Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:44 08.12.25 
Мобилни оператори
   >> Виваком
*Кратък преглед

Тема Виваком дава и дребните си длъжници на фирманови  
Автор JoroH (ВРИД)
Публикувано28.06.12 22:15

Виваком е решила да си събере вересиите. Преди години имах домашен телефон на името на баща ми, който от един момент започна често да се поврежда (до него не достигаше сигнал) и аз реших да го спра. Оказа се обаче, че трябва или лично баща ми да се яви, или да ми пише нотариално заверено пълномощно. Той живее далече и е полусляп и просто не ми се занимаваше. Затова престанах да плащам месечната такса, като спрях да ползвам и телефона, тоест баща ми дължи само месечни такси от доколото си спомням 7.50 месечно.
Сега обаче получих писмо от фирма за събиране на дългове СГ Груп, в което едва ли не ме плашат (тоест, плашат баща ми, за когото не знаят, че не е на този адрес), че ще е един от 12 000те осъдени за дългове.
Отворих сайта на въпросната фирма и там са качили пълномощното си от Виваком. Качили са и клип с някаква циганка, чиято сметка е набъбнала от 37 лв. до 1000 лв, понеже са и начислили такси за адвокат, съдия изпълнител и прочее и сега са и спрели социалните помощи.
Това, което е ясно в случая, е че едва ли ВИВАКОМ има сериозна печалба от събиране на стари задължения под сто лева. Единствената причина да предава такива дългове на фирма, е това, че тези задължения след калкулиране на таксите, от които фирмата печели, могат да набъбнат многократно и така да се осигури печалба за фирмите за събиране на дългове. За БТК, както и да го погледнеш. е нерентабилно да води дела за 37 лв. Вероятно обаче има някаква взаимна изгода.

Тема Re: Виваком дава и дребните си длъжници на фирма [re: JoroH]  
Автор Stefan Pan (М&М)
Публикувано29.06.12 02:24

И два лева да са, дългът си е дълг.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Виваком дава и дребните си длъжници на фирманови [re: Stefan Pan]  
Автор JoroH (ВРИД)
Публикувано29.06.12 07:52

Това, че дългът си е дълг, е ясно. Въпросът е какво печели виваком от връщането на малки дългове. Това не води до никакъв реален приход, прави лоша реклама (аз лично като дългогодишен клиент, който всеки месец внася десетки левове, сериозно се замислих да накажа виваком с преминаване към друг оператор). Това, което се случва е, че създава възможност на мутрите да изнудват. Реално виваком от мен ще спечели толкова, колкото ще изгуби само за един месец като ги зарежа.

Тема Re: Виваком дава и дребните си длъжници на фирманови [re: JoroH]  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано29.06.12 17:04

Печели от това, че не се увеличава броя на длъжниците.
Ако им излезе име, че за суми под Х лв. не се занимават... поне 50% от бай-ганчовчетата ще гледат да ги завлекат.
А фирмата дето я цитираш ... огладнели мутроподобни, материал в нета бол.

Welcome to the real world!

Тема Re: Виваком дава и дребните си длъжници на фирманови [re: JoroH]  
Автор OSag (гуулем гъзар)
Публикувано19.08.12 21:32

Този въпрос не е зададен на теб, че да му търсиш отговор... със сметките си от десетки левове

--
::

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.