Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:48 16.04.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетинови [re: Aulus Vitellius Cels]  
Автор Modest Mouse (непознат )
Публикувано26.09.09 19:59



Животът е смъртоносна болест, предавана по полов път





Тема Re: За окислените храни: олио, маргарин, мляконови [re: бeзпътeн]  
Автор huanjiМодератор ()
Публикувано26.09.09 21:36



Кой за каквото е учил, както се казва.






Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетинови [re: бeзпътeн]  
Автор kambam (ollǝɥ)
Публикувано26.09.09 22:17



Доста интересно


Досега бях останал с впечатлението че над 4х градуса стават неактивни всичките ензими, а сега като чета излиза че за всеки е различно.
Също има ли доказателства(изследвания) че ензимите от храната спестяват храносмилателните ензими?

За солта какво пише?

Редактирано от kambam на 26.09.09 22:24.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетинови [re: kambam]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано26.09.09 22:38



Има една много интересна част от книгата, която не съм сканирал, но в крайна сметка и няма смисъл да сканирам чак цялата книга.

А и без това истините в нея предизвикват доста неадекватни реакции тук, така че няма нужда да разрастваме спама.

Та според неговите наблюдения, общото между хората с добри стомашно-чревни характеристики е, че ядат големи количества пресни храни, съдържащи много ензими.

И неговите наблюдения са доказали това, което пишеш - консумиращите храни, богати на хранителни ензими, също и произвеждат повече телесни ензими (освен че ги и изразходват в по-малки количества).

Дори развива теория на тази база, която тепърва следва да бъде доказвана. Че съществува в тялото ензимен прототип - първоизточен ензим, който той нарича "чудодеен ензим". Допуска това, защото забелязва, че когато се използва голямо количество от специфичен ензим в определена част от тялото, се появява недостиг от необходими ензими в други части на тялото. Т.е. този "прототип" си съществува в тялото като определен потенциал и в отговор на определени нужди се превръща в различни видове ензими, в зависимост от нуждата.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетинови [re: kambam]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано26.09.09 22:40



Обикновената трапезна сол я слага сред храните, които трябва да се ограничават или избягват. Препоръчва използването на морска сол с незаменими минерали.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетнови [re: бeзпътeн]  
Автор Изyмeн (Магистър)
Публикувано27.09.09 18:07



На мен пък ми е все тая какво пишат разни психопати. Що не гледате какво препоръчва СЗО?

Най-важното е невидимо за очите.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетнови [re: Изyмeн]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано27.09.09 19:47



И на мен ми е все тая кво пишат идиоти-психопати като тебе. Като нищо не разбирате, не се правете на разбирачи по темата и не се излагайте.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диетнови [re: бeзпътeн]  
Автор Aulus Vitellius Celsus (Praefectus N.R.)
Публикувано27.09.09 19:54



Ти обаче, разбираш от всичко. Сигурно и биохимия си изучавал като СИП в предучилищна възраст.





Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диет [re: Aulus Vitellius Cels]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано27.09.09 21:02



Не разбирам, но мисля, че поне мога да преценя кога един световно признат експерт и заслужава безспорно много повече доверие.



Тема Re: Д-р Хироми Шиния за месото и протеиновите диети [re: бeзпътeн]  
Автор Modest Mouse (непознат )
Публикувано27.09.09 21:41



Първите 6 точки са абсолютно верни и са достатъчни.
Защо трябва да прави излишни копрологични описания?






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.