|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Киви - един много вкусен плод !
|
|
Автор |
din63 (непознат
) |
Публикувано | 18.03.09 22:23 |
|
На всички участници в клуб "Лозарство и овощарство" поздравления за участието им във форума и с пожелание за крепко здраве и още по-големи и хубави ползотворни резултати !
И така да открием и тема за кивито, един вече добре познат плод в трапезата ни.
Отдавна съм приятел на кивито и вече 10 година оглеждам на чардак 4 броя. Както знаете те са момиче е момче
Сигурен съм, че много от колегите знаят и вече си го отглеждат, а също и сигурен съм, че вече имат и резултати ! Дано ! Защото кивито заслужава също толкова внимание като лозите и другите овошки.
И така, колеги откриваме темата и очаквам отзиви за да продължим разговор, размяната на опити, коментари.
Ще се опитам по нататък да постна и една снимка с плодове от киви - мое производство.
| |
Тема
|
Re: Киви - един много вкусен плод !
[re: din63]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 19.03.09 09:18 |
|
Да, би било много интересно!)
| |
Тема
|
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 17.04.09 11:42 |
|
Да помоля съфоромниците да кажат как да го режа тва пусто киви
| |
Тема
|
|
|
Автор |
spasss () |
Публикувано | 17.04.09 21:20 |
|
А на едно мъжко колко женски се полагат?
| |
Тема
|
[re: spasss]
|
|
Автор |
ktt74 (непознат
) |
Публикувано | 24.04.09 20:59 |
|
Колеги незнам почти нищо за кивито но доста комшии по край мен засадиха и аз реших да засадя. Миналата година засадих едно стволче с мъжко и женско уш но едното се отчупи или котките го изядаха (казват че стъблото миришело на валерян и затова го яли котките ). Сега е тръгнало добре да ръсте и се надявам тази година да се качи поне на 2 метра и дано да е оцеляло женското иначе лошо
| |
Тема
|
[re: spasss]
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 27.04.09 13:13 |
|
На едно мъжко се падат 5 женски
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lRlKO (непознат
) |
Публикувано | 28.04.09 09:23 |
|
Имам седем годишно киви в София-Симеоново.Още не е цъфтяло. Съмнявам се, че ще узрее. Има ли някой киви в този район.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hous (непознат
) |
Публикувано | 03.05.09 16:48 |
|
Здравей,аз също съм любител на тази култура.Отглеждам киви от 3г.но все още нямам плод,само цъфти.Има ли някакви особени разлики между мъжкото и женското за да разбера какви са моите.
| |
Тема
|
[re: hous]
|
|
Автор |
din63 (непознат
) |
Публикувано | 04.05.09 00:39 |
|
Не уточняваш колко броя киви имате и каква информация са ви дали, когато ги купувахте. Разликите между женското и мъжкото се вижда чак когато цъфнат. Иначе при наличието на мъжко и женско цъфтящо растение няма проблем - опрашването става много лесно, от вятъра, пчели и дори при прецъфтели женски цветове резултатът е впечатляващ. Имам пред вид, че мъжкото може и да закъснее със цъфтежа и женските цветове пак поемат от прашеца дори и с окапали венчелистчета. Точно тук през цъфтежа кивитата нямат проблеми / освен при евентуално много дъждовни дни /, веднага връзват и бързо наддават. Остава богата почва и чести поливки през сушавите дни да са налице. Резултата е смайващ. От моята асма - киви, която е на 8 години миналата есен събрах 62 килограма плод. Звучи невероятно, но е факт и досега се чудя как да посна снимка тук - да видите колко красота и изобилие има в това растение.
Каквито и неуспехи да ви съпътсват, не се отчайвайте ! Грижете се упорито и вярвам, че ще бъдете възнаградени. Заслужава си !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
green_kiwi (непознат
) |
Публикувано | 27.05.09 17:00 |
|
Имам 2 кивита. Едното е купено женско. Другото е от семка. Тази година за пръв път цъфна, но за съжаление и то е женско. Аз съм от Врачанско. Ако има наблизо някой който отглежда киви - да пише! Сега в момента е отрупано с цвят, но няма да може да се опраши.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|