|
|
|
Тема
|
Volvo 480 ES проблем
|
|
| Автор | Gopi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.11.05 19:13 |
|
|
Имам проблем с Volvo 480 ES 1.7. При ниски обороти или когато е изключена от скорост гасне и трудно пали после ... няколко майстори я гледаха и нищо. Колата го прави това и когато е на газ, и когато е на бензин. Нямам идея къде да я закарам, за да я погледнат и най-после да кайат какво й е Ако имате идея къде могат да ми направят добра диагностика и да я оправят отворен съм към всякакви идеи 
| |
|
|
|
Гърми ли от зад ако не може да запали от сефетето?
| |
|
Тема
|
Re: Volvo 480 ES проблем
[re: MichaelLeRoi]
|
|
| Автор | Гoпи (Нерегистриран) |
| Публикувано | 12.11.05 14:24 |
|
|
Не, не гърми ... проблемът следният .... Когато запали и е студена поддържа нормални обороти, след като я форсирам малко започва да мени оборотите, без да пипам педала на газта и след това изгасва. След предният ми пост прочетох статия за Волво 480 и видях, че това е често срещан дефект и се дължи или на настройките на инжекциона или на температурният датчик. По-скоро постът ми е питане дали имате идея къде като я закарам ще ми направят добра диагностика и ще я оправят. Прочетох предните теми за магазини за части и сервизи, но честно казано не успях да видя сервиз, където могат да направят такова нещо. Имам колата от по-малко от месец (първа кола :-)), карах я при няколко "майстори", но всеки като види Волво почва да се мръщи и да ме праща на различни места :-))
| |
|
Тема
|
[re: Гoпи]
|
|
| Автор | Moni-bonboni (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.11.05 13:29 |
|
|
И аз имам Volvo 480 от 4 години. През всичкото това време съм имал леки колебания в оборотите на празен ход, но съвсем скоро изведнъж се влошиха нещата и мислех че е някакво запушване от лоши бензини и т.н.(винаги хубав бензин!!!) Отидох при познат на мой познат, който има сервиз и се оказа, че е някакъв сензор, сменихме сензора и почистихме дросовата клапа и нещата се оправиха срещу 120лв. Ако проявяваш интерес пиши дали искаш тел на човека със сервиза.
| |
|
Тема
|
[re: Moni-bonboni]
|
|
| Автор | Gopi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.11.05 17:43 |
|
|
За сега намерих сервиз, в който ми оясниха какво й е на колата... става въпрос за спукана мембрана на регулатора на налягането на инжекциона (обяснението е непълно предаване думите на майстора не твърдя, че е точно ) Ако качеството на работа съответсва на обслужването ме спечелиха за постоянен клиент Иначе винаги предпочитам да имам и резервен вариант и да постни телефона на човека, който ти е оправил твоя проблем. Карам колата от съвсем скоро време и както написах по-горе е първа кола, така че всичко допълнително е полезно 
| |
|
Тема
|
[re: Gopi]
|
|
| Автор |
stoyanz (член) |
| Публикувано | 14.11.05 11:06 |
|
|
Я дай млако повече инфо как разбраха за тази мембрана и отстраниха ли ти в крайна сметка проблема.
| |
|
Тема
|
[re: stoyanz]
|
|
| Автор |
boxer24 (непознат
) |
| Публикувано | 19.05.11 19:35 |