Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:56 24.06.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема “Сникърс” – веган...нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано19.05.19 21:13





Tези веган и безглутенови десертчета ще впечатлят всички любители на фъстъчените сладкиши “Сникърс” с лесната си направа, както и с изкусителния си вкус.



Продукти:

ОСНОВА И ТОПИНГ:

200 г кулинарен шоколад
100 мл оризово-лешникова напитка

КРЕМ:
200 г кашу, накиснато за около 6 часа
100 г агаве
50 г бадемово брашно
1 с.л. мака на прах
50 мл оризово-лешникова напитка
150 г какаово масло, разтопено
1 с.л. лешников тахан

КАРАМЕЛ ОТ ФУРМИ:
250 г фурми
50 мл оризово-лешникова напитка
2 с.л. фъстъчен тахан
250 г белени фъстъци



Приготвяне:
За крема е необходимо всичко освен какаовото масло да се блендира до гладка смес, като накрая се добавя и то.

Карамел от фурми: Всичко се блендира до гладка лепкава смес.

За основата се разтопява половината шоколад на водна баня. Добавя се половината лешникова напитка и се разбърква до гладка смес. Разстила се в правоъгълна тавичка, предварително застлана с хартия за печене. Охлажда се шоколадовата смес, за да стегне. Отгоре се излива кремът от кашу и се замразява.

Над замразения крем се разстила карамелът от фурми и се посипват отгоре фъстъците. Леко се притискат и се замразява отново.

Замразеният десерт се изважда от тавата, отлепя се хартията и се позиционира върху дъска за рязане.

Разрязват се 12 продълговати десертчета, които се заливат с топинг от кулинарен шоколад и оризово-лешникова напитка.

Рецепта от блога на Зоя.БГ –



Тема Alkaline Foods? Try These 15 Delicious Recipes!нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано28.05.19 19:03







We know that we can make anything vegan, from ice cream to recreating our favorite comfort foods. Plant-based foods may be slowly stealing the spotlight, but one diet that’s still hanging around the outskirts is the alkaline diet. So, what is an alkaline diet and how can we incorporate it into our everyday meals?

Proponents of the diet believe that the human body functions best in an alkaline state, which is when the body’s pH is at around 7.4. It’s believed that an alkaline diet can improve digestion, help prevent osteoporosis, allergies, fatigue, and other conditions. Anything below 7.0 is considered acidic, which can lead to a number of health problems. Alkaline diets are believed to release minerals such as calcium, phosphorus, and magnesium into our bloodstreams. But, when we aren’t consuming enough alkaline foods, then our bodies have to absorb these essential minerals from our bones, teeth, and organs. This can make us fatigued or susceptible to illnesses. To be fair, there is little scientific evidence that backs the health benefits of a high-alkaline diet. In spite of that, alkaline foods are among the healthiest plant-based foods that we could eat, while acidic foods include fast and processed foods, meat, and dairy.

Some of the many foods considered alkaline include avocados, tomatoes, peas, bell peppers, eggplant, broccoli, cauliflower, sweet potato, lentils, and more. So, if you’re interested in trying your hand at some delicious plant-based alkaline food-rich recipes, get started with these 15 delicious recipes!

...



Тема Палачинки от тиквичкинови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано06.06.19 07:19







Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Лятото дойде и ви се ще да пробвате някоя нова рецепта, с която да изненадате цялото семейство. Например, добавете към обичайните палачинки, богатите на витамини нискокалорични тиквички и определено ще приготвите един истински шедьовър



Дори и да имате някакви съмнения сега ще ви дадем 7 причини да си приготвяте такива палачинки



Изобщо не е трудно. Особено с блендер.
Съставът на тиквички – 95% вода, те се считат за диетичен продукт и не само имат ниско съдържание на калории, но и осигуряват чувство на ситост за дълго време.


Палачинките са с ниско съдържание на мазнини, с минимум калории.
Това е нереално вкусно! Палачинките с тиквички не се различават много от обичайните. Леко сладки са, въпреки че нямат захар. Синът ми ги яде с мед, а аз ги обичам със заквасена сметана.
Възможност да заинтригувате гостите си. Никой няма да повярва, че съставът на ястието включва тиквички.
Това е доста бюджетно ястие. Поне през лятото.
Тези палачинки ще се консумират от деца, които не искат да ядат зеленчуци
Това са полезни палачинки! Затова запишете рецептата.
Тънките палачинки от тиквички с мляко ми станаха перфектна закуска. Готвя ги буквално всеки ден. Много е вкусно, полезно и лесно.

Палачинки от тиквички

СЪСТАВКИ


800 g тиквички
2 яйца
1 чаша мляко
1–1,5 чаши брашно
китка магданоз
2 супени лъжици растително масло
1 ч. Л сол

ПОДГОТОВКА

Леко узрелите тиквички са най-вкусни. Те не само имат най-добрия вкус, но и имат най-висока концентрация на витамини. Именно тях избирайте

Измийте добре тиквичките и ги настържете на ренде. Можете да ги сложите ив блендер. В първия случай вкусът на тиквичките ще бъде ясно усетен. Във втория – палачинките ще бъдат по-гладки и по-равномерни по структура.



Ситно нарежете подправките. Може да бъдат копър или магданоз, както желаете.

Разбийте яйцето със сол с помощта на блендер или размахване.
Добавете млякото в разбитото яйце и разбъркайте.
В същия контейнер, се изсипва пресятото брашно и разбивате тестото до гладка текстура.
Изсипете тестото в купа с настъргани тиквички. Добавете нарязания магданоз и две супени лъжици масло.
Разбъркайте всичко до гладка текстура

Загрейте тигана и разпръснете тестото с черпак. Растителното масло вече е в тестото, така че не е необходимо да се смазва тигана.



Когато палачинката се оцвети от едната страна, обърнете я.

Палачинките от тиквички са особено вкусни със заквасена сметана и чеснов сос. За да го направи, смесете 250 мл гъста заквасена сметана с натрошен чесън и нарязан копър.



Сложете вкусни палачинки от тиквички върху чиния и добавете една супена лъжица сметана от чеснов сос. Храната може да се сервира на масата!



Тема Нисковъглехидратни ореховки с канела и стафидинови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано10.07.19 06:00







Спокойно, момичета, спокойно, наясно съм, че стафидите съдържат висок процент захари, но за да ви успокоя направих някои предварителни изчисления. От използваните продукти се получават 13 уникални нисковъглехидратни ореховки с канела и стафиди, като въглехидратите общо за всички тях са само 25 грама! Така че, насладете им се подобаващо, а и съм сигурна, че повече от две няма да може да хапнете наведнъж 😃



И така, за тези 13 домашни хрупкави симпатяги използвах само:


160 г сурови орехови ядки:
3 белтъка;
1 чаена лъжица канела;
30 г стафиди
.

Имаме една огромна торба с домашни орехи, а освен това ни подариха и много полезна машинка за чупене на ядки, затова с този процес нямаме абсолютно никакви проблеми и всичко е точно! Та, в приятна домашна обстановка и спокойствие, докато си пиехме винцето, си начупихме и орехите. След това ги изсипах в блендера, към тях добавих канелата, стафидите и разбитите предварително белтъци. Блендирах за няколко минути – толкова, колкото да натроша орехите на прилични малки парченца, да усетя канелата и аромата на някоя стафида, минала доброволно през ножа на блендера. Всичко дотук звучи страхотно, нали? Ооо, а след това става още по-добре!



Готовата смес разпределих на 13 нисковъглехидратни ореховки с канела и стафиди с помощта на лъжица и ги наредих в плитката си тава за пица, покрита с хартия за печене. Престоя във фурната беше само за 15 минути на 180 С в режим “вентилатор”. А след този аромат, който се носеше в кухнята, и изпитото вино – света ни изглеждаше много по-добър и гостоприемен 😃💁🏻‍♀️🎈

За виното е ясно, но ореховките наистина станаха уникално вкусни, утре пак ще забъркам нова доза и не за друг, а само за мен!

...





Тема Your Liver Will Be Like New: Smoothieнови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано14.07.19 05:10



- Pineapple and Celery Smoothie

January 21, 2019 by Ivana Saragjinova
The human organism is a perfect mechanism that synchronizes millions of functions. In addition to its primary function, some organs also have an extremely important task-detoxification of the organism.

Today, with everyday stressful lifestyles, poor nutrition, and polluted environment, our organism is too burdensome.

Therefore, it is necessary to help our organs to better perform their function, and the buffers keep the pH at normal and optimal limits.

When is detoxification required:
in unexplained headaches
back pain
weak concentration
brittle nails and hair
frequent allergies
frequent exposure to chemicals, cleaning agents, pesticides, drugs …
Detox system of the body
The first defensive line in the body occurs in the liver, which acts as a filter of the toxic substances that we enter through food. He is a blood cleanser.

There are over 700 species of bacteria (good and bad) in our colon.

The kidneys work like clocks. They are filters that eliminate toxins in the urine.

By nourishing your body and proper nutrient intake, you will maintain these three key organs. To help and make your liver like new and also to look years younger, prepare this cucumber smoothie.

Required Ingredients:
2 large cucumbers
1/2 cup of pineapple
1 bundle Kale without stem (only soft part of the leaf)
1/2 lemon, juiced
1 – 1.5 cm ginger
1 mint (1/2 cup)


How to prepare and consume
Put all the ingredients into a blender and blend them. Drink this smoothie between meals, when you feel hungry.

Benefits
Your appearance will improve, dark circles under your eyes will disappear, also your skin, and complexion will become fresh and therefore you will look rejuvenated. The gut will work like a watch, you will forget about constipation and digestive problems. You will feel healthy and with very positive energy.

Read these other health benefits of cucumber smoothie here.

Your liver will also improve its work and will detoxify. This will allow the liver to re-perform its filtering function impeccably.


Burn Belly Fat and Lose Weight at an Incredible Rate with This Pineapple and Celery Smoothie
Ginger Tea: Dissolves Kidneys Stones, Cleanses Liver And Reduce Joint Pain – Recipe



Тема КАК ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР..нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано14.07.19 11:44





Занимавам се със здравословно хранене от над 10 години вече, направо не знам кога отлетя това време… но все още помня първите си дни, месеци и години, когато пред мен се откри един напълно нов свят.

Свят, изпълнен със сурови десерти от ядки и фурми, за които не бях чувала никога преди, морковени торти, ядкови сирена, спагети от тиквички, сушени крекери, сурови равиоли и смутита.

Помня, че бях толкова впечатлена и запленена от всичко това, че исках да опитам всяка една рецепта, всеки нов вкус и съставка. Но не можех, защото освен, че всички тези рецепти звучаха като нещо идващо от друг свят, приготвянето им също не беше толкова лесно изпълнимо, колкото си мислех.

Защото не се вписваха в кухненското оборудване, познато ми от мама, като тигани, печки и котлони, а изискваха намесата на нещо различно. И в моята кухня, бавно и постепенно, започнаха да се появяват уреди като кухненски робот, блендер, сокоизтисквачка, дехидратор и спиралайзер.

И истината е, че този нов свят от рецепти и кухненско оборудване, промениха живота ми завинаги. Тогава започнах и първият си блог по темата, natureinsider, записах да уча нутриционистика в CSNN и се появи жената, която познаваш днес – жена, превърнала живота си в мисия да споделя наученото по темата хранене, здраве и красота.

И не съжалявам за нито един миг.

Една част от уредите и рецептите не издържаха теста на времето и вече не са част от настоящия ми дом, но друга, използвам всеки ден и до днес.

Затова, днес, 10 години по-късно, споделям как успявам да приготвям вкусни, лесни, бързи и много здравословни ястия от сутрин до вечер. И тайната ми е проста – използвам най-мултифункционалното кухненско оборудване, за което винаги намирам място на плота си вкъщи – кухненският робот.



Първият уред, който си купих в началото беше точно кухненски робот, и той ми позволи супер бързо и лесно, в рамките на 2-3 до 10 минути да си проготвя всяка вкусотия, за която мечтаех. И до ден днешен, това е уредът, който използвам от сутрин до вечер за какво ли не.

Уредът, който най-изчерпателно и ясно за мен означава едно – бързо и лесно здравословно хранене, което не изисква кой знае какви кулинарни умения, а дава невероятни резултати!

Защото без него, то е почти невъзможно…

Как ще направя трюфели от ядки и фурми за 5 минути без робот… няма как.
Как ще смеля ядките на бадемово, фъстъчено или лешниково масло за Нутела…
Как ще приготвя любимата на всички вкъщи морковена торта за 10 минути…
Как ще нарежа за 2 минути салата от настъргани моркови, ябълки и цвекло…
Как ще направя за минута основата за киш, пай или тарт…
Как ще приготвя вкусните брокочини… мисля, че разбра, без робот – няма как.

Затова, без повече предисловие, ето и робота на Kenwood, който използвам вкъщи, и за какво можеш да разчиташ на него от сутрин до вечер, за да си приготвяш вкусни, здравословни, бързи, лесни и засищащи ястия за всяко едно хранене от деня.

Ядково масло за закуска

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_16a3.jpeg[/image]

Споделяла съм неведнъж, че аз лично спазвам периодично гладуване от години насам и първото ми хранене за деня е на обяд, но съпругът ми не е като мен и сутрешното му хапване е табу. Задължително присъствие в деня.

Любими са му овесените ядки, които се опитвам да разнообрязавам с екстри, за да добият малко по-нестандартен вкус и любимото ни напоследък е да им добавям домашно ядково масло. Което, между другото, пасва перфектно също на чиа пудинг, върху филийка, крекер, яйчено хлебче или самостоятелно.

За да си го приготвиш имаш нужда само от ядки и кухненски робот.

За целта – накисни ядките за 8 часа, изцеди и добави в робота. Включи на максимална степен и пасирай, докато не се втечнят на масло, отнема около 10 минути. Добре е да се спира робота на всеки 1-2 минути, за да не прегрее, както и да се свалят парченцата ядки от стените на каната.

По желание, може да добавиш малко кокосово или краве масло, за да добие още по-маслен вкус, да го подсладиш с мед или фурми, както и да оставиш парченца ядки в него. Точно както го предпочиташ, нали е домашно.

Съхранява се в хладилник и се консумира с мярка ;))

Фреш от нар за междинна закуска

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_168e.jpeg[/image]

По темата мисля, че мога да напиша поне 1 книга и пак да е малко, защото съм убедена, че няма сокоизтисквачка, която да не съм ползвала вкъщи. Като се започне от стандартните, мине се през ръчни, дъвчещи, пресоващи, едновалови, двувалови и какви ли не.

Сокоизтисквачката, за съжаление, се оказа сред уредите, които не издържаха теста на времето в моята къща и отдавна нямам такава под ръка. Не защото не обичам прясно изцедени сокове – напротив, обожавам ги и все още силно вярвам в ползите от тях. Но просто нямам място на плота в кухнята за тях…

Въпреки това, от време на време, ми идва желанието за сок от нар, за да си набавя ресвератрол или просто за бърз домашен фреш със зеленчуците от градината, и тогава центруфугата на Kenwood за фреш влиза в действие и спасява деня. А плюсът на всичко, е че не се налага да поддържам отделен уред за целта, а само да извадя приставката от шкафа. Win win.

А вкусът на смути с прясно изцеден сок от нар вместо вода е… пръстите да си оближеш. Мисля, че няма аналог.

Брокочини и дипове за обяд



За обяд идва ред на любимата ми рецепта, която освен, че е уникално вкусна, лесна и много, много свежа, замества и всички видове хлебчета вкъщи. Точно така, става въпрос за БРОКОЧИНИТЕ на Надя, или казано по друг начин – зеленчукови хлебчета само от 3 съставки – броколи, яйца и каквото брашно имаш под ръка ;)))

Мисля, че няма нужда да обяснявам, че са подходящи за всякакви режими – безглутенов, кето, Средиземноморски, палео и т.н. Могат да се хапват спокойно за закуска, обяд, следобедно ядене и дори вечеря. И са вкусни както топли, така и студени. Рецепта с толкова различни приложения, че ще е грехота да не я включиш и в собствения си арсенал.

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_1690.jpeg[/image]

А самата рецептата за 15 бр. брокочини е:
4 кокоши яйца
300-400 г сурови броколи
3 с.л. кокосово брашно
1 връзка див лук, chives

Сложи всичко в кухненския робот и блендирай докато не получиш хомогенна смес.
Не добавяй сол, за да не втечниш яйцата и загрей предварително тигана/тавата, отново, за да не се разтекат.

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/08/fullsizeoutput_1691.jpeg[/image]

Оформяйки на кръгчета приготви в тиган на котлона или в тавичка във фурната. Ако печеш във фурната – 15-20 минути на 180 градуса са достатъчни или докато не покафенеят. Ако са на котлона – обръщай като палачинки когато покафенеят леко в краищата.

И понеже брокочините, колкото и да са вкусни сами по себе си, все пак са си една основа, заместител на хлебче, препоръчвам горещо да ги комбинираш с дип за бърз и лесен обяд.

Добри идеи са гуакамоле, хумус, разядка от сирена, дип от червена леща, кьополу, домашна лютеница и т.н. – всичките отново се приготвят в кухненски робот за нула време. Само добавяш съставките в него и пасираш за минута. E, voila!

Морковен/тиквен сладкиш за следобедна закуска



Мисля, че няма нужда да те убеждавам колко са вкусни суровите десерти, като трюфели, блокчета от фурми и ядки и т.н. Днес обаче ми се иска да те подсетя за звездата сред всички тях за есента, сладкишът, който не можеш да си купиш от магазина, а на вкус бие всичко налично – морковеният/тиквен сладкиш. За да си приготвиш, ще ти трябват:

Суров сладкиш с моркови/тиква

500 гр. настъргани моркови (или тиква)
300 гр. фурми без костилките
100 гр. сурови орехи (бадеми или кашу)
100 гр. обелен суров шам-фъстък, натрошен на едри парчета
100 мл. кокосово или краве масло
кокосови стърготини и канела, по желание

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_1694.jpeg[/image]

Изчисти фурмите от костилките и блендирай на паста.
Смели бадемите и орехите на брашно. Натроши шам-фъстъка на едри парчета.
Настържи морковите/тиквата на едро и разбъркай на ръка с блендираните фурми и ядки.
Разтопи кокосовото масло на водна баня, добави към останала смес и разбъркай добре. По желание добави кокосови стърготини и 2 ч.л. канела на прах.
Изсипи сместа във форма за торта, заглади и прибери в хладилника да стегне.

По желание запечи леко във фурната за около 20 минути. Изчакай да изстине преди да извадиш от формата за торта. Поръси с натрошен шам-фъстък, орехи, изсушени розови цветчета или годжи-бери и поднеси с чаша чай, например от джинджифил.

Киш със зеленчуци за вечеря



А ето и моята безглутенова, супер вкусна и здравословна 3-минутна рецепта за хрупкава основа за пай, киш или тарт:

1 чаша безглутеново брашно, аз използвам микс елда и оризово
1/3 чаша краве масло или кокосово масло
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер и 1 ч.л. каменна сол
1-2 с.л. ледена вода

Добави яйцето, брашното и студено масло, нарязано на кубчета и блендирай докато сместта не стане на трохи.
На работещ робот добави 1 с.л. ледена вода, ако се налага добави втора, докато тестото не се завърти на топка в робота.
Извади, опаковай във фолио и съхранявай в хладилник.



Когато решиш да го използваш – работи със студено тесто, за да се разточва лесно и да не лепне. В идеалния вариант на мраморен плот с мраморна точилка (или такава, в която се добавя ледена вода).

Разстели сместта, изрежи във формата за печене (използвай стените на самата форма за резачка), сложи във форма за тарт, добави тежести (аз използвам боб 😅) и запечи в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или докато основата не се втвърди и запече леко. Махни тежестите и печи още 15-20 минути за хрупкава коричка. Добави солена или сладка плънка и му се наслади. Най-лесната солена плънка включва няколко разбити яйца и нарязани зеленчуци.

Дресинг за салата с портокалов сок

[image]https://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_168c.jpeg[/image]

Всеки, чието ежедневие минава от салата до салата със сигурност е научил едно – дресингът е важен (а може и да не го е научил, но никога не е късно!). В началото просто си задаваш въпроса “защо салатата в къщи не е толкова вкусна, като овкусената в ресторанта?”. После започваш да експериментираш. Търсиш информация. Учиш се. И рано или късно стигаш до поредната тайна на професионалните готвачи… че дресингът е важен, много важен.

Защото нека бъдем честни, простото заливане на салатата със зехтин и оцет не винаги дава нужните резултати. Все нещо не достига или пък е в повече, а е толкова лесно да ядеш вкусна и перфектно овкусена салата всеки път! Просто трябва да вложиш знания в приготвянето на домашен такъв.

Тук има подробна информация за основите на перфектният дресинг, а днес ще споделя и един по-нестандартен такъв – с портокалов сок:

Сокът от 1 1/2 портокали (около 1/3 чаша)
1 с.л. оцет или сок от лайм
1 с.л. зехтин
1/2 с.л. мед (по желание)
1/2 с.л. горчица
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер

Портокалите се изцеждат на фреш, всичко се добавя в блендер кана и се пасира.
Съхранява се в хладилник до 8 седмици и се наслаждаваш на перфектно овкусена салата всеки път.

[image]http://nadiapetrova.bg/eng/wp-content/uploads/2018/09/fullsizeoutput_168d.jpeg[/image]

Както виждаш храненето вкъщи буквално се крепи на наличието на кухненски робот, особено предвид факта, че кухнята ми е доста малка и заради живота на село, готвя абсолютно всеки ден. Така че, ако още се колебаеш дали имаш нужда от един – мога да го препоръчам смело с 2 ръце :))

Подарък
Моделът, който виждаш тук е на – MultiPro, с различни приставки...



Тема 10 best vegan cheeses that taste like the real deaнови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано05.09.19 15:49





From cheddar to feta, here are the plant-based alternatives that pass our taste tests



The rise of veganism shows no signs of slowing down and last year the UK launched more vegan products than any other nation to keep up with demand. Whether you shun animal products full-time or are just trying to cut down, one food that’s often cited as the most missed by those following a plant-based diet is cheese (closely followed by bacon, FYI). Thankfully, avoiding dairy no longer means you need to miss out, with a vegan substitute now available for all of your favourite cheeses.

There are two main types of vegan cheese to look out for – those with a coconut base and those made from nuts, with the latter most often created with almonds or cashews for a creamy, smooth, spreadable texture.

How we test
When putting our cheese to the test, we were looking for those that were as similar to the real deal as possible. If a cheese described itself as a gouda, for example, we wanted to be unable to tell the difference in a blind taste test. Some failed at this, tasting pleasant but unmistakably not dairy-based. We’ve only included the ones that passed with flying colours, although we put many more to the test.

Cheeses were tried straight out of the packet and melted or grated where suitable, with us on the lookout for a creamy, salty quality. Happily, there are also a number of pre-prepared options on the market (grated or pre-sliced “cheddar”, for example) – so no need to pass up on convenience food if that’s something you’d normally buy.

As well as trying replacement ricotta, parmesan, cheddar and feta, we also tried a variety of flavoured cheeses, which would make a great addition to a vegan cheese board. These added herbs and spices also did a great job of masking any telltale non-dairy flavours that might have lingered otherwise.

All of the below cheeses are 100 per cent suitable for a vegan diet and are listed in price order.

Sheese Vegan Smoked German Style

Violife Vegan Sliced Cheese

Violife Feta Style Non-Dairy Cheese Alternative

Nush Almond Milk Cream Cheese Style Spread Natural

Follow Your Heart Dairy Free Smoked Gouda Slices

Kinda Co Farmhouse

Nutcrafter Creamery Organic Aged Black Peppercorn Cashew Cheese Alternative

Palace Culture Almond Ricotta

Tyne Chease Za’atar Spice

The Naturally Vegan Food Company Smoked Vegan Cheeze Balls

...



Тема THESE ARE THE 10 MOST POPULAR VEGAN DISHES PEOPLE нови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано09.05.20 14:33





As numerous people worldwide continue to stay home during the pandemic, people are continually cooking and getting creative in the kitchen. There is even a rising trend for plant-based eating for beginners, as more people are looking for ways to change their lifestyle in order to better support their health and immune system. And while finding new ways to cook vegan mac and cheese and veggie burgers are popular searches on Google and Pinterest, it seems there are particular niche dishes people are enjoying to cook. From different kinds of baked goods, sweets, and even creative dinner ideas, here are some of the food trends we’re noticing while people are stuck at home in quarantine.

1. HOMEMADE VEGAN BREAD



healthy vegan bread

Also check out our Full Coronavirus Quarantine Healthy Meal Plan

With lines that are incredibly long at grocery stores, it makes sense that people want to eat up all the food they possibly can at home before going out to buy more. Which is why everyone seems to be baking homemade bread lately!

Your typical loaf of bread is not really that healthy. It uses flour, which has often been stripped of much of its fiber, bran, essential fats, and unless milled mere hours before baking has lost most of its nutrients through oxidation. It is high in carbohydrates (often refined ones at that) and low in protein and healthy fats. It is high in gluten, something many of us are trying to eat less of. And sometimes bread has kooky ingredients like corn syrup and food coloring. Seriously. Read those labels.

The Life-Changing Loaf uses whole grains, nuts, and seeds. It is high in protein. It is incredibly high in fiber. It is gluten-free and vegan. Everything gets soaked for optimal nutrition and digestion.

2. MELTY VEGAN MOZZARELLA STICKS
vegan mozzarella sticks

How To Stockpile Healthy And Nutritious Plant Food For The Lockdown

Healthy comfort food is something people have been going crazy about during the lockdown. It’s a way to ease down stress, while aiming to keep your waistline and health on check. These mouthwatering vegan mozzarella sticks have become an absolute hit!

The little time and effort investment to prepare you own vegan cheese is so much worth it, not only because you know EXACTLY what you put inside, but most importantly – it will lack the preservatives and stabilizers store-bought vegan cheeses are bound to contain. Oh, and by the way this is a good thing to lack!

3. BLACK BEAN BURGERS
Tantalizing Cream Cheese Stuffed Vegan Black Bean Burger Recipe

Another nutrient-rich, flavor-packed meal, made with ingredients that are easy to store during quarantine!

4. IMMUNE-BOOSTING SOUPS



creamy vegan wild rice soup

Now, more than ever, people are looking for nourishing ways to support their immunity and health! Thankfully, a delicious plant-based diet is the best way to do that!

5. VEGAN PANCAKES AND CREPES
date walnut pancakes

Pancakes are a classic Sunday indulgence, but during the quarantine, every day is an indulgent day! What a great way to bond with family like never before. Enjoy!

6. CREATIVE PASTA RECIPES



vegan eggplant spaghetti

These eggplant spaghetti have become an all-time favorite to spaghetti lovers, who are aiming for nutrient-rich meals that won’t break the bank during quarantine.

7. VEGAN COOKIE RECIPES
moist banana vegan cookies

Who said it can’t feel like Christmas during lockdown? Thousands of our readers have been cozying up with these aromatic cookies with their favorite Netflix movies. Try them out now!

8. CREATIVE WAFFLE RECIPES
potato waffles with hummus

Another comfort food you can enjoy guilt-free during quarantine! People are going crazy over these potato waffles that literally take a few minutes to make!

9. DESSERT BARS


Dessert is certainly a comfort food most people are turning to these days, and it seems people are prepping desserts to go with their meals for the week. Just like this simple cake recipe, dessert bars—like brownies, lemon bars, blondies, coffee cake, even pie bars—are all easy to make with a simple 9×13″ dish. Not only that, but dessert bars are easy to portion control when you’re looking for a sweet treat to snack on! Enjoy that sweet treat with your afternoon tea as a pick-me-up to keep you going through the day.

10. DUMPLINGS


Being stuck at home has fueled some serious amounts of creativity from people around the globe, and there are a lot of people challenging themselves to make new types of foods they haven’t created before. Dumplings have turned out to be one of them, and people are making them in all kinds of forms!

There has never been a more critical time to focus on healthy living and eating. You can easily do this with The Complete Vegan Recipe Solution – a complete wellness package that not only gives you 145 delicious plant-based recipes, scientifically designed to boost your health and strengthen your immune system, but also equips you with ALL the beginner guides + shopping lists you need in case you are just starting out on your healthier lifestyle. If you would like to take it even further, check out The Family Comes First Vegan Recipe Bundle, where you are getting The Complete Vegan Recipe Solution in a highly discounted package with an additional 928 quick, delicious, and unique vegan recipes from any international cuisine you can imagine!

Редактирано от Mod vege на 09.05.20 14:34.



Тема 5 високопротеинови закуски за повече мускулинови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано24.12.23 13:13







...



Тема Сиромашка "дроб-сарма" без агнешконови [re: Mod vege]  
Автор Mod vegeМодератор (старо куче)
Публикувано17.03.24 14:42



"дроб-сарма" без агнешко

Великденска трапеза без агнешко? Има и такива домове, нашият е един от тях. Споделям с вас нашата рецепта за пролетния ни заместител на дроб-сармата. Ако не сте вегетарианци, сложете вътре какъвто дроб обичате - телешки, свински, пилешки. Аз не слагам никакъв, само мариновани гъбки, рецепта за които има тук.

ПРОДУКТИ

10 стръка зелен лук

300 грама (след отцеждане) задушени зелении (лапад и/или спанак)

100 грама ориз (накиснат за няколко часа и изцеден)

300 грама мариновани гъби

60 мл зехтин

сол на вкус

20 грама сух джоджен

1 връзка пресен джоджен

2 яйца

300 грама кисело мляко

по желание 200 грама телешки, свински или пилешки дроб

ПРИГОТОВЛЕНИЕ

Пуснете фурната на 200 градуса.

Пригответе си зелениите. Аз имам в тази част на годината замразени. Ако имате пресни, измийте и леко задушете да омекне и изцедете.

Нарежете зеления лук и го разбъркайте със сухия джоджен.

Загрейте зехтина в тенджера и леко запържете зеления лук със сухия джоджен.

Добавете ориза и запържете за кратко

Добавете изцедените зелении.

Добавете гъбите.

Добавете нарязания на ситно суров дроб - ако ползвате.

Излейте 400 грама вода и овкусете на сол. Изчакайте да заври и изсипете в тавичка с размери 20/30 см.

Чак сега добавете нарязания пресен джоджен и слагайте да се пече.

Печете 30 минути, за това време трябва водата да поизври и оризът да набъбне.

Разбийте двете яйца с млякото и шипка сол. Може и малко нарязан пресен джоджен да сложите в нея. Извадете тавичката и размажете поливката отгоре.

Печете още 10-15 минути, до зачервяване тук-там.

Сервирайте с кисело мялко и зелена салата.

[image]https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5c22045a710699655702797f/1587221402903-T21WGEE6QIFAGF0J9P6V/IMG_6223.jpeg[/image]




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.