газова ще реши донякъде проблема. В квартала ми засичам едно комби - нагласено, лъснато и явно го ползват за доставки на някакви стоки. Гали окото ;)

Някой да иска да ми подари такова ?

---------------------------------------------

Почетен член на HPI (Home Pirate Industry).

Редактирано от someone.bg на 07.01.06 14:51.

Тема Re: интересуват ме 240/244/245 [re: someone.bg]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано07.01.06 16:16

Такова животно нема Ако Волвото, което си гледал наистина е било с 2.4 литров двигател, значи е било дизел, а не бензин. А и този, който го продава явно в предишния си живот е бил космонафт, защото 4000 Евро си е направо космическа сума за автомобил произведен преди 13г, с дизайн отпреди 30г. Бензиновите двигатели на 240 са 2.0 и 2.3, които на практика са еднакви, но с различен диаметър на цилиндрите. В първите години от производството има и други разновидности на тези мотори, но в последствие остават само тези двата. А има и 2.8 литров, V-образен, 6 цилиндров, бензинов двигател, но той не е шведски (на Рено е) и се монтира на Волво 260. Втората цифра от номера на модела обозначава броя на цилиндрите, а третата (2, 4 или 5) - броя на вратите.

Тема 245Днови [re: Moxy_78O]  
Автор jamie (старо куче)
Публикувано07.01.06 20:14

Днес гледах едно такова на проемлива цена с чуден мотор, но в отвратително състояние :-(
Ръжди. Изгнил изцяло праг. Стъкла (ремонт на фарове) на фаровете. Кожен салон разцепен. Гнил капак на багажника (5-тата врата).
Продава се едно друго но там пък пича свалил дизела за ремонт, продал скоростите и му сложил бензинов. Добре, но без документи - бензиновия мотор :-( Отвсякъде тъпо, да му се не види !
Търсенето продължава.

Тема Re: 244 GLнови [re: jamie]  
АвторHelper© (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 21:12

Цял ден се колебая дали да ти предложа това:

не за друго, но имам и едно 850 и с тия застраховки, номера, данъци, прегледи взе да ми идва множко... Ако представлява интерес ще ти дам пълно инфо. Цената ще е символична.

Тема Re: 244 GLнови [re: Helper©]  
Автор jamie (старо куче)
Публикувано07.01.06 22:07

Интерес е, инфото може тук, може на лично съобщение или на поща jamiemirror@mail.bg, jamiemirror@yahoo.com - където ти е удобно.
Една от причините да се ориентирам към 240 серията е цената - признавам. От по-големите Волва тази серия си е най-евтина (и най-стари са колите принципно).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.