Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:47 04.11.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Други Продукти подходящи за вегетарианци??нови  
Автор thornbirds (непознат )
Публикувано11.07.06 15:49

Zdraveite,

Poslednite nqkolko godini ne jivqh tuk i sega kogato se varnah, se chudq otkade moga da namerq SAPUN, SHAMPOAN I PASTA ZA ZABI, podhodqshti za vegetariqnci.

V Angliq e lesno da badesh vegetariqnec, zashtoto vsichko e markirano s "Podhodqshto za vegetarianci", vkljuchitelno i gornite produkti.

Blagodarq.

Тема Re: Други Продукти подходящи за вегетарианци??нови [re: thornbirds]  
Автор Marpaт_Чecнoвa (фейщица)
Публикувано11.07.06 22:55

Привет. :) Аз сапун употребявам какъвто мама купува. :) Така че само за пастата знам - "Хималая" от магазините на "Лечител". Има такъв в "Халите".

Нищо, което не умира, не живее

Автор фoтoнчиk (в зехтин)
Публикувано12.07.06 12:26

обикновения сапун не се прави от свинска мас, но предполагам ти имаш предвид "екологичен" или естествен сапун, а не такъв направен от петрохимикали, нали?
аз си купувам зехтинен сапун, който става и за глава и за тяло, от арабските магазини на женския пазар. много е добър, а и е супер евтин, взимам го 3 лева за 2 доста големи калъпа. ако пък ти се стори прекалено селски и груб, можеш да си купуваш сапуни от, как се казваше тая пресечка на графа със 7мо у-ще, веднага след пазара по посока попа. там има едно магазинче за естествена козметика и сапуни от всякакви масла и нещица, много са хубави.
за шампоан можеш да провериш там, дано да намериш нещо свясно. друга козметика, като примерно кремове за лице или за плаж, можеш да потърсиш на "Мирра". напиши в гугъла и ще ти излезе адрес и сичко. тяхното са само естествени материали.

успех

:..Want not, lack not..:

Тема Re: Други Продукти подходящи за вегетарианци??нови [re: фoтoнчиk]  
Публикувано12.07.06 14:22

Благодаря за отговорите. Аз сьм вьв Варна и не знам тук дали има въобще магазин Лечител, за да погледна тази паста за зъби "Хималая", но ще потърся за адрес на такъв тук във Варна.

За сапуните, не ме интересува дали са груби или екологично чисти, защото смятам, че е по-важно да не са в резултат на убийството на животни. Прав(а) сте, че арабските сапуни са такива, само не съм си мислела, че ги има тук. В София на пазара явно ги има, но дали във Варна? Бях в един от тези луксозните магазини за аромати (сапуни, шампоани, парфюми) от естествени продукти, сапуните, които погледнах там имаха или Sodium Stearate или Tallowate, които са от животински поизход, за тях това е "естествено". Не ползвам парфюми, защото съставът им е още по-труден за разпознаване, знам, че използват ароматните жлези на сърни, които се намират в ушите.

Автор Люб ()
Публикувано12.07.06 14:33

zdr
ima magazin na Lechitel vyv Varna - tochno sreshtu vhoda na Kuklenia teatyr.

Inache ima edin magazin za prirodosyobrazni produkti mejdu "Sportna zala" i tsvetnia pazar do 4аталджа (ne znam tochnia adres).

Публикувано12.07.06 17:14

сериозно ли използват жлези на сърни??
това ли е мускус?

Автор sencko (алхимик)
Публикувано12.07.06 17:54

И един мармот завива станиол ...
Те да не са луди да отглеждат сърни за тая работа - за какво има химическа промишленост...

Публикувано12.07.06 18:14

Да, фoтoнчиk.

A zа дебелоглавите, не им трябва да отглеждат сърни специално за това, като и без това ги убиват за ядене и използват всичко. А и също така те СА луди и биха отгелждали сърни дори само заради жлезите им. Така както в днешно време всичко може да се направи по лабораторен път, включително и креатин, който се намира само у животните и дава сила и енергия, но пак хората предпочитат да убиват и за това и нямат извинение.

Авторвaнилия (Нерегистриран)
Публикувано12.07.06 19:13

"знам, че използват ароматните жлези на сърни, които се намират в ушите"
Май нищо не знаеш. Този елен е Moschus moschiferus. "Въпросната течност се образува в коремната област на животното и по-точно пред половия член, където се намира една малка торбичка, позната като мускусна жлеза. Тя е не по-голяма от топка за голф например, но е добре защитена от няколко слоя кожа и извънредно голямо количество козина. Има два отвора, през които еленът изхвърля течността, толкова ценена по целия свят. В края на лятото е разгарът на неговия любовен сезон и именно тогава и до началото на зимата той използва активно своя еротичен "спрей".Новите технологии постепенно позволяват пресъздаването на същия аромат само че по химичен път, при това много по-евтино и изгодно за търговците. Истината е, че абсолютно навсякъде в индустрията вече се използва само изкуствено добит по химичен път мускус, който, разбира се може да сте напълно сигурни, че копира оригиналния аромат."

Тема Re: Други Продукти подходящи за вегетарианци??нови [re: вaнилия]  
Публикувано12.07.06 20:43

би ли да ни дадеш източник като цитираш?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.