Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:16 09.07.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема кокосови орехинови  
Авторxoxo (Нерегистриран)
Публикувано06.01.08 02:24



моля кажете как се ядат кокосовите орехи, изобщо как се процедира, щото никога не съм консумирал такова нещо, дошло в "оригиналната си опаковка".
купих си 3 ореха и сега се чудя какво да ги правя, дайте съвети моля!





Тема Re: кокосови орехинови [re: xoxo]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано06.01.08 10:48



имат три слаби места, разположени като дуплите в топка за боулинг. намираш ги и забиваш отверка в някое от тях. източваш сока и после яко удряш ореха в цимента






NE SUTOR ULTRA CREPIDAM


Тема Re: кокосови орехинови [re: xoxo]  
Автор kambam ()
Публикувано06.01.08 11:25



Това е кафяв кокос, нали?
Намираш им трите вдлъбнатини отгоре - една от тях може да се пробие с ножче. Пробиваш я и слагаш сламка за пиене или го преливаш в чаша. След като няма сок, аз вземам нож трион и го режа по екватора 5-10 см. След това с остър и здрав нож натискам силно и напрактика разполовявам кокоса. В началото може да режеш целия кокос с трион докато придобиеш опит :). След като го раполовя, с нож за мазане на масло бъркам под месото за да го отлепя от черупката. Най-накрая обелвам кафявата коричка на месото защото е малко дървена на вкус и ми се забива между зъбите.

Ако водата е лоша на вкус най-вероятно кокоса е много стар и разхерметизирам, такъв може да не го режеш защото и месото няма да е вкусно.

Като избираш кокос вземай този с най-много вода, да изглежда свеж и да не мирише. По магазините има кокосита без вода, които са развалени вече.

Най-интересно което съм чел е че кокоситата могат да плуват през окените и ако вълните ги изкарат на някой остров пониква палма директно на плажа

Дърветата така пътешестват!

Тук има малко информация за водата от кокоса. Например че водата от кокоса се е изполвала вместо кръвопреливане в екстремни ситуации...



Редактирано от kambam на 06.01.08 11:28.



Тема Re: кокосови орехинови [re: xoxo]  
Автор Trendi ()
Публикувано06.01.08 14:22



Не пробвай с брадве. Отскача и става лошо.



Тема Re: кокосови орехинови [re: xoxo]  
Автор teq (познатa)
Публикувано12.01.08 14:53



е как е.сигурно вече си го пробвал. да ти кажа бях си взела два преди време. незнам какви бяха, ама голяма гадост беше тоя сок.

.а и самия кокос не ми хареса особено.



Тема Re: кокосови орехинови [re: kambam]  
Авторcamie_ (Нерегистриран)
Публикувано13.01.08 17:41



И аз съм чела, че е невероятно полезен сока, но ако не му се сложи някакъв подсладител е блудкав и безвкусен, най-добре е кафява захар.
Помня преди доста години (бях дете) като купихме за първи път кокосов орех и се мъчихме до го отворим по всевъзможни начини, с 300 зора успяхме да пробием дупка оченцето отгоре и ... какво беше разочарованието като го опитах.... изобщо не ми хареса.





Тема Re: кокосови орехинови [re: camie_]  
Автор kambam ()
Публикувано13.01.08 20:27



В Америка продават млади бели на цвят кокосови орехи, вкусът е невероятен! (не на всеки де, пак може да не случиш)
Не мога да си представям как може да има и по-вкусни,
а от дървото определено ще е доста по-вкусен :)



И кафевите не са лоши, според мен не си случила - нямат нужда от захар по принцип

Редактирано от kambam на 13.01.08 20:39.



Тема Re: кокосови орехинови [re: xoxo]  
Автор Gastly (непознат )
Публикувано19.08.09 16:48



А отъкде си ги купил, би ли ми казал ? :)



Тема Re: кокосови орехи [re: xoxo]  
Автор Дeшeв (Муслон)
Публикувано19.08.09 23:18



При мен сработи добре следната система:

1. Както вече казаха други, дупчиш в едното от трите "оченца" и източваш сока.
2. Увиваш в кърпа, слагаш в една торба и го блъсваш в земята. Увиването е, за да не се разхвърчи навсякъде :). Аз го изтрясках на терасата.

После се кефиш малко и, като видиш колко е гадна и водата и ядката, не повтаряш експеримента.



Тема Re: кокосови орехинови [re: Дeшeв]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано20.08.09 10:45



Зависи в какво настроение съм, прилага различни методи. Най-трудно е да се счупи черупката, без да изтече сока. Ако не ме тревожи толкова - хващам го с една ръка и започвам да удрям в бетона с постепенно нарастваща сила, за да се счупи без да стане на парчета. После продължавам, докато счупя всичко, обелвам кафявата част с картофобелачка и решавам какво да правя с другото - най-подходящо е настъргването на ренде или в кухненски робот.

Най-важното е невидимо за очите.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.