|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Eскимосите - продължителност на живота
[re: Moд (вere)]
|
|
Автор |
huanji () |
Публикувано | 27.11.11 08:23 |
|
Вероятно е била по- малко от 40 години.
Ескимосите се хранят с месо и най- вече мас от тюлени без да имат висок холестерол. Но причината е в рибата, която съдържа омега 3 мастни киселини, които разреждат кръвта. Тюленовата мас и тя е с произход от риба, затова носи същите мазнини. Недостатъка е, че кръвта започва да се съсърва много трудно и едно нараняване може да бъде проблем заради кръвотечението.
На времето един Германски учен беше направил експеримент с ескимоска диета и кръвта му се разредила също като на ескимосите и спряла да се съсирва.
Не случайно японците не страдат много от сърдечно - съдови проблеми, понеже се хранят с много морска храна и риба.
| |
Тема
|
[re: huanji]
|
|
Автор |
бeз ycилиe (обективен) |
Публикувано | 27.11.11 10:44 |
|
И аз това си помислих, но не бързах да се изкажа неподготвен по темата - че евентуално доброто здраве на ескимосите може да се дължи на ниско холестеролната диета като цяло. Всъщност чел съм, че японци и ескимоси страдат най-малко от сърдечно съдови заболявания поради тази причина.
| |
Тема
|
[re: huanji]
|
|
Автор |
kiko64 (мазен кръчмар) |
Публикувано | 27.11.11 14:21 |
|
И аз в харда си пазя такива записи ...Някъде съм чел , че преди навлизането на цивилизацията при ескимосите , продължителността на живот при тях е била ниска. Човек на 40 години се е считал старец. С навлизането на доставки на плодове , зеленчуци и ядки , както и на съвременни медикаменти и квалифицирана помощ , на практика продължителността на живот се е изравнила с тази в Канада и Щатите...
Моята тиха лудост-
| |
Тема
|
[re: kiko64]
|
|
Автор |
Black Wolf (ловец) |
Публикувано | 28.11.11 11:40 |
|
Ха-ха-ха... При ескимосите (както и при индианците) средната продължителност в миналото е била почти 2 пъти по-висока от тази в Европа и по-висока от съвременната...
Би била значително по-висока, но средната продължителност при тези народи се е намалявала значително от големия брой хора, умиращи от неестествена смърт (загинали при лов и война).
Ще ви изровя данните и ще ви ги плясна в челото!
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Наистина ли ти е вкусно?
Кога започна ? Какво месо предпочиташ ?
Много ми е странно, аз ям само добре сготвени меса.............
| |
|
| |
|
Намери снимка на истински морков, който да предизвика съжаление, а не доукрасени картинки
| |
|
безсърдечен растителнояден канибал си ти!
| |
|
Невинен съм
| |
|
eто виж, как пържолата се жертва и прикрива крехките морковчета с тялото си, за да поеме основния удар:
В случая аз директно ще изям пържолата, но ако се падне някой закостенял вегетарианец, за морковчетата няма да има пощада.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|