|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Относно свежото сирене
|
|
Автор |
Epoussette (френско келеме) |
Публикувано | 19.07.06 11:19 |
|
Здравейте!
Питането ми е за свежото сирене българско производство - хапвате ли често?
Харесва ли ви?
На мен много!
Дали е възможно да съдържа разни бактерии, които не са полезни?
Тоест, ако производителят е недобросъвестен?
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: Epoussette]
|
|
Автор | xdfgb (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.06 21:27 |
|
otkyde idvat opaseniata ti, demek - bazirani li sa na neshto chuto ?
tuk ima6e tema predi 2-3g. za sirenceto... che imalo razni himii niakoe... ama za loshto bakterii ne sme chuvali
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: xdfgb]
|
|
Автор |
Epoussette (френско келеме) |
Публикувано | 20.07.06 10:35 |
|
Не са базирани на нещо чуто, но нали съм си българче и си живея тук откак се помня, та си знам лукавия и шмекерски народец к'ви ги върши... И знам ли при какви условия се прави това сирене и дали самия му вид не предполага стриктно спазване на специална хигиена. Но ако е "събрат" на моцарелата или си е точно моцарела, може да потърся из чужди сайтове за повече инфо!
А иначе за химиите - то си пише, че съдържа разни Е-та...
| |
|
Здравей :)
Набързо да вметна, че вече сме го обсъждали въпросното свежо сирене.
Освен върволицата от Е-та, съдържа и желатин. Накратко казано, голяма измислица е този продукт. ;)
Аз сега съм открила едно соево сирене, българско. Много е вкусно.
На етикета са си спестили да напишат подробно какви Е-та съдържа и човек остава с впечатлението, че яде супер качествен продукт. ;)
Дори и с макарони да го ям, не ми е тежко както когато се наям с обикновено сирене и макарони. :)
| |
|
Уффф... не казвай, че в моцарелата има желатин :((((
Нищо, което не умира, не живее
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: Epoussette]
|
|
Автор |
kaви (търсещият) |
Публикувано | 20.07.06 21:40 |
|
Знаеш ли, не е важна толкова хигиената при изработка на сиренето, а по-важна е технологията за се спазва. И най-вече-да не се ползва химия-за мен тя е по-вредна от примерно някой косъм или някакъв друг примес. Имах преди доста години хазайка, която имаше крава и две кози и беше добра къщовница-умееше да приготвя всичко в кухнята. Но беше възрастна и недовиждаше. Няма да ви казвам колко вкусни неща ме е черпила-и катък, и козе и краве сирене и мляко, и куп други неща, приготвени от прословутите органични продукти. Само дето винаги имаше и по нещо още-я тревичка, я част от листо или нещо подобно-имаше си проблем с очите.
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: kaви]
|
|
Автор | миa (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.06 12:27 |
|
А какво сирене да си купувам, за да съм сигурна (поне малко), че не е нещо пълно с химии? Аз обожавам сирене и не мога да си представя да се откажа от него. Вие какво купувате?
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: миa]
|
|
Автор |
kaви (търсещият) |
Публикувано | 21.07.06 18:46 |
|
Как да ти отговоря като и аз не знам в какво мога да бъда сигурен. Когато живеех в България се стараех да купувам по-твърдо сирене, с по-малки шупли и да има бял или леко жълтеникаво бял цвят. Да има специфичната остра миризма от саламурата и от отлежаването за съзряване. За саламуреното сирене това е стандарта за добро качество. Ама какво има вътре-доверяваш се. Понеже такова сирене в чужбина няма /или поне където живея няма/, сега се опитвам да почна да си го правя сам. И ще съм 100% сигурен какво ще има вътре. Вече направих първия кашкавал и съм относително доволен. Но по вкус ми напомня повече на сирене-не знам явно подробности в технологията. Въпреки че преди години правих и ставаше. Но не при тукашната висока влажност и температура, а в България, с българско мляко.
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: CHERRY]
|
|
Автор |
kaви (търсещият) |
Публикувано | 22.07.06 19:51 |
|
Набързо да вметна, че вече сме го обсъждали въпросното свежо сирене.
Освен върволицата от Е-та, съдържа и желатин. Накратко казано, голяма измислица е този продукт. ;)
А нима соевото сирене не е още по-голяма измислица???
| |
Тема
|
Re: Относно свежото сирене
[re: kaви]
|
|
Автор |
jeni4ka (otnesena) |
Публикувано | 23.07.06 23:17 |
|
Aide da se obrazovash malko
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|