| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     сирене 
 | 
 
 |  
| Автор | йopи (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 22.01.07 21:39 |  
             |  
           | 
            
           
  Моля по-запознатите за помощ:Произвежда ли се у нас сирене/кашкавал не от сурово краве мляко, а на базата на растителен протеин? Запозната съм само с Тофу-то, има ли и други видове, не задължително соеви? Както са например "сметанките" за кафе... 
 Още нещо: вярно ли е, че сиренето Дунавия е такъв вид-на растителна основа?
 Предварително благодаря,информацията е важна за мен.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: йopи]
 | 
 
 |  
| Автор | paди (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 22.01.07 21:58 |  
             |  
           | 
            
           
  рецептата за дунавия е интересна :)
 особено оригиналната - от преди 20-30-40 години. май от около 30 се казва дунавия.
 в оригинал е със свинска мас, а сега е с преработени растителни мазнини - маргарин - и с разни вредни магии, според мен (емулгатори, за да слагат повече вода).
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене
[re: paди]
 | 
 
 |  
| Автор | Lub (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 22.01.07 22:29 |  
             |  
           | 
            
           
  ради, трябва да отбележа че имаш право. има нещо ненормално в това сирене, много възможно е да е това за което казваш. ако е така - жалко.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: paди]
 | 
 
 |  
| Автор | йopи (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 22.01.07 22:55 |  
             |  
           | 
            
           
  добре,а не би ли следвало изходната суровина да е отбелязан на етикета на пакетиранитото сирене? например наскоро чух, че  Жоси имат сирене от раст. мазнини, но никъде не е указано-как да сме сигурни?
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Еин уважаващ себе си вегетарианец трябва да стои далече от Дунавия , защото със 100%-сигурност съдържа желатин. Няма да се изненадам, ако му слагат и свинска мас.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: йopи]
 | 
 
 |  
| Автор | 
jeni4ka (otnesena) |  
| Публикувано | 23.01.07 00:29 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз мисля , че има разлика между изцяло растително нещо и такова с растетелни мазнини. 
 Пример 1- сметана от растетелна мазнина , ама пише че има млечни протеини в нея  Пример 2 - продават растителен кашкавал обаче май има сирище( или както се превеждаше rennet)  в него.
 Ти изцяло растително сирене ли искаш?
 
 Редактирано от jeni4ka на 23.01.07 00:30. 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: jeni4ka]
 | 
 
 |  
| Автор | йopи (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 23.01.07 09:45 |  
             |  
           | 
            
           
  Да, но да не е Тофу-мразя го. Мой познат наскоро с пяна на уста твърдеше, че Дунавия в момента се произвежда на база сух растителен протеин, но ми се стори не много вярно.Впрочем, в сметанките на Мегле няма млечен протеин-поне не пише,де...
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: йopи]
 | 
 
 |  
| Автор | 
jeni4ka (otnesena) |  
| Публикувано | 23.01.07 11:14 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз като гледах една сметана на Мегле , но беше такава за разбиване, имаше нещо  дето не и беше растително. Не помня точно какво беше.
 Аз мисля , че няма сирене в БГ различно от тофу-то , което да е изцяло растително. 
 Пробвай различни видове тофу - в саламура, с подправки и т.н. Друго няма да намериш...
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: йopи]
 | 
 
 |  
| Автор | миa (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 23.01.07 11:29 |  
             |  
           | 
            
           
  A кравите в България дали ги тъпчат с хормони и антибиотици, какво мислите?
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: сирене 
[re: йopи]
 | 
 
 |  
| Автор | TOШE (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 23.01.07 12:08 |  
             |  
           | 
            
           
  Във всеки по-голям супермаркет - Била, Фантастико, Европа и др. има растителен кашкавал. Вече са почнали да правят и някои кашкавали смесено - млечно-растителен без да са го упоменали никъде. Така цената им много пада и после си го продават като обикновен кашкавал. 
 Та тоя растителния според мен е голям боклук. Първия който се появи в Била преди повече от година не беше съвсем лош, но после каквото съм опитвал беше много зле с вкус на маргарин основно. Сирене с вкус на сирене, без мляко няма как да стане. Със сигурност в дунавията има доста мляко. Може би се прави от обезмаслено мляко, от което са получили масло и след това прибвят разни животински или растителни мазнини.
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |