ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free

Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:13 22.09.14 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Оризово брашно  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано21.03.08 21:39



Купих оризово брашно, обаче нямам никаква рецепта какво може да се прави от него. В същият магазин се продаваха вкусни оризови сладки, обаче рецепта няма, естествено. Някой да има рецепти с това брашно?



Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано22.03.08 00:52



направи си оризови курабийки.



Aut Caesar, aut nihil


Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано22.03.08 13:06



Най-лесно е да питаш чичко Гугъл, като напишеш "оризово брашно".





Тема Re: Оризово брашнонови [re: Last Roman]  
Автор Пъpпъл ()
Публикувано22.03.08 13:16



аз обичам едни овесени курабии-"овсянка", но тези, които съм купувала в магазините нямат нищо общо, както и тези, които направих по рецепта от гугл.
а изглежда просто.

Думи, думи и нищо повече


Тема Re: Оризово брашнонови [re: Пъpпъл]  
Автор Noaa (шоколадена )
Публикувано22.03.08 14:36



какви овесени сладки правя ако знаеш....


и са диетични действат слабително

...и липсата на отговор е вид отговор.

Тема Re: Оризово брашнонови [re: Last Roman]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано22.03.08 17:19



С удоволствие, Романе, ама нямам пропорциите на рецептата!





Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано22.03.08 17:28



"Най-лесно е да питаш чичко Гугъл"

Ти как мислиш-дали съм го питала? Ама не искам да правя палачинки с оризово брашно, маски за лице или бебешки каши. Питам тук за изпробвани рецепти.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: Noaa]  
Автор Пъpпъл ()
Публикувано22.03.08 19:00



я рецепта, моля.може и на бележка.



Думи, думи и нищо повече

Тема Re: Оризово брашнонови [re: Пъpпъл]  
Автор Noaa (разлистена)
Публикувано22.03.08 19:07



много са лесни и бързи...нямат добър естетичен вид, но затова пък са вкусни



...и липсата на отговор е вид отговор.

Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
Автор Moruna ()
Публикувано22.03.08 19:59



имаше рецепта за хляб от оризово и царевично брашно в мн мн мн хубава книга за храненето на Гайдурков

иначе можеш да сгъстяваш сосове
китайците май го ползват като нишесте



Тема Re: Оризово брашнонови [re: Noaa]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано22.03.08 21:50



Дай рецепта, моля.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано23.03.08 10:01



Явно не са много хората, които са ползвали това нетрадиционно за Б-я брашно. Аз също не съм. Можеш да питаш и чичко Рамблер, ако поназнайваш руски - парола "рисовая мука". Аз например попаднах на следното:http://kuking.net/13_83.htm Съжалявам, ама не знам как да направя линка активен.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано23.03.08 10:05



учись, студент:



Aut Caesar, aut nihil


Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано23.03.08 14:16



Благодаря ти много! А с руския нямам проблеми.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: Last Roman]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано23.03.08 14:17



Мерси, Романе!





Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано23.03.08 16:58



Като сготвиш нещо, непременно сподели с нас как е с оризово брашно. Току виж си зарибила още хора.





Тема Re: Оризово брашнонови [re: Last Roman]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано23.03.08 17:04



Спасибо! Буду стараться.





Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано23.03.08 17:09



можеш ли да ми обясниш защо ти трябва очно оризово брашно?
ти не готвиш ли с ориз?
или се водиш от някакви реклами?

разбирам, ако ти трябваше за суши, например - но то не е е веге тарианско





Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано23.03.08 20:31



Задължително ще разкажа!





Тема Re: Оризово брашнонови [re: :)]  
Автор kambam ()
Публикувано23.03.08 20:36



Който от суши разбира обича с авокадо, вместо с риба





Тема Re: Оризово брашнонови [re: :)]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано23.03.08 20:37



Оризовото брашно не съдържа глутен. Когато човек иска да се освободи от токсините, трябва няколко дни да избягва храните, съдържащи глутен(това е според една от многото теории). След това трябва да изключи бялото брашно и рафинираните мазнини изобщо. Това не е трудно-от няколко месеца използвам само пълнозърнесто, а от мазнините предимно зехтин-студено пресован. Обобщение за оризовото брашно-полезно е и лесно се обработва от организма. А ориза по принцип е много полезен и изхвърля токсините.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано23.03.08 22:41



ех тоя глутен... как досега се е оправяло човечеството с него, просто не знам...



Aut Caesar, aut nihil


Тема Re: Оризово брашнонови [re: Last Roman]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано24.03.08 08:50



Много просто, яли са симидчета по-скоро инцидентно. В останалото време пълнозърнест хляб с кисел квас. Сега съсдържанието на глутен е фикс идея на хлебопромишлеността, разните набухватели също. Хлябът трябва да е като дунапрен.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Авторhuanji (Нерегистриран)
Публикувано24.03.08 09:11



Е как хляб без глутен? То като му махнеш глутена на брашното, остава нишесте. Чист въглехдрат и за него вече мога да приема, че е нездравословно. Но белтъка да се маха от брашното, дето е толкова ценен за организма, ми се вижда несериозно.



А хлябът е като дунапрен от набухвателите, които се слагат за бързо и безотказно втасване, както и оксиглутените(химийки) които компенцират ниският глутен.

Все пак в България хлебна пшеница не се отглежда, понеже е с по- нисък добив. Отглеждат се само фуражни сортове, които са с доста по нисък процент на глутен и затова се играе с добавки. При добра година, пшеницата може да направи що годе приличен глутен и като количество и като качество, но само на късмет. По- често е с влошени показатели и се компенсира по химичен път.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: kambam]  
Авторhuanji (Нерегистриран)
Публикувано24.03.08 09:12



А с червена печена чушка, м?



Нямам достъп до профила си и за Ритмичното ще ти пиша по- нататък в Йога.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: huanji]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано24.03.08 14:24



Аз нямах предвид, че глутена сам по себе си е толкова вреден. Но тъй като ти си по наясно, не е ли това в-вото, което прави хляба еластичен и разтеглив и в комбинация с маята (и пр.химически набухватели) му придава този дунапренен вид. Знам, че когато брашното няма достатъчно глутен, му се добавя такъв. Всичко това, съчетано с отнемането на баластните в-ва, естествено съдържащи се в пшеничното зърно, прави най-масовата и ежедневно консумирана храна на българина не толкова здравословна. Освен това има и доста хора с непоносимост към глутена. А между другото, ако знаеш - твърдите или меки пшеници имат повече глутен? Или няма връзка. И кои от тях се използват най-вече за хляб?



Тема Re: Оризово брашнонови [re: huanji]  
Автор kambam ()
Публикувано24.03.08 14:52



То аз нямам водорасли, така че остава пълнена чушка с ориз



Благодаря, ще следя темата за дишането



Тема Re: Оризово брашнонови [re: agrimonia]  
Автор Noaa (пепе-руда)
Публикувано25.03.08 18:53



1 пакет овесени ядки -250-300гр
2-3 яйца
1 ч.ча6а олио(може и масло)
2 ч.ча6и бра6но-може и малко пове4е...зъвиси от овесените ядки
1 ч.ча6а захар
1 ч. лъж. канела
1 пак. бакпулвер
продуктите се смесват и се правят малки4ки топ4ета(1,5-2см диаметър) и се пекат. това е. идеаните сладки за диета



...и липсата на отговор е вид отговор.

Редактирано от Noaa на 25.03.08 18:53.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: Noaa]  
Автор Kaлoмaин (търсеща)
Публикувано25.03.08 19:12



Пробвай да им сложиш и малко нарязани орехови ядки.





Тема Re: Оризово брашнонови [re: Kaлoмaин]  
Автор Noaa (пепе-руда)
Публикувано26.03.08 08:33



da, добра идея



...и липсата на отговор е вид отговор.

Тема Re: Оризово брашнонови [re: И.]  
Авторhuanji (Нерегистриран)
Публикувано26.03.08 09:30



Глутенът е всъщност белтъка на пшеницата. А тези белтъчини са много добри и никак не са за подценяване при изхранването.



Да, точно глутена прави хляба, но понеже нашата пшеница не е много качествена(не и тази година), с еприбягва до подобрителите, а те заедно с набухвателите правят хляба като дунапрен.

Аз купешки хляб не ям по тази причина. От години имам автомат за хляб и си правя истински хляб. Определено е различен и като опиташ ще видиш каква е разликата. За което не глутена е виновен.

Баластните вещества се съдържат в триците особено в едрите трици(външната обвивка на зърното). Ако искаш хляб с балстни вещества - грахам. Но пък трудно се прави читав хляб от черно брашно. В него сигурно ще намериш повече набухватели, а защо не и направо оцветители. В домашни условия си правя смес на бяло брашно и по някоя лъжица трици. Става много вкусен хляб, стига да се оцели подходящото съотношение.

Непоносимостта към глутена е както всяка друга непонсимост. Т.е. не зависи от глутена, а от човека. За мен цветята и пчелите са красиви, но за някои хора са страшилище. Проблемът не е в цветята и пчелите...

Твърдата пшеница е стъкловидна и нейният глутен е с друго качество. Той е много по- силен. Използва се за макарони, спагети и прочие. Понеже не се разлива и тестото остава твърдо.

Меката пшеница обратно, е подходяща за хляб(в определено качество), баници и пр. Ако направиш макарони ще се разкашкат, но за други неща е подходяща.

Не мога да кажа коя е най- добрата, защото си зависи за какво се използва. Ако ще правиш пици, най- добре брашно без глутен, за да не набъбва. Това е стандарт. Но пък у нас някои производители изпозлват за пици точно брашно с много глутен, като най- бялото възможно - тип 350.

За хляб мога да ти дам показателите, но не знам как ще разбереш какви показатели има съответната партида брашно. Те не се означават по опаквоките, а се дават само от лабораторията към мелницата и са за вътрешна информация.

Във всеки случай, аз не съм ползвал лаборатория и преценявах какво брашно ще стане от даденото жито по външни показатели и като сдъвча няколко зърна. Но това е само за хора, които се занимават с тази работа. За по- подробно смилам малкко пшеница на кафемелачка и отмивам глутена. Той остава като дъвка и се съди по цвят, еластичност, късливост, разливаемост и т.н.



Тема Re: Оризово брашнонови [re: huanji]  
Автор Kaлoмaин (търсеща)
Публикувано26.03.08 12:26



Хляба със машина ли го правиш или сам? Дай рецептата, моля.






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2014 Dir.bg Всички права запазени.