Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:43 14.07.25 
Автомобили
   >> Volvo
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема сервиз-къденови  
Авторsss (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 20:11

От скоро имам С40 и затова още не съм разучил къде са най-добрите сервизи.
Всъщност ми трябва, защото на борд. компа ми светна "service" и предполагам, че трябва да я заведа в сервиз.
Някой ако знае къде има читав сервиз (с компютър, към който да я вържат), моля да сподели...

Тема Re: сервиз-къденови [re: sss]  
Автор Helper© ()
Публикувано22.11.05 22:16

Ще стане скоро година откакто посещавам клуб Волво и така не видях единно мнение по въпроса къде има читав сервиз. Почти всеки си има майстор(и) където си ходи. Друг вариант е да се търсят майстори, специализирали се “тясно“. Иначе най-оборудван е сервиза на Мото-пфое, но почти никои не е доволен от него. Аз веднъж споменах “Шведска автомания“ и клубарите щяха да ме разкъсат!
А що се отнася до светещия надпис “Service“ - не се безпокой: това не е признак за някаква повреда. Просто при минаване на определено разстояние или след определено време светва тази лампа за да се отиде на профилактичен преглед. Има начин да се изгаси, но предполагам че за всеки модел комбинацията е различна; знам как става при мен /Volvo 850-Т5, 1994г./

Тема Недей в МОТО-ПФОЕ [re: Helper©]  
Автор kave77 (460 sport)
Публикувано23.11.05 01:58

Като ти светне лампата SERVICE не значи да търсиш вариант да я изгасиш-тва е сигурно:)))Аз ходя в сервиза на МИШЕЛИН на Искърско шосе(на разклона за борсата БУЛГАРПЛОД).Там пипат добре и ше ти кажат точно кво ти е!-тва е моя съвет за майстор.Аз лично съм ходил при минимум 10 различни майстори и повечето се чешат по главите,така че ако искаш да ти свършат работа едно от местата към което бих си позволил да те насоча е там.По отношение на МОТО-ПФОЕ....немам думи:))-ако имаш излишни пари иди там(не те съветвам)-на тях им пиша ГОЛЕМА ДВОЙКА,щото се имат за великани.Там все едно отиваш при супер квалифициран лекар,дошъл от чужбина да лекува неизлечими болести-часове,па запазване на дати па незнам си кво ти....и накрая ше дойде некой ръждав мухльо да ти каже,че требва да дадеш една капа с пари.Тва ше ти го кажат на още 100 места и диагнозата ще е същата.Тва от мен.

Тема Re: Недей в МОТО-ПФОЕнови [re: kave77]  
Авторsss (Нерегистриран)
Публикувано23.11.05 12:38

А можеш ли да ми дадеш телефон на сервиза, за когото говориш?!

Автор sasho_s4O (2.0l 16v 100kW)
Публикувано23.11.05 16:25

И на мен ми светна тази лампа заради маслото, та и аз се чудя къде да ходя. Знам че трябва да се върже за сервизен компютър, да се отмени алармата и да се зададе нов лимит от км до следващото светване. По принцип се разбира и защо е светнала. Какви са другите начини не знам но ако се изгаси лампата тотално то няма да разбереш ако наистина стане проблем и компютъра ти светне несветкащата лампа. ТА ВЪПРОСА Е КЪДЕ ОСВЕН В МФ има такова чудо за волво

Тема Re: сервиз-къденови [re: sasho_s4O]  
Автор cyrilo_smile ()
Публикувано23.11.05 18:23

довечера ще погледна във VADIS имаше как точно се спира лампата на S40.
Беше нещо с ключа на запалването и ресета на километража, държиш 4 секунди нещо такова беше.
Ще проверя и ще ви кажа какво пише.

Тема Re: сервиз-къденови [re: cyrilo_smile]  
АвторNikson1O (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 10:45

Нека все пак уточним нещо.
Лампата "SERVICE" е различна от "Chek Engine". Лампичката SERVICE светва на всеки 10 000км и ти напомня, че е време да се смени масло и да се направи профилактика. Тази лампа изгасва няколко минути след като покараш и описаното горе е единственото и предназначение!
Виж лампичката "CHEK ENGINE" е тази която издава проблеми. Тя поне при мен е във вид на зелен символ "ламбда". Когато дадеш на контакт трябва да светне - ако не, отваряш таблото защото понякога продавачите просто я махат. При мен беше така.
Та в тоя ред на мисли, ако някои ти подскаже как да я "изгасиш" ще е много полезно за теб защото това означава, че ще можеш да си сменяш маслото когато и кадето поискаш. При "изгасянето" на лампичата брояча се нулира автоматично за следващите 10 000км.

Авторsss (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 18:19

Днес ми препоръчаха някакъв сервиз, който се намира на 20 метра от Мото-Пфое, в Люлин. Нямали компютър, но мога там да си направя обслужването (смяна на ремъци, филтри, масла), а после ако искам да мина през Мото-Пфое само за една диагностика и връзване към компютъра.
Някой да е бил в този сервиз и да има някакви впечатления?

Авторbmw (Нерегистриран)
Публикувано26.11.05 22:59

ето така е за BMW
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=bmw&Number=1944755810&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1

Тема Re: сервиз-къденови [re: bmw]  
Автор s_volvo (член)
Публикувано27.11.05 07:48

Сега остава да кажеш как е за Трабант и всичко ще е ОК. Най-лесният и елементарен начин за нулиране е да откачиш акумулатора за 30-40 сек.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.