Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:45 16.06.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Рецептинови  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано31.08.17 08:41



...



Тема Пудла (индийска палачинка от нахутено брашно)нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано31.08.17 08:45





2 чаши (200 г) нахутен обрашно
1/2 (50 гр. бяло брашно)
1 ч.л. смлян кимион
1-2 зелени люти чушки, изчистени от семената и ситно накълцани
1/4 ч. л. асафетида
3/4 ч. л. куркума
1 1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 ч. л. смлян кориандър
2 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
1 1/4 (300 мл) студена вода
1 ч. л. настърган пресен джинджифил
2 средни домата, нарязани на дребно
гхи или краве масло за пържене
3 с. л. лимонов сок


В голяма купа се смесва нахутеното брашно, бялото брашно и следващите 8 съставки. Бавно се прибавят студената вода, като непрекъснато се бърка, за да се получи полутечна смес за палачинки. Ако сместа изглежда прекалено гъста, сокът от доматите ще я разреди. Прибавя се настъргания джинджифил, нарязаните домати и чушката.
В тиганче за палачинки, на среден огън се нагорещява малко гхи или масло. Добавя се от сместа. Пържат се от двете страни, докато се зачервят и станат хрупкави. Готовите пудли се напръскват с лимонов сок и се сервират горещи.









(Източник: Ведическо кулинарно изкуство - Адирадж дас)



Тема Какаов сусамов тахан (като течен шоколад)нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано31.08.17 09:28







Необходими съставки:

сусам 200 грама суров
олио 3 супени лъжици
какао 3 супени лъжици
мед 2 супени лъжици

Рецептата:
Ако обичате течен шоколад, но страдате от угризения, че не е от най-полезните неща, които човек може да похапне, то какаовият сусамов тахан е вашето решение. Приготвен в домашни условия и без консерванти, какаовият сусамов тахан е не само изключително вкусен, а и точно толкова полезен. Една лъжица какаов сусамов тахан напълно ще засити както гладът ви за сладко, така и гладът за шоколад, а същевременно ще ви зареди и с много енергия. За разлика от , който може да бъде използван за приготвянето както на сладки, така и на солени ястия, какаовият сусамов тахан е приложим при десертите, а намазан на препечена филийки, заедно с чаша ароматно кафе или чай, може да бъде и чудесна силна енергийна закуска.

1. Първата стъпка от рецептата за какаов сусамов тахан е изпичането на сусама. Печете сусама в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути, докато придобие леко розов цвят, като от време на време разбърквате, за да не загаря.

2. След като сусамът е изпечен и поизстинал го слагате в блендер, добавяте олиото, меда и какаото и разбивате на висока степен до получаването на еднородна гладка смес.

Рецептата за какаов сусамов тахан е изпълнена.

Бележки:
Рецептата за какаов сусамов тахан е подходяща за всеки, който се опитва да се храни здравословно и предпочита да приготвя храната си в вкъщи. Добра идея в такъв случай е и рецептата за , както и , които може да хапнете, както намазани на филийка, така и да използвате за различни дресинги и овкусяване на различни ястия. Ако желаете да избегнете купуването на подсладени напитки от магазина пък, може да пробвате да приготвите или пък , които също се приготвят много лесно, а са и много по-вкусни от готовите.



Тема Ябълков пай (без печене) [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано03.12.17 22:22







Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 16 парчета:
400 г овесени ядки
2 кг ябълки
400 г фурми Мириам
2 с.л. канела
1 ч.ч. орехи (накиснати за 12-24 ч.)
50 г стафиди (накиснати за една 8 часа)
3 с.л. орехов тахан
сока от 1/2 лимон
Необходими съдове:
Кръгла форма за торта

Начин на приготвяне:

1. В смелете овеса на брашно и прибавете към него 1 с.л. канела.

2. Измийте фурмите и ги обезкостете.

3. Изцедете орехите и ги измийте хубаво със студена вода. Сложете половината от орехите в блендера с 1/2 ч.ч. топла вода и ги блендирайте за 3-4 минути, докато станат на мляко. Прибавете към ореховото мляко половината фурми и блендирайте сместта до получаването на гладък крем.

4. Смесете овесеното брашно със стафидите, крема от орехи и фурми, останалите орехи и замесете твърдо тесто. Разстелете тестото на тънък блат във формата за торта, като го издърпате по стените нагоре, така че да заеме формата на тавата.

5. Измийте ябълките, почистете ги от семките и ги смелете в блендера. Смесете пюрето от ябълки със сока от лимон и получената смес варете в незалепващ тиган, докато се сгъсти доста, поне 15-20 минути (трябва ябълките да се дехидратират, т.е. влагата от тях да излезе и да се получи гъсто пюре). Прибавете останалите фурми, нарязани на по-едри парчета и изсипете сместа във формата за торта, върху блата.

6. Загладете отгоре пая и охладете в хладилник за 5-6 часа. Поръсете с останалата канела и аранжирайте с малко орехов тахан.
Време за приготвяне: 30 минути



Тема Кюфтета от леща с доматен сос и ориз басматинови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано06.12.17 03:22







Продукти:

200 гр. кафява леща
200 гр. кафяв ориз басмати
4 средни домата
3 червени чушки
1 морков
600 мл зеленчуков бульон
няколко стръка пресен магданоз
клонче пресен риган
1 ч.л. чубрица
½ ч.л. кимион
½ ч.л. смлян чимен
½ ч.л. черен или бял пипер
½ ч.л. червен пипер (може и пушен)
½ ч.л. асафетида
1 дафинов лист
хималайска сол (на вкус)

Приготвяне:
Накиснете лещата за една нощ, след което я промийте под течаща вода.
В достатъчно количество вода сложете лещата да поври около 20-30 минути. След като е готова я изплакнете с помощта на цедка и я оставете да се отцеди много добре - това е много важно за добрата консистенция на кюфтетата.

Накиснете ориза за една нощ или още по-добре за около 20 часа. Промийте го добре. Сложете в тенджера зеленчуков бульон (или вода) в съотношение приблизително 3:1 с ориза. След като водата заври добавете ориза и дафиновия лист и варете 20-30 минути. Отстранете тенджерата от котлона, добавете сол на вкус и оставете да се задуши за още 15 минути. Извадете дафиновия лист. От полученото количество ориз отделете част равна на ¼ от количеството сварена леща и без да го изплаквате го разбийте добре с пасатор, докато стане на лепкава паста. Останалото количество ориз изплакнете и изцедете добре.

Нарежете доматите на четвъртинки и отстранете семената им.
Червените чушки нарежете на половинки и също отстранете семената им.
Моркова нарежете на няколко парчета.

В тенджера с решетка за пара, напълнете вода до началото на решетката. Когато водата в тенджерата заври, добавете нарязаните зеленчуци и варете около 15 минути.
След като зеленчуците са се сварили ги оставете да се задушат за още около 10 минути.
Отстранете ципите на доматите и чушките.

Разбийте до хомогенна смес, в блендер или с пасатор, доматите, чушките, моркова и малко от бульона получен при варенето им. Полученият сос сложете в тенджера на слаб огън със стрък пресен риган, докато заври. Изключете котлона и задушете соса за около 10 минути, след което отстранете стръкчето риган.

Добре изцедената сварена леща сложете в процесор или блендер и пулсирайте един два пъти. Извадете сместа в купа и я смесете с лепкавата оризова паста. Омесете добре и добавете чубица, кимион, чимен, черен (или бял) пипер, червен (или пушен) пипер, асафетида, няколко стръкчета ситно нарязан пресен магданоз и хималайска сол на вкус. От получената смес оформете кръгли кюфтета с големина на топче за пинг-понг. Печете върху силиконова подложка или хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Извадете внимателно готовите кюфтета. Оставете ги да поизстинат.

Сервирайте ги поляти с топлия доматен сос и гарнирани с ориза.
По желание можете да поръсите с магданоз.



Тема сирене от ядкинови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано09.12.17 17:41





Така да обичам ядчици, вълшебни семенца. Хранителни и много полезни. Няма да ви пълня главите отново с такава информация….. 😉 Мислех си, че ще ми отнеме доста време докато си го приготвя, но се изненадах, че целия процес ми отне около 30 минути 🙂

за сиренцето ни трябват около 100 г. ядки – аз си взех смес от кашу, лешник и бадем.

4 ч.л хранителна мая с Б12

1 и 1/2 ч.л агар – агар

сол

бода

къри

черен пипер

След като ядките престояха накиснати в буркан за една вечер, много добре се измиват и се изсипват в блендера. Добавят се всички съставки и се долива вода до покриване на ядките. След получаване на гъста смес, се изсипва в тиганче и се бърка непрекъснато на слаб огън до получаване на кремообразна и лепкава течност. Сиренето се изсипва в формички по ваше желание и се оставя да се охлади. Воала готово е 🙂 Можете да го намазвате на сандвичи или да го добавяте в салати , просто използвайте въображението си. Това беше от мен, насладете се на деликатеса от ядки.





Тема Vegan Raw Blueberry Cheesecakeнови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано02.03.18 17:54




! (alternative website:





Ingredients:
Crust:
1 cup raw walnuts
1 cup raw almonds
10 medjool dates. pitted
3 TBS melted coconut oil
¾ cup shredded unsweetened coconut
¼ tsp sea salt

Filling
3½ cup raw cashews (soaked 3 hrs or overnight)
1 cup coconut cream
¾ cup maple syrup
½ cup lemon juice
½ cup melted coconut oil
2 tsp vanilla
1 cup blueberries

Instructions
1. Blend - 5 mins
Using a food processor blend crust ingredients until fine crumbs. Pour into a 9in springform cake pan. Press down and smooth out with the back of a measuring cup. Set aside.

2. Blend - 5 mins
In a high power blender, blend together all the fillings except the blueberries until very smooth. Set aside half of the mixture.

3. Add - 3 mins
Add blueberries to the remainder of the batter in the blender and blend until smooth.

4. Pour - 3 mins
Pour the blueberry mixture onto the crust. Then pour the white mixture on top of the blueberry mixture.

5. Let Freeze - 15-20 minutes
Let freeze. Take out of freezer 15-20 minutes before serving.

6. For the Fruity Design:
Save or make extra white filling. Then add natural colorants.
For lavender color add a little blueberries.
For dark red color add beet juice and blueberries or raspberries.

Редактирано от Mod vege на 02.03.18 17:56.



Тема Re: Какаов сусамов тахан (като течен шоколад)нови [re: Mod vege]  
Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано28.04.18 22:36



моят вариант

Сусамов тахан + мед + какао органик + няколко сурови бадемови ядки /настъркани и цели/





Тема 21 VEGAN RECIPES TO CELEBRATE SUMMERнови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано10.07.18 21:42






After years spent in school it feels like everyone’s programmed to believe summer’s over when September 1st rolls around. But would you believe we’ve got nearly 40 days left of summer? Let’s make the most of it!



This post is dedicated to our most summery recipes. We’ve got mains, sides, appetizers, dips, desserts, and drinks. We’re talking burgers, potato salads, macaroni salad, guacamole, rice rolls, smoothie parfaits, and of course, lemonade. Let’s celebrate another month of summer!

MAINS











SIDES DISHES









APPETIZERS & DIPS













DESSERTS & FROZEN TREATS







DRINKS







Редактирано от Mod vege на 10.07.18 21:44.



Тема 21 имитации на месо, щото изглежда гаднонови [re: Mod vege]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано11.07.18 23:54








Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.