Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:26 14.07.25 
Автомобили
   >> Volvo
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да си наемем сервиз!нови  
Автор nikson1O (познат)
Публикувано24.08.05 11:21

Господа,
Има възможност да си наемем сервиз. Ако има имтерес мога да проведа няколко разговора и да уредим нещо. Ползата ще е очевидна и за двете страни.
Нека видим какъв е интереса преди да водим други разговори.

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: nikson1O]  
Автор VOLVO 44O GLT (Master)
Публикувано24.08.05 11:27

Лично аз рядко ходя в сервиз. Не се налага, а и когато се наложи си оправям нещата сам. Ако все пак не мога сам, ходя при един приятел, който има сервиз и с негова помощ оправяме проблема. Честно да си кажа, нямам вяра на разни майтори и "майстори" и затова ги избягвам. Има много недобросъвестни, които злоупотребяват и си мислят, че като имаш такава кола си паралия и дерат по дест кожи от гърба ти.

Това е мое мнение и не ангажирам никого с него.

VOLVO FOR LIFE

Редактирано от VOLVO 44O GLT на 24.08.05 11:28.

Автор anton94O ()
Публикувано24.08.05 13:19

Кво ще рече да си наемем, а кой ще ги оправя колите?
Аз и без тва имам поне 3 козметични дефекта които се каня да оправя в скоро време, дай малко подробности

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: anton94O]  
АвторNikson1O (Нерегистриран)
Публикувано24.08.05 14:35

Е добре - не съм бил достъчно ясен.
Става въпрос да ангажираме сервизче, да ни обслужва. Така бихме могли:
1. Да следим за качесвото им на работа
2. Да изискваме по-добро обслужване
3. Да организиране кампании (например за смяна на масла) и т.н.
Понеже организацията ни е почти никаква - не бихме могли и да искаме много. Но ако майсторите се ангажират - ще се специализират (щат нещат) а тва е от полза и за нас.
За да стане това възможно и да НЕ плащаме за това ще трябва да събереме по-голяма бройка. Иначе - няма какво да предложим.
А аз имам в предвид и кои биха могли да бъдат майсторите но за сега това е без значение.

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: Nikson1O]  
Автор nelin (любопитен)
Публикувано24.08.05 15:09

Идеята е с доста въпросителни, но като цяло ми се вижда добра. Нещо като постоянно място "клуб" за обмяна на информация и практическата и реализация извън нета. Ако технически по-грамотните от Вас преценят,че тези майстори заслужават доверие аз съм за.

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: Nikson1O]  
Автор anton94O ()
Публикувано24.08.05 17:57

Идеята ми изглежда разумна. Бих участвал.

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: anton94O]  
АвторHelper© (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 08:44

Идеята ми харесва, но искам да си изясня следното:
-това е съществуващ сервиз, който ще се специализира по-тясно в ремонти на Volvo или тепърва ще се сформира като екип от отделни майстори,за които ще се наеме помещение за сервиз?
-ще има ли специалисти по двигател/електроника/ходова част/купе или ще е един специалист по всичко?
-какво е нивото на техническа обезпеченост (оборудване)?
-къде ще се намира (ако вече се знае)?
Иначе е страхотно да се появи нова алтернатива на Мото-пфое и Шведска автомания!
Дори...може да го кръстим „Шведска тройка“ - демек аз(водача) и той(майстора) я оправяме нея-шведката(колата)!

Тема Re: Да си наемем сервиз!нови [re: Helper©]  
АвторNikson1O (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 13:03

Идеята е следната и е доста по-елементарна. На първо място никой няма да плаща за това. Говорих с мойте майстори (съвсем хипотетично) и те като че ли нямат нищо против. Те са трима души с работещ сервиз (работилница) нямат нямат проблеми с четенето на сервизна документация и разбират от механика и жички.
Категорично искам да кажа, че НЕ държа това да са хората както и че нямам никаква далавера от това - различна от общата - да намеря сервиз където да ми обръщат внимание и да спестявам време. Въпреки че майторите са ми приятели и аз като всички чакам ред. А това не ми харесва защото съм доста зает.
Ако наберем желаещи около 20 коли - ще можем да изискваме по-добро обслужване. кой майстор ще се откаже от 20 клиента накуп. концепцията е проста "сила в бройката" (strenght in numbers).
Това е. Естествено ако някой има майстори които смята, че са добри и му се занимава - нека говори и с тях. Но ако няма достатъчно желаещи - нищо не правим.

Тема Re: Да си наемем сервиз! [re: Nikson1O]  
Авторalman (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 13:43

Мисля, че проблемът се състои по-скоро в това , че тук пишат хора от цялата страна и на мен едва ли би ми се изплатило да отида до Пловдив/например/ зада си сменя маслото. Да не говорим, че на сервиз понякога се ходи защото колата не върви или поне не както трябва. По-скоро предполагам, че щом става дума за нещо такова то съответно е свързано с ангажираност и от двете страни. Сиреч, ако се създаде някакъв фирмен сервиз то съответно ние членовете на клуба ще трябва да плащаме някакъв членски внос и от тук на такък нещата започват да седят по съвсем друг начин. Не че имам на против и такава идея, но все пак това е доста сложно за реализация. Нека и другите да дадат мнение и предполагам може да се измисли вариант подходящ за всички.

Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 21:01

Аз съм за такова нещо. Хубаво е да има място където да не се учат на колата ти и да се държат човешки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.