|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Коя е компанията „Монсанто”!!!
|
|
Автор |
Aмpитa (Скорпион) |
Публикувано | 01.02.10 09:00 |
|
The World According to Monsanto (2008) -
Гледайте този филм за Монсанто!!! (Има и субтитри на български). Ще разберете колко безкрупулни хора стоят зад ГМО, какви престъпления са вършили в Америка, само и само за да печелят... Как са успели да регистрират ГМО без да представят проучвания за безопасността им, какви отровни препарати се ползват за ГМО и т.н. и т.н.
Снощи го гледах и съм потресена... С пускането на ГМО в България си проправяме път към ада, или по-скоро го проправяме за бъдещите поколения...
П.П.Рових в клуба, но не намерих линк към филма, дано не повтарям някого...
| |
Тема
|
Re: Коя е компанията „Монсанто”!!!
[re: Aмpитa]
|
|
Автор |
-TOШE- (момец) |
Публикувано | 01.02.10 12:49 |
|
Спокойно , винаги може да стане и по-зле, ясно е че света отива на зле, но аз призовавам изобщо да не се мисли по никакви кофти глобални въпроси. За мен не си заслужава да им обръщам внимание. Не изпитвам никаква радост да ги коментирам, да протерстирам и въобще да разсъждавам върху тях.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
бeзпътeн (обективен) |
Публикувано | 01.02.10 12:54 |
|
Мутациите в човешките гени, в следствие на най-различни икономически злоупотреби и грешки, са започнали много преди да дойде този цирк с ГМО-то, но да не навлизам в подробности.Редактирано от бeзпътeн на 01.02.10 14:11.
| |
Тема
|
[re: -TOШE-]
|
|
Автор |
Aмpитa (Скорпион) |
Публикувано | 01.02.10 13:29 |
|
Скриването на главата в пясъка обаче не помага с нищо нито на теб, нито на света около теб. Дори и да не обръщаш внимание на това, че пускат свободно ГМО, пак ще ти се наложи да ги ядеш и да понасяш последствията от тях...
Най-потърпевши обаче ще са децата, за съжаление...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Изyмeн (Магистър) |
Публикувано | 01.02.10 14:55 |
|
Вманиачавате се с тия гмота. Всичко е рисковано, но всеки риск, който се поема е твърде добре преценен от хора, които ги разбират тия неща. Всеки учен е преди всичко човек. Та мислите ли, че тия хора ще работят срещу цялото човечество, включително и срещу себе си? Четете си там Гълъбов и другите тарикати... Ако аз започна да пиша срещу нещата срещу които пишат всички - ще ми вярвате, дори да изкарам още по-изфабрикувани аргументи, отколкото всички тия психопати. Там ви е грешката, че не мислите, а вярвате. Заключенията ви се базират на погрешна основа. Та всеки спор с вярващи е безполезен - все едно да тръгна по пътя на Галилей.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lilava (sol ) |
Публикувано | 01.02.10 16:09 |
|
Яденето на ГМО по никакъв начин не може да е вредно! Единственото, което е възможно да се случи, е някаква алергична реакция, примерно (и да има такива случаи, те са изключително малко обаче, защото се правят изследвания). И въпреки всичко се вдига такава олелия. Защо? Насочете този си потенциал срещу нещо наистина вредящо, като автомобилите, например - всичките отрови, които бълват с изгорелите газове да не би да са полезни? Изключително замърсяващи и вредни са. Но като гледам никой не е зарязал това удобство, за да се придвижва с каручка. Експлоатацията на детски труд в развиващите се държави полезна ли е? Милиони деца по света работят в условия, които ги приравняват на роби, за да произвеждат на сносна за нас цена продукти, които всички ползваме! Със сигурност не изхвърляте и тези удобства обаче в знак на протест срещу това зло. Ето това са примери за реални опасности, наистина вредни неща, които ни се налага да търпим, защото всяко удобство си има цена. Цената за изхранване на непрекъснато нарастващата човешка популация пък е тази - ГМО. И при това е най-безобидната, която някога сме плащали...
Science flew man to the moon, religion flew man into the twin towers.
| |
Тема
|
[re: lilava]
|
|
Автор |
huanji () |
Публикувано | 01.02.10 16:33 |
|
Все пак ние ядям и риба и плод, не са използвани гени от извънземни...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jiven () |
Публикувано | 01.02.10 17:25 |
|
добре де, аз си признавам без бой, че хич не съм в час с тая полемика около гмо-то, обаче един въпрос искам да задам на тези, които повече са се интересували: в крайна сметка повишават ли се добивите или не?
нали затова е цялата истерия, как щели да спасят гладуващите и да бъде решен проблема с недостига на храна. което няма как да бъде вярно, защото цялата история на човечеството го е доказала и продължава да го доказва - на сития не му пука за гладния.
| |
Тема
|
[re: jiven]
|
|
Автор |
lilava (sol ) |
Публикувано | 01.02.10 17:39 |
|
На сития му пука за гладния доколкото може да изкара някаква печаба хранейки го. Е и? Аз не виждам нищо лошо - който може, нека печели! Има такива, които печелят не докато хранят гладните, а докато ограбват детството на деца без избор, без изход - ето това е престъпно и недопустимо, но се случва..
| |
Тема
|
[re: huanji]
|
|
Автор |
lilava (sol ) |
Публикувано | 01.02.10 17:46 |
|
Ау, ами ако са?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|