Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:33 15.06.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Re: Hey Agrimonia,нови [re: Фeйщицa]  
АвторHotka (Нерегистриран)
Публикувано09.11.07 22:40



Ujasno se radvam che ti e haresala moiata retzepta


A leshta chorbitza( klasicheskata) s dobaveni poslednite 5 min maslini (nai dobre gratzki,kalamon) probvali li ste?

Snimkite na site-a ti sa prekrasni btw,s fotografia li se zanimavash?



Тема Re: Доматинови [re: lncg]  
Авторjiven (Нерегистриран)
Публикувано10.11.07 00:12



ах, присети ме за арабската салата табули/табуле/табуля, знам ли и аз как точно се казва. в нея преобладава магданоз, нарязан на дребно.

пресен джоджен (мента), домати на дребно, булгур, лимон и мазнина. може и да пропускам нещо. много я обичам, вкъщи не я правя, щот м мързи да кълцам толкова магданоза. ммммм.



Тема Re: МОРСКА СОЛнови [re: TOШE]  
Авторjiven (Нерегистриран)
Публикувано10.11.07 00:13



хм, мерси за инфото, може и да почета още ако се вдъхновя.





Тема Re: Вегетариански рецептинови [re: lncg]  
Авторживeн (Нерегистриран)
Публикувано10.11.07 00:30



-пълнени патладжани и/или тиквички.
разрязват се на 2, издълбават се, задушава се леко смес от лук, морков, издълбаното съдържание, чушка. запълва се вдлъбнатото и се пече в тава. накрая се поръсва с кашкавал.

- нездравословна вариация с тиквички и патладжани

режат се на по-големички филийки и се запържват и осоляват. също е препоръчително да се включи чесън, чушки на по-големи парчета и моркови на надлъжни филийки пак запържени. слага се в йенска тенджерка и като закипи се залива с кисело мялко и яйца. става нещо като суфле - бухва. накрая с кашкавал се дозапича.

-гъби без пънче пълнени със смес от сирене и яйце или просто кашкавал и масло, печени в тавичка.

-тиква с ориз: издълбава се тиквата и се пази капачето, все едно от хелоин. ориз се задушава с гъби, лук, моркови и подправки според вкуса, леко суров да остане. напълва се тиквата, захлупва се и се пече дълго докато омекне. ммм.





Тема Re: Hey Agrimonia,нови [re: Hotka]  
Автор Фeйщицa (ДаНеТиЕнаПътя)
Публикувано10.11.07 20:19



Туй с лещата ще се пробва и то, още повече, че пости идат.
С фотография се занимавам най-дилетанткси, просто боичам да си щракам, без дори да схващам механизмите на фотографията. Мерсителна съм ти за добрите слова. :)

We are such stuff as dreams are made on and our little lives are rounded with a sleep...


Тема Re: Вегетариански рецептинови [re: lncg]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано24.11.07 13:29



Ето ви една великолепна рецепта за арабски пилаф със стафиди. И така, продуктите:
2 чаени чаши ориз
100 г стафиди
100 г масло
3 чаени чаши гореща вода
сол на вкус(1-2 чаени лъж. са достатъчни)

Измивате ориза много добре( в няколко води, както се казва) и го оставяте да кисне в хладка вода 30 минути. След това го оставяте да се отцеди добре от водата. Разтапяте маслото, запържвате ориза, добавяте стафидите също да се позапържат и заливате с 3-те чаши гореща вода, в която сте разтворили солта.Разбърквате, намалявате котлона, захлупвате тенджерата и оставяте да къкри, БЕЗ ДА РАЗБЪРКВАТЕ. Ако ви е страх да не загори, просто мушнете лъжица до дъното и ще усетите, че не е залепнал. Когато оризът поеме водата, отмествате тенджерата от котлона и оставяте да престои половин час, без да отваряте капака. След това- приятен апетит!





Тема Re: Вегетариански рецептинови [re: agrimonia]  
Автор lncg ()
Публикувано24.11.07 16:33



не е ли много сладникаво с толкова много стафиди?

пробвайте да сложите фиде,
най-обикновено фиде за супа се запържва и се прибавя ориза и вода, с малко стафиди ще е добре, но и някаква източна подправка
запърженото фиде дава много особен пикантен аромат на ориза





Тема Re: Вегетариански рецептинови [re: lncg]  
Автор agrimonia (гностичка)
Публикувано24.11.07 17:20



Да, леко сладни, но е много приятно.



Тема Re: Зеленчукови бухтичкинови [re: lncg]  
Автор lncg ()
Публикувано10.12.07 17:55



Моркови, гъби и праз нарязани на кубчета и задушени се смесвет с гъсто тесто (като за кекс) от прясно мляко, сол, сода, подправки (непременно лют червен пипер) и брашно.
Гребе се с лъжица и се пържат в малко олио (че го попиват), като се долива при нужда.
Зеленчуците са по избор, може и царевица.


а вие как правите зеленчукови кюфтета?



Тема Re: друг вариантнови [re: lncg]  
Автор lncg ()
Публикувано14.12.07 13:53



Със същите продукти може да се приготви друго нещо, което прилича на солен кекс. На мен ми хареса много повече, защото не се пържи и не е толкова мазно.
Както се прави солен кекс например, по същия начин се прави солено кексово тесто с добавка на доста зеленчуци и подправки.
Аз го направих с 1 яйце, малко кисело мляко, сода, бульон от гъби, пълнозърнесто брашно, олио като за кекс (дори малко по-малко) и прибавих задушен праз, гъби и моркови (праза и гъбите са доста повече). Пюс лютив червен питер, сол, черен пипер, индийско орехче (подправките са по ваш вкус в зависимост от зеленчуците, които използвате). Сложих и 1 с.л. леко смляно ленено семе. Зеленчуците са доста по количество, а гъстотата на тестото е малко по-голяма от това на кекс. (подобно на ябълковия кекс)
Пече се малко по-дълго време от кекс; във форма за кекс
Стана супер! Страхотен аромат.
Може да се консумира за закуска;
или като основно ястие, или предястие; с бира или вино според вкуса; може да се поръси с някакъв сос, с кетчуп; или с някаква салата.


Редактирано от lncg на 14.12.07 13:59.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.