|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Само за информация
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 17.10.10 18:15 |
|
В православие обсъждат вегетарианството. Има ли тук православни? Наистина ми е интересно доколко религията ви определя това, дали сте вегетарианци.
| |
|
Тук са превърнали вегетарианството в религия
| |
Тема
|
Re: Само за информация
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
SoCal (непознат
) |
Публикувано | 18.10.10 09:14 |
|
Аз съм православен и вегетарианец (веган и суровоядец). Не мисля, че има пряка връзка между религия и избор на хранителен режим.
| |
Тема
|
[re: SoCal]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 18.10.10 15:58 |
|
Хм, ... а не си ли монах?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SoCal (непознат
) |
Публикувано | 18.10.10 22:23 |
|
Как позна? Игумен съм, а понякога съм идървен.
Половината от бедите ни идват от храната, която ядем. Другата половина е от начина на живот, а третата - от това, какво мислим. Духовните учения (не религии) и по-специално Христовото учение, което ми е много по-близко от другите духовни учения, ни помагат в търсене на истината. В този смисъл има връзка (за мен) между християнството и избора на това какво ям. А и как живея.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kambam (татко) |
Публикувано | 19.10.10 01:18 |
|
От колко време си суровоядец?
| |
Тема
|
[re: kambam]
|
|
Автор |
SoCal (непознат
) |
Публикувано | 19.10.10 02:37 |
|
От четири години и един-два месеца.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kambam (татко) |
Публикувано | 19.10.10 11:46 |
|
Браво! През цялото време ли беше на такъв режим или от време на време ядеш готвено - сватби, гостите, ресторанти,... как ги оправяш тези неща? Моето суровоядство най дълго е 3-4 месеца и после все се случва нещо да ме разбалансира за няколко дена или седмица.
Редактирано от kambam на 19.10.10 13:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lYl 13 (обективен) |
Публикувано | 22.10.10 08:46 |
|
Аз съм вегетарианец изцяло по научни съображения (като основен инструмент за изследванията и взетите на тяхна база научно обосновани решения е собственото ми тяло), така че няма нужда да аргументирам избора си пред някакви суеверни религиозни орица, верващи, че Марийка майчицата на Исусчо забременяла "непорочно" от някакъв си Свят Дух...
| |
Тема
|
[re: lYl 13]
|
|
Автор |
kambam (татко) |
Публикувано | 22.10.10 19:01 |
|
Не знам дали теоретично е възможно 'непорочно' зачеване без мъжко участие, но мисля че непорочно зачатие се нарича когато вместо мъжа и жената да мислят за удоволстието от секса, мислят заедно за бъдещето дете. Т.е. целта не е удоволствие а нещо много по-хубаво и нежно.
Редактирано от kambam на 22.10.10 21:53.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|