|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
Ееех, че пътешестие замисли
Студ, мраз, виелица, а аз вървя през преспите една единствена семка да намеря...
Ще има да разказвам после на внуците
| |
Тема
|
Re:Re: За суровоядството
[re: !Roxana!]
|
|
Автор |
kambam (татко) |
Публикувано | 12.12.11 00:04 |
|
Но е трудно да купуваш нещо и да избягваш солта - дори в хляба слагат сол.
| |
|
Калема не е семка и не се взима през зимата.
А аз собственоръчно съм събирал ябълки из под снега, които не се развалиха после и не бяха замръзнали.
| |
|
Знам аз , веднъж дори чупих калеми от една череша с къси дръжки, но като цяло недомислица ми се струва и затова го промених така
А ти от Балкана ли си брал ябълки под снега ?
Редактирано от kambam на 12.12.11 23:20.
| |
Тема
|
Re:Re:Re: За суровоядството
[re: kambam]
|
|
Автор |
!Roxana! (непознат
) |
Публикувано | 14.12.11 00:48 |
|
Солта е необходима в минимални количества.
Не ми пречи, ако слагат сол в продуктите, стига да не е над нормални нива, а нормално ниво на сол в продукт се счита под 2% от съдържанието.
Обаче, особено в Бълхария, си бацат сол както си искат, и никой не ги контролира.
В УК за ДВЕ ГОДИНИ не съм видяла нито един случай да има превишено съдържание на сол.
Освен това, и стандартите работят по-добре ( е не идеално, но със сигурност по-добре) от БълХария.
Ако изобщо се лишиш от сол, ще си докараш сърдечни проблеми, проблеми с кръвното, обмяна на веществата, както и общо за здравето.
Солта е вредна само в големи количества, но в малки и добре дозирани количества е животоспасяваща. Спомни си как дават на овцете и кравите да ближат сол, защото иначе ще умрат.
Просто в БълХария я нямат за нищо, и я слагат като пълнеж, което е направо престъпно отношение, и хората са наплашени.
За много други неща, хората в България са направо дезинформирани или лъгани, или направо неграмотни, оттам идва големата обърквация.
Сол обаче требе да ядеш, просто не може да ядеш само сол. Щипка на една тенджера от 10 литра е едно, и е съвсем друго да намааш две кила сол вътре. Има разлика, ще се съгласиш.
| |
Тема
|
Re:Re:Re: За суровоядството
[re: !Roxana!]
|
|
Автор |
kambam (татко) |
Публикувано | 14.12.11 09:47 |
|
Ний в туршията сложихме 400 грама сол на 10 литра Според мен основният недостатък е че те подвежда да ядеш нещо което не бих ял иначе. Колкото по-малко по-добре .
Аз лично не ям сол - всичко необходимо е дала природата в продуктите си, човек няма нужда да се тревожи за тези неща.
Дори да е необходима, като отида на морето искам не искам ще се запася за цяла година
Случва се да хапна от време на време де, както казваш важна е цялостната картина.Редактирано от kambam на 14.12.11 09:48.
| |
Тема
|
Re:Re:Re:Re: За суровоядството
[re: kambam]
|
|
Автор |
!Roxana! (непознат
) |
Публикувано | 14.12.11 18:48 |
|
И да не забравиш, че сол е така наречената натриева сол. Има доста соли, които са нужни на човека, не е само натриевата.
Като се каже необходими соли и минерали, това е цел списък, а по некаква супер неграмотна причина хората в БълХария го разбират просто сол.
Туршия, отивам да си отворя един буркан, аз намерих тука арабския магазин и си купувам оттам полска туршия. Хак им е на българите, че загубиха огромния руски пазар на СИВ и сега поляците завзеха цела Европа, редовно им виждам тировете да карат консерви по цела Европа.
Ся нали, който вдигал революция навреме.....получиха бонус от Европата....да влезнат в Шенген...а който си трайкал под съветска власт...загубил оборота на СИВ....ахахахааааааа...:))))
Докато си трайкате, мишелофци, е те така шсе давите у кофата......за една туrшия гъза шси продадете, и нема и да погледнете съдържанието на сол :)))) ахахаахахаааа...трайкайте си, трайкайте си....ахахаааааааааааааааааа...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|