|
Тема
|
Само за ценители
|
|
Автор |
serenity._ (новак) |
Публикувано | 12.10.08 13:22 |
|
Васант Лад, Уша Лад, "Аюрведическа кулинария"/ руски:
Който обича кулинарното изкуство, не може да е лош човек
| |
|
Който обича кулинарното изкуство, не може да е лош човек
Само добродушен чревоугодник.
| |
|
о, не
Прочети началото на книгата и ще разбереш.
По-скоро е да доставяш удоволствие на другите с храната, приготвена с мерак и любов
И никъде не прочетох отричане на месото. Само се обяснява какви вреди носи. Но при някои конструкции на дошите може временно да е полезно, явно
Както ще забележите, няма нито една рецепта с месо, но и не са казали, че го отричат.Редактирано от serenity._ на 12.10.08 14:09.
| |
|
Аюрведа е древна наука, както виждате, и произлиза от далечния изток
А Васант Лад е най-големия съвременен спец по аюрведа, събрал цялото древно знаие на изтнока и с Дейвид Фроли /вижте кой е на търсачка/ имат издадена чудесна книга "Йога и аюрведа" /от която преди време съм давала доста откъси в клуб Йога/
..та се отплеснах и забравих да ви кажа - че в книгата за коятови дадох линк, за месото има много малко накрая в една таблица, където се дават указания за дошите, кое е полезно и кое не - там са изброени видовете меса.
Така че, месото не се отрича по принцип...
Редактирано от serenity._ на 12.10.08 14:43.
| |
|
|
|
|