|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
За сиренето "дунавия" съм чувал, че нашите производители го тъпчели с мас. Зная, че има нискохолестеролно сирене, но до момента не съм засичал такова по магазините.
По-добре е да се избягва сирене от здравословна гледна тока.
/Преди години беше разпространено становището, че всички млечни продукти са невероятно полезни. Може би поради тази причина сиренето ми беше основна храна. Сега аз гледам да се храня с колкото се може по-малко сирене. Определено зная, че то не е за препоръчване на много възрастни хора, които в повечето случаи имат сърдечно-съдови проблеми./
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: Trendi]
|
|
Автор | йopи (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 14:42 |
|
Защо,с какво точно вреди сиренето?
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: jeni4ka]
|
|
Автор | И. (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 15:15 |
|
Сиренето Фета, което не е българско, а датско струва ми се, не беше ли на растителна основа. Виждала съм го по магазините преди няколко години. Сега не знам дали се намира.
| |
|
Вдига холестерола, а това води до стесняване на кръвоносните съдове и съответно до склероза, инсулти, инфаркти и т.н.
Всичко това съм чувал от баща ми който е лекар. Аз не съм никакъв специалист по тези въпроси.
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: Trendi]
|
|
Автор | Люб (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 16:23 |
|
Към йори и Тренди:
Първо, има фалшифицирани и укривани изследвания през 80-те години на миналия век, нещо побудено от алчността на хората зад маргариновата индустрия. (за повече подробности - мога да дам линк )
Учил съм Биохимия на хранене, макар и (още) да не съм специалист. Цялата работа с това че холестеролът се усвоявал от храната всъщност е малко неясна. Това се случва предимно при определен тип хора (сърдечно болни напр.).
А дали сиренето вдига холестерола при всеки - трудно може да се универсализира това твърдение.
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: Люб]
|
|
Автор |
Trendi () |
Публикувано | 23.01.07 18:00 |
|
Ще ти бъда благодарен ако кажеш нещо повечко по този въпрос. Аз съм пълен лаик относно биохимията на храненето.
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: Trendi]
|
|
Автор | Lub (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 19:20 |
|
Последното което четох е че усвояването на холестерола от храната е мултистепен процес, регулиран от гените на нивото на чревната стена... :)
Също и че с напредването на възрастта и с повишението на секрецията на женския полов хормон (естроген), усвояването на холестерол от храната се повишава. Последното е от .
| |
|
Жени, от една фирма - производители на сирене ми обясниха, че rennet освен "сирище" означавало и "мая за сирене". Друг е въпросът какво значение влагат в "мая за сирене". Току се оказало чушка, а не пиперка. ;)
We are such stuff as dreams are made on and our little lives are rounded with a sleep...
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: йopи]
|
|
Автор |
Фeйщицa (ДаНеТиЕнаПътя) |
Публикувано | 23.01.07 21:06 |
|
Има едно румънско тофу с ким, което лично аз много харесвам, може би защото обичам ким. Потърси го, има го в Била. Въпрос на вкус е, разбира се, но може пък и да ти хареса. :)
We are such stuff as dreams are made on and our little lives are rounded with a sleep...
| |
Тема
|
Re: сирене
[re: И.]
|
|
Автор | paди (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 21:06 |
|
характерно и определящо за фета е че е пастообразно, мазно и солено. оригиналът е гръцки. на гръцки бихме могли да потърсим каква е едновремешната рецепта - аз уважавам изпитаното и традициите - в тях е истината.
мисля, че фета се прави с подсирване на каймак, вероятно и с допълнителна мазнина - мас или зехтин.
и още нещо - сиренето не се прави от мазнини - от мляко е. не виждам защо трябва да има растителни мазнини - това е лошо. растителните мазнини задължително са химически преработени, за да не се окисляват.
и друго нещо - същото е и със сметаните - те нямат нищо общо с млякото, обикновено са емулгатори, ароматизирани и овкусени с синтетични и изкуствени добавки. някой спомена маргарините - те са продуктът на маргаринената мафия - химическите концерни, произвеждащи ефтини (за тях) фалшиви храни. примерно сметанките са 90% продукт на BASF , има и на DOW, предполагам.... тези пправят пестициди и вегетариански храни :). може да има и китайски.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|