|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Киви - един много вкусен плод !   |  |  | Автор | din63 (непознат
) |  | Публикувано | 18.03.09 22:23 |  |  | 

На всички участници в клуб "Лозарство и овощарство" поздравления за участието им във форума и с пожелание за крепко здраве и още по-големи и хубави ползотворни резултати !

И така да открием и тема за кивито, един  вече добре познат плод в трапезата ни.

Отдавна съм приятел на кивито и вече 10 година оглеждам на чардак 4 броя. Както знаете те са момиче е момче

Сигурен съм, че много от колегите знаят и вече си го отглеждат, а също и сигурен съм, че вече имат и резултати ! Дано ! Защото кивито заслужава също толкова внимание като лозите и другите овошки.
 И така, колеги откриваме темата и очаквам отзиви за да продължим разговор, размяната на опити, коментари.
 Ще се опитам по нататък да постна и една снимка с плодове от киви - мое производство.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: din63] |  |  | Автор | Kиpo  ( ) |  | Публикувано | 19.03.09 09:18 |  |  | 

Да, би било много интересно!)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: Kиpo] |  |  | Автор | Бaлkaнcka (Бяла птица) |  | Публикувано | 17.04.09 11:42 |  |  | 

Да помоля съфоромниците да кажат как да го режа тва пусто киви

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !
[re: din63] |  |  | Автор | spasss () |  | Публикувано | 17.04.09 21:20 |  |  | 

А на едно мъжко колко женски се полагат?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: spasss] |  |  | Автор | ktt74 (непознат
) |  | Публикувано | 24.04.09 20:59 |  |  | 

Колеги незнам почти нищо за кивито но доста комшии по край мен засадиха и аз реших да засадя. Миналата година засадих едно стволче с мъжко и женско уш но едното се отчупи или котките го изядаха (казват че стъблото миришело на валерян и затова го яли котките ). Сега е тръгнало добре да ръсте и се надявам тази година да се качи поне на 2 метра и дано да е оцеляло женското иначе лошо

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: spasss] |  |  | Автор | Бaлkaнcka (Бяла птица) |  | Публикувано | 27.04.09 13:13 |  |  | 

На едно мъжко се падат 5 женски

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: din63] |  |  | Автор | lRlKO (непознат
) |  | Публикувано | 28.04.09 09:23 |  |  | 

Имам седем годишно киви в София-Симеоново.Още не е цъфтяло. Съмнявам се, че ще узрее. Има ли някой киви в този район.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: din63] |  |  | Автор | hous (непознат
) |  | Публикувано | 03.05.09 16:48 |  |  | 

Здравей,аз също съм любител на тази култура.Отглеждам киви от 3г.но все още нямам плод,само цъфти.Има ли някакви особени разлики между мъжкото и женското за да разбера какви са моите.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: hous] |  |  | Автор | din63 (непознат
) |  | Публикувано | 04.05.09 00:39 |  |  | 

Не уточняваш колко броя киви имате и каква информация са ви дали, когато ги купувахте. Разликите между женското и мъжкото се вижда чак когато цъфнат. Иначе при наличието на мъжко и женско цъфтящо растение няма проблем - опрашването става много лесно, от вятъра, пчели и дори при прецъфтели женски цветове резултатът е впечатляващ. Имам пред вид, че мъжкото може и да закъснее със цъфтежа и женските цветове пак поемат от прашеца дори и с окапали венчелистчета. Точно тук през цъфтежа кивитата нямат проблеми / освен при  евентуално много дъждовни дни /, веднага връзват и бързо наддават. Остава богата почва и чести поливки през  сушавите дни да са налице. Резултата е смайващ.   От моята асма - киви, която е на 8 години миналата есен събрах 62 килограма плод. Звучи невероятно, но е факт и досега се чудя как да посна снимка тук  - да видите колко красота и изобилие има в това растение.
 Каквито и неуспехи да ви съпътсват, не се отчайвайте !  Грижете се упорито и вярвам, че ще бъдете възнаградени. Заслужава си !

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Киви - един много вкусен плод !  [re: din63] |  |  | Автор | green_kiwi (непознат
) |  | Публикувано | 27.05.09 17:00 |  |  | 

Имам 2 кивита. Едното е купено женско. Другото е от семка. Тази година за пръв път цъфна, но за съжаление и то е женско. Аз съм от Врачанско. Ако има наблизо някой който отглежда киви - да пише! Сега в момента е отрупано с цвят, но няма да може да се опраши.

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |