Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:42 03.07.25 
Автомобили
   >> Volvo
*Кратък преглед

Тема prodavam 460 na METANнови  
Авторjoro (Нерегистриран)
Публикувано02.01.06 22:32

4600lv.
пробег - 180000
година на производство - август 1994 г.,
цвят - Червен

Особености:
4(5) Врати
Аларма
Имобилайзер
Серво управление
Стерео уредба
Центр. заключване

Допълнителна информация:
Метана и музиката съм ги сложил за 1500лв. Нови зимни гуми. На метан харчи 5. 5лв/100км. градско и 3. 5лв извън градско. 115к. с. CD-to e JVC 4x50w колони kenwood Сменено е маслото както и : Маншони лява и дясна полуос. Тампони на двигателя 3бр. Спирачни маркучи 4бр. Предни накладки Колата е в отлично състояние. Замяна с доплащане. Договаряне.

Продавач:
София
тел.: 0896646754
e-mail: joro_cska@yahoo.com

Тема Да повторим пък дяно е на хубавонови [re: joro]  
Автор s_volvo (член)
Публикувано03.01.06 06:33

Приятел, защо по два пъти пишеш? Ние и от веднъж ще успеем да прочетем
Много ми е интересно защо при всякакъв друг вид гориво разхода е в л/100 км, а при метана е в лв./100 км. Малко не е коректно, пич. Още повече, че цената на метана (иначе известен като природен газ) непрекъснато расте нагоре. Вдигнафха я с 10-ина процента от октомври и от Нова година с още 7. Твоят разход в лв./100 км. към коя дата се отнася. Не зарибявай хората по този начин, а бъди коректен. Дай разхода както е нормално пък останалото ще си го сметнем и сами.
Не се сърди Иначе пък като ти гледам e-maila съм съгласен за друго с теб - САМО ЦСКА

Тема Re: Да повторим пък дяно е на хубавонови [re: s_volvo]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано03.01.06 19:29

При метана разходът трудно може да се даде в л./100км, просто защото той не се втечнява, но да не навлизаме в подробност Разход на метан се измерва в кг./100км, което попринцип е коректно и за пропан-бутана, но той нали се втечнява и за по-лесно го измерват в литри, за да е по-удобно сравнението с бензина

Тема Re: Да повторим пък дяно е на хубавонови [re: Moxy_78O]  
Авторjoro (Нерегистриран)
Публикувано03.01.06 23:07

s_volvo , znachi moxy ti e go kaza no shte ti obqsnq. Lятото pytlnq 60 litra metan za 7.5lv zimata za 10lv. Prosto kato e po toplo metana se razshirqva i zaema poveche prostranstvo ako napish che mi harchi 40litra na 100km. kakvo shte ti govori priqteliu. Znachi metana se meri v kg. kato edin kg. meta e mejdu 6-8litra edin kg struva 93st. kolata harchi kam 7 kg za 100km.
Vij neznam zashto na bylgarina vinagi mu se struva che go lyjat prosto mantalitet!!!!

Тема Re: Да повторим пък дяно е на хубавонови [re: joro]  
Автор s_volvo (член)
Публикувано04.01.06 08:17

Ако искаш да спорим по физични, термодинамични и други въпроси няма проблем - все пак 5 години в ТУ това са ме учили. При всички положения измерването е по система СИ, в която няма мерна единица лев. Естествено, че през лятото ще събираш по-малко. Въпрос на налягане и температура е в крайна сметка. Да продължавам ли с теорията или това е достатъчно? От това, което си казал излиза, че лятото харчиш повече лв. за 100 км, а не би трябвало да е така. Просто искам да дадеш коректна информация. Което е въпрос наистина на манталитет. И то не само български. Обобщенията пази за някой друг форум! Не си отговорил и на въпроса кога е харчело тези лв./100 км, които си обявил. Тази година цената ще поскъпне поне с още 10%. И още нещо за манталитета - аз не искам да купувам твоята кола - просто се опитвам да бъда полезен на тези, които искат да я купят. Не се сърди. Но ти явно си надмогнал "манталитета на българина" след като не искаш да пишеш на кирилица.

Тема Re: Да повторим пък дяно е на хубаво [re: s_volvo]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано04.01.06 18:38

Усещам някакво напрежение във въздуха Мисля си, че ако човекът е искал да излъже за разхода, той би могъл да го направи, независимо от това в какви мерни единици го измерва. Според мен разходът е обявен в лв./100км., защото точно Левът е този, който пряко засяга джоба на българина, пък бил той и с манталитет, а по подразбиране е редно този разход да е отнесен към датата на публикуване на обявата.

Искам да подчертая, че не защитавам никого, а просто си мисля, че лекичко се поотметнахме от темата

Тема Re: Да повторим пък дяно е на хубавонови [re: Moxy_78O]  
Автор s_volvo (член)
Публикувано04.01.06 18:57

Извинявам се и няма повече да пиша нищо по тази тема
Единствено повдигането на въпроса за манталитета и оправданията ме принудиха да напиша предното, но в крайна сметка аз това Волво няма да го купувам, щото си имам същото

Редактирано от s_volvo на 04.01.06 18:59.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.