|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Hey Agrimonia,
[re: Фeйщицa]
|
|
Автор | Hotka (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.07 22:40 |
|
Ujasno se radvam che ti e haresala moiata retzepta
A leshta chorbitza( klasicheskata) s dobaveni poslednite 5 min maslini (nai dobre gratzki,kalamon) probvali li ste?
Snimkite na site-a ti sa prekrasni btw,s fotografia li se zanimavash?
| |
Тема
|
Re: Домати
[re: lncg]
|
|
Автор | jiven (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.07 00:12 |
|
ах, присети ме за арабската салата табули/табуле/табуля, знам ли и аз как точно се казва. в нея преобладава магданоз, нарязан на дребно. пресен джоджен (мента), домати на дребно, булгур, лимон и мазнина. може и да пропускам нещо. много я обичам, вкъщи не я правя, щот м мързи да кълцам толкова магданоза. ммммм.
| |
Тема
|
Re: МОРСКА СОЛ
[re: TOШE]
|
|
Автор | jiven (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.07 00:13 |
|
хм, мерси за инфото, може и да почета още ако се вдъхновя.
| |
Тема
|
Re: Вегетариански рецепти
[re: lncg]
|
|
Автор | живeн (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.07 00:30 |
|
-пълнени патладжани и/или тиквички.
разрязват се на 2, издълбават се, задушава се леко смес от лук, морков, издълбаното съдържание, чушка. запълва се вдлъбнатото и се пече в тава. накрая се поръсва с кашкавал.
- нездравословна вариация с тиквички и патладжани режат се на по-големички филийки и се запържват и осоляват. също е препоръчително да се включи чесън, чушки на по-големи парчета и моркови на надлъжни филийки пак запържени. слага се в йенска тенджерка и като закипи се залива с кисело мялко и яйца. става нещо като суфле - бухва. накрая с кашкавал се дозапича.
-гъби без пънче пълнени със смес от сирене и яйце или просто кашкавал и масло, печени в тавичка.
-тиква с ориз: издълбава се тиквата и се пази капачето, все едно от хелоин. ориз се задушава с гъби, лук, моркови и подправки според вкуса, леко суров да остане. напълва се тиквата, захлупва се и се пече дълго докато омекне. ммм.
| |
Тема
|
Re: Hey Agrimonia,
[re: Hotka]
|
|
Автор |
Фeйщицa (ДаНеТиЕнаПътя) |
Публикувано | 10.11.07 20:19 |
|
Туй с лещата ще се пробва и то, още повече, че пости идат.
С фотография се занимавам най-дилетанткси, просто боичам да си щракам, без дори да схващам механизмите на фотографията. Мерсителна съм ти за добрите слова. :)
We are such stuff as dreams are made on and our little lives are rounded with a sleep...
| |
Тема
|
Re: Вегетариански рецепти
[re: lncg]
|
|
Автор |
agrimonia (гностичка) |
Публикувано | 24.11.07 13:29 |
|
Ето ви една великолепна рецепта за арабски пилаф със стафиди. И така, продуктите:
2 чаени чаши ориз
100 г стафиди
100 г масло
3 чаени чаши гореща вода
сол на вкус(1-2 чаени лъж. са достатъчни)
Измивате ориза много добре( в няколко води, както се казва) и го оставяте да кисне в хладка вода 30 минути. След това го оставяте да се отцеди добре от водата. Разтапяте маслото, запържвате ориза, добавяте стафидите също да се позапържат и заливате с 3-те чаши гореща вода, в която сте разтворили солта.Разбърквате, намалявате котлона, захлупвате тенджерата и оставяте да къкри, БЕЗ ДА РАЗБЪРКВАТЕ. Ако ви е страх да не загори, просто мушнете лъжица до дъното и ще усетите, че не е залепнал. Когато оризът поеме водата, отмествате тенджерата от котлона и оставяте да престои половин час, без да отваряте капака. След това- приятен апетит!
| |
Тема
|
Re: Вегетариански рецепти
[re: agrimonia]
|
|
Автор |
lncg () |
Публикувано | 24.11.07 16:33 |
|
не е ли много сладникаво с толкова много стафиди?
пробвайте да сложите фиде,
най-обикновено фиде за супа се запържва и се прибавя ориза и вода, с малко стафиди ще е добре, но и някаква източна подправка
запърженото фиде дава много особен пикантен аромат на ориза
| |
Тема
|
Re: Вегетариански рецепти
[re: lncg]
|
|
Автор |
agrimonia (гностичка) |
Публикувано | 24.11.07 17:20 |
|
Да, леко сладни, но е много приятно.
| |
Тема
|
Re: Зеленчукови бухтички
[re: lncg]
|
|
Автор |
lncg () |
Публикувано | 10.12.07 17:55 |
|
Моркови, гъби и праз нарязани на кубчета и задушени се смесвет с гъсто тесто (като за кекс) от прясно мляко, сол, сода, подправки (непременно лют червен пипер) и брашно.
Гребе се с лъжица и се пържат в малко олио (че го попиват), като се долива при нужда.
Зеленчуците са по избор, може и царевица.
а вие как правите зеленчукови кюфтета?
| |
Тема
|
Re: друг вариант
[re: lncg]
|
|
Автор |
lncg () |
Публикувано | 14.12.07 13:53 |
|
Със същите продукти може да се приготви друго нещо, което прилича на солен кекс. На мен ми хареса много повече, защото не се пържи и не е толкова мазно.
Както се прави солен кекс например, по същия начин се прави солено кексово тесто с добавка на доста зеленчуци и подправки.
Аз го направих с 1 яйце, малко кисело мляко, сода, бульон от гъби, пълнозърнесто брашно, олио като за кекс (дори малко по-малко) и прибавих задушен праз, гъби и моркови (праза и гъбите са доста повече). Пюс лютив червен питер, сол, черен пипер, индийско орехче (подправките са по ваш вкус в зависимост от зеленчуците, които използвате). Сложих и 1 с.л. леко смляно ленено семе. Зеленчуците са доста по количество, а гъстотата на тестото е малко по-голяма от това на кекс. (подобно на ябълковия кекс)
Пече се малко по-дълго време от кекс; във форма за кекс
Стана супер! Страхотен аромат.
Може да се консумира за закуска;
или като основно ястие, или предястие; с бира или вино според вкуса; може да се поръси с някакъв сос, с кетчуп; или с някаква салата.
Редактирано от lncg на 14.12.07 13:59.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|