|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
кокосови орехи
|
|
Автор | xoxo (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.08 02:24 |
|
моля кажете как се ядат кокосовите орехи, изобщо как се процедира, щото никога не съм консумирал такова нещо, дошло в "оригиналната си опаковка".
купих си 3 ореха и сега се чудя какво да ги правя, дайте съвети моля!
| |
Тема
|
Re: кокосови орехи
[re: xoxo]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 06.01.08 10:48 |
|
имат три слаби места, разположени като дуплите в топка за боулинг. намираш ги и забиваш отверка в някое от тях. източваш сока и после яко удряш ореха в цимента
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kambam () |
Публикувано | 06.01.08 11:25 |
|
Това е кафяв кокос, нали?
Намираш им трите вдлъбнатини отгоре - една от тях може да се пробие с ножче. Пробиваш я и слагаш сламка за пиене или го преливаш в чаша. След като няма сок, аз вземам нож трион и го режа по екватора 5-10 см. След това с остър и здрав нож натискам силно и напрактика разполовявам кокоса. В началото може да режеш целия кокос с трион докато придобиеш опит :). След като го раполовя, с нож за мазане на масло бъркам под месото за да го отлепя от черупката. Най-накрая обелвам кафявата коричка на месото защото е малко дървена на вкус и ми се забива между зъбите.
Ако водата е лоша на вкус най-вероятно кокоса е много стар и разхерметизирам, такъв може да не го режеш защото и месото няма да е вкусно.
Като избираш кокос вземай този с най-много вода, да изглежда свеж и да не мирише. По магазините има кокосита без вода, които са развалени вече.
Най-интересно което съм чел е че кокоситата могат да плуват през окените и ако вълните ги изкарат на някой остров пониква палма директно на плажа Дърветата така пътешестват!
Тук има малко информация за водата от кокоса. Например че водата от кокоса се е изполвала вместо кръвопреливане в екстремни ситуации...
Редактирано от kambam на 06.01.08 11:28.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Trendi () |
Публикувано | 06.01.08 14:22 |
|
Не пробвай с брадве. Отскача и става лошо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
teq (познатa) |
Публикувано | 12.01.08 14:53 |
|
е как е.сигурно вече си го пробвал. да ти кажа бях си взела два преди време. незнам какви бяха, ама голяма гадост беше тоя сок..а и самия кокос не ми хареса особено.
| |
Тема
|
[re: kambam]
|
|
Автор | camie_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.08 17:41 |
|
И аз съм чела, че е невероятно полезен сока, но ако не му се сложи някакъв подсладител е блудкав и безвкусен, най-добре е кафява захар.
Помня преди доста години (бях дете) като купихме за първи път кокосов орех и се мъчихме до го отворим по всевъзможни начини, с 300 зора успяхме да пробием дупка оченцето отгоре и ... какво беше разочарованието като го опитах.... изобщо не ми хареса.
| |
|
В Америка продават млади бели на цвят кокосови орехи, вкусът е невероятен! (не на всеки де, пак може да не случиш)
Не мога да си представям как може да има и по-вкусни,
а от дървото определено ще е доста по-вкусен :)
И кафевите не са лоши, според мен не си случила - нямат нужда от захар по принцип
Редактирано от kambam на 13.01.08 20:39.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gastly (непознат
) |
Публикувано | 19.08.09 16:48 |
|
А отъкде си ги купил, би ли ми казал ? :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дeшeв (Муслон) |
Публикувано | 19.08.09 23:18 |
|
При мен сработи добре следната система:
1. Както вече казаха други, дупчиш в едното от трите "оченца" и източваш сока.
2. Увиваш в кърпа, слагаш в една торба и го блъсваш в земята. Увиването е, за да не се разхвърчи навсякъде :). Аз го изтрясках на терасата.
После се кефиш малко и, като видиш колко е гадна и водата и ядката, не повтаряш експеримента.
| |
Тема
|
[re: Дeшeв]
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 20.08.09 10:45 |
|
Зависи в какво настроение съм, прилага различни методи. Най-трудно е да се счупи черупката, без да изтече сока. Ако не ме тревожи толкова - хващам го с една ръка и започвам да удрям в бетона с постепенно нарастваща сила, за да се счупи без да стане на парчета. После продължавам, докато счупя всичко, обелвам кафявата част с картофобелачка и решавам какво да правя с другото - най-подходящо е настъргването на ренде или в кухненски робот.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|