|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Телефонните измамници
|
|
Автор |
DTMF (ентусиаст) |
Публикувано | 09.01.07 00:53 |
|
Стар номер който се повтаря постоянно:)
Обикновенно ви вземат адреса,телефона и името от обяви в интернет или вестник за обяви. Например ако купувате или продавате нещо...(предполага се и че разполагате с някакви пари) Звънят ви от скрит номер и се представят за ваш познат за който в началото трудно се сещате но с налучкване се опитват наистина да се представят за ваш познат
Това което чух преди няколко дни беше:
-Познай кой ти се обажда от чужбина?
-Калин
-Ами Калин съм да,как си какво правиш ,как я караш , помниш ли ме?
- Аз разбира се съм сигурен че не е той понеже се познаваме от много години и веднага бих му познал гласа
След минута убеждаване като видя че не му вярвам и затвори телефона.
Два три дни по -късно(днес ) пак ми звънят от скрит номер, Явно са забравили че вече сме се чули и почват отново:
-Здравей,как си, познай кой ти се обажда от чужбина..
Тоя път реших да запиша разговора и докато се сетя как се записваше изгубих няколко секунди,включих на запис и след 5 секунди оня затвориПосле установих че при активирането на запис на разговора, в линията отсреща се чува късо бипкане(к750и), и явно това го е уплашило.
След минута пак ми звъни, и вече бързо включвам на запис:
-Здравей пак ,нещо ми прекъсваш и звъня отново(Гледам си покритието е фул, а клетките са на по -малко от 100 метраа и не помня да ми се разпадне връзка по време на разговор... Този път записах около 15 секунди от разговора където се чува гласа му, докато пак се усети и ми затвори.
После сложих картата в другия телефон където имам инсталирана програма за автоматично записване на всички разговори ,без да издава бипкане в началото на записа. Надявам се утре пак да се обади, ще се направя на шаран и после ще пусна записа в нет-а. засега имам само 15 секунди с неговия гласДаже не успя да си предложи офертата,там лагери за машини или каквото има за бързо продаване и лесна печалба
| |
Тема
|
Re: Телефонните измамници
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 09.01.07 09:19 |
|
Това за лагерите вече умря. В момента на мода са други 3 трика (всички почват по описания от теб начин):
- В беда съм, трябва да проведа няколко разговора за да се измъкна, моля те вземи ми по-голям ваучер от ....... и ми прати номера със СМС на номер ........;
- Аз съм приятел на ....., той ви праща колет с ценни неща, но трябва да се освободи от митницата срещу ..... лв., дайте ми ги, аз ще се оправя с това;
- Вие спечелихте награда от .....лв./ скъпа стока, но за да я получите трябва да ми дадете за предплащане на ДДС/данък/транспорт .... лв.
Специално последното има и друга разновидност, използвайки Глобул и услугата им "зареждане на бикънект от абонамент" - печелите еди-какво си и за потвърждение пратете СМС с текст 089XXXXXXX,50 на номер 1818.
В магазините на Гл всекидневно идват включително и млади хора с интелигентен вид, пратили такъв СМС...имам информация от първа ръка.
| |
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
toia_be (читател) |
Публикувано | 09.01.07 10:12 |
|
Последното Глобул може да прекрати много лесно. След пращането на първия смс, да прати съобщение какви ще са последствията от действията (вие ще заредите сметката на 089хххххх със сумата от 50лв, моля отговорете на този смс за да потвърдите). Разбира се тези смс-и е добре да станат безплатни.
>>е няма сигнатура.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
[bbourgas] (дзверо) |
Публикувано | 09.01.07 16:45 |
|
хм, я кажи коя е тая програма за записване на разговори?
Редактирано от [bbourgas] на 09.01.07 16:46.
| |
|
и мен ме интересува програмката. Не ме притеснява дори и да издава звук при начало на запис, понеже ще я ползвам за работа.. С НОКИЯ Н80 съм.
| |
Тема
|
|
|
Автор | aнeтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.07 17:42 |
|
хахаа хахаха това да не е клуб наивни души та ни обясняваш? И за кво го записваш? подаде ли сигнал в полицията или не?
| |
Тема
|
Re: за програмата
[re: Coтko]
|
|
Автор |
DTMF (ентусиаст) |
Публикувано | 09.01.07 20:39 |
|
има няколко такива,но в момента ползвам Ultimate voice recorder,има опция за изключване на бипкането
| |
Тема
|
[re: aнeтa]
|
|
Автор |
DTMF (ентусиаст) |
Публикувано | 09.01.07 20:40 |
|
ти си печена,теб те знаем
| |
Тема
|
Re: за програмата
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 09.01.07 23:19 |
|
мдам, супер програмка e
| |
Тема
|
[re: aнeтa]
|
|
Автор | Фacaдko (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.07 23:23 |
|
Калканче, не се меси.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|