| 
	
 | 
 
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Само за ценители 
 | 
 
 |  
| Автор | 
serenity._ (новак) |  
| Публикувано | 12.10.08 13:22 |  
             |  
           | 
            
           
  Васант Лад, Уша Лад,  "Аюрведическа кулинария"/ руски:
  
 
 
 
 Който обича кулинарното изкуство, не може да е лош човек 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Който обича кулинарното изкуство, не може да е лош човек
 
 Само добродушен чревоугодник. 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  о, не  
 Прочети началото на книгата и ще разбереш.
 По-скоро е да доставяш удоволствие на другите с храната, приготвена с мерак и любов
 
 И никъде не прочетох отричане на месото. Само се обяснява какви вреди носи. Но при някои конструкции на дошите може временно да е полезно, явно 
 Както ще забележите, няма нито една рецепта с месо, но и не са казали, че го отричат.Редактирано от serenity._ на 12.10.08 14:09. 
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Аюрведа е древна наука, както виждате, и произлиза от далечния изток 
 А Васант Лад е най-големия съвременен спец по аюрведа, събрал цялото древно знаие на изтнока и с Дейвид Фроли /вижте кой е на търсачка/ имат издадена чудесна книга "Йога и аюрведа"  /от която преди време съм давала доста откъси в клуб Йога/
 
 ..та се отплеснах и забравих да ви кажа - че в книгата за коятови дадох линк, за месото има много малко накрая в една таблица, където се дават указания за дошите, кое е полезно и кое не - там са изброени видовете меса.
 Така че, месото не се отрича по принцип...
 
 
 
  
 
 
 Редактирано от serenity._ на 12.10.08 14:43. 
           
  
             |   |  
  |   
 
 
 |  
 |   
 |