|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Варненски мавруд
|
|
Автор |
Heизвecтeн (Приятел) |
Публикувано | 18.10.10 09:12 |
|
Запалих се да се сдобия и присадя няколко пръчки в лозето(а може да подменя и цялото) след една тема пусната тук преди няколко месеца. Дори не бях чувал, че има такава разновидност на мавруда. ОБАЧЕ: никъде не мога да намеря полезна информация. Навсякъде получавам учудени погледи и повдигане на раменете. Така че, ако някой може да помогне, или пък има такива лози, моля да пише и да се свържем. Става въпрос за Варна и региона. Айде със здраве и до скоро.
"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
| |
|
Опитайте с ИЛВ Плевен или сортиментите на институтите в Южна България.
зимата сте доиде рано и сте си отиде кусно. сте е уясяваста и вледеняваста.
| |
|
В ИЛВ Плевен ми отговориха, че Варненски Мавруд не съществува като сорт, имало никополски и оригинален, стария сорт. Тц. Най-вероятно ще сложа такъв в крайна сметка.
"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
| |
|
все пак в учебниците го има(старите). Както и да е, проблемът не е толкова сериозен: още веднъж настоятелно ти препоръчвам Букет(хибрид между Мавруд и Пино Ноар) - след няколко години ще ме благославяш
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
Тема
|
Re: Напълно е възможно
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
hadjiyata (дядо) |
Публикувано | 26.11.10 12:41 |
|
Кире , от този "Букет" може ли да се получи елексира на мавруда ?
Говоря сериозно , защото се замислям да засадя няколко такива лозички в лозето .
| |
|
поне извън Родопската яка и Чирпанско, със сигурност ще ти покаже по-добри резултати поради една решителна, ултимативна и фундаментална причина: 3 седмици по-ранното му узряване. Последните десетина години в моя район Букетът зрее по правило около средата на септември(22.5-23 минимална захарност!), което означава, че ако не си съвсем по някакви диви баири над 400+ метра н.м.в, до края на септември го имаш.
Ранозрейността е по линия на Бургундския първенец от родителските сортове.
Друга много полезна черта: наследил е закъсняло напъпване от Мавруда=>повишена защита от възвратни пролетни студове
Освен това има повишена устойчивост към фунги, листата му са по-здрави.
Недостатък, който го нямаше в учебниците: По-слаба издръжливост на суша, вярно, това се прояви еднократно - през 2000 година, но и тогава не валя в продължение на 9 месеца при мен, тъй че може да се счита за уникално рядко явление.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
|
Благодаря за информацията .
| |
|
ще ме благославяш
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
|
Дано да се наложи и да те почерпя (от бурето , а не виртуално) .
| |
|
поне извън Родопската яка и Чирпанско, със сигурност ще ти покаже по-добри резултати
Това не го разбрах. Би ли пояснил защо изключваш Яката? Каня се там да спретна едно мъничко лозе за лична употреба и се двоумя между букета и стария класически мавруд, който преди доста години дядо ми го гледаше на същото място.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|