Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 03.11.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Филм за бретарианството или живеенето без храна  
Автор toshe83 (изследовател)
Публикувано03.06.12 01:35

Филмът е доста добър и реших, че си заслужава да се постави в отделна тема. Важното е че филмът е немски, кадърно направен и показва различни видове хора, които живеят без храна. Изобщо филмът ме изненада приятно. Съмнение, че има доста такива хора не съм имал никога. Филма просто е добър и има много информация, но най-важното е че филма е увлекателен и интересен.

Am Anfang war das Licht / В началото беше светлина (2010)
http://kolibka.com/download.php?mid=10418

Тема Re: Филм за бретарианството или живеенето без храна [re: toshe83]  
Автор Moд (вere)Модератор (пристрастен)
Публикувано03.06.12 02:39

Danke

Wird bestimmt interessant.

Автор Aulus Vitellius Celsus (semper spamens)
Публикувано04.06.12 13:44

а чудесно, фотосинтезират ли героите от филмчето. Или просто си умират след снимките?

Тема Re: Филм за бретарианството или живеенето без храна [re: Aulus Vitellius Cels]  
Публикувано04.06.12 15:45

Ами изтегли го и го изгледай ! Гарантирам ти, че филма ще ти е интересен. С вградени субтитри и добро качество е. Немски е и е добре направен. Дадени са доста различни хора, някои от които съвсем нормални немци, руснаци и други, които живеят без храна. Дадени са учени и лекари, които са участвали в клиничните изследвания. Изгледай филма, за да се светнеш, че никой не иска да лъже или да впечатли някого. Твоя ум и съвременната наука не може да обясни всичко, няма да може и след 100 години. Отричането спира науката. Само проверката, наблюдението и т.н. я развива.
Хубавото на филма е че показва, че живенето без храна и дори вода не е нещо уникално свръхестествено и безкрайно трудно постижимо. Постигнали са го и сравнително нормални хора, а не някакви велики просветлени гуровци.
Стига с тази фотосинтеза. Стандартното бигу изключва дори всякакво вода и храна и не са необходими някакви специални упражнения от пранаяма, нито да се печеш на слънце по 2 часа зяпайки го с отворена уста. Даже такива хора не пикаят и не дрискат. За съжаление е показан само един такъв дядо във филма, който е обстойно изследван. Той е спрял да яде пие , пикае или сере още на 7 години като дете и така от 70 години.
Все пак умрелите само в Китай от опит да постигнат бигу в разни чигун курсове са много, но пък са безкрайно по-малко от тези през времето на вликия глад през миналия век, които са към 40-50 милиона за 2-3 години.
Та така, има умрели има и оцелели в опита си да поддържат телата си без храна. Най-лошото е анорексията и пострадалите от нея.

Автор Aulus Vitellius Celsus (semper spamens)
Публикувано04.06.12 16:06

живенето без храна и дори вода не е нещо уникално
a e невъзможно. Ако не вярваш - пробвай сам.
Иначе не смятам да си губя времето в теглене и глведане. Сори, ама в нета има всякакви измислени филмчета, които нищо не доказват.

Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано04.06.12 17:55

абе човек, а стига глупости
тоя дядка дето на 7 години е спрел да сере, как е пораснал?

Тема Re: Филм за бретарианството или живеенето без храна [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор Изyмeн (Премъдър)
Публикувано04.06.12 18:39

Давам $800 000 на всеки, който докаже, че може да живее месец без вода. Напълно сериозно.

Тема Re: Филм за бретарианството или живеенето без храна [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Публикувано04.06.12 18:52

Ами така, пораснал е. Какво те спира да приемеш, че пораснал. Нали знаеш, че някоиу аутисти могат да умножават огромни числа за секунда, а други да рисуват забележително без никой да ги е учил. Принципно изглежда невъзможно.

Аз не вярвам, че човек може да му отрежеш крака или ръката и да му порасне нова. Всъщност съм склонен да вярвам, че няма нито един такъв случай, камо ли много. Това ми казва интуицията. Само че същата интуиция ми казва, че тялото може да се поддържа с прана, чи или каквито и да било енергии без храна и дори без вода. Така мисля от 2003-та година и не ми се обяснява защо. В момента в този филм е едно малко потвърждение за мен, че най-вероятно интуицията ми не ме е подвела.

Тема Re: Филм за бретарианството или живеенето без храна [re: Изyмeн]  
Публикувано04.06.12 22:49

Е как да те взема на сериозно. Ти парите ги нямаш, а иначе аз само за 8000 евро ще пия по 10 бири на ден и нито грам вода. Ако кажеш мога и само на джанки да изкарам

, мога и на боза.

Автор Изyмeн (Премъдър)
Публикувано05.06.12 14:31

Аз може и да ги нямам, ама други ги имат. Има обявена награда от 1 милион долара, аз само 200 000 от тях искам :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.