Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:18 03.11.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема всички ли си загубиха ума ..  
Автор drosophila (melanogaster)
Публикувано25.05.06 16:33

а сега като се замисля, не ще да е много нова тая тенденция ..

пък някви циганчета обрали блатното кокиче ..

..how full of death is the life of momentary man..

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: drosophila]  
Автор фoтoнчиk (в зехтин)
Публикувано25.05.06 19:59

ооохх
имаше некви протести срещу ГМО ама трябва пак да се правят.
проблема е че няма ясна стратегия и организяция.
а без тези неща, "движението" е просто някакъв вид тълпа и нищо не постига.

:..Want not, lack not..:

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: drosophila]  
Автормиa (Нерегистриран)
Публикувано27.05.06 00:11

Aз бих протестирала. Влиянието на ГМ храни върху човешкия организъм изобщо не е изследвано за по-дълги периоди от време. Не искам да съм опитно зайче. Или ако ще разрешават продажбата на такива неща, нека да си пише на етикетите с големи червени букви - като на цигарите.

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: миa]  
Автор Джинджифил Джинджифилoв (ентусиаст)
Публикувано28.05.06 17:06

Аз нямам нищо против ГМО, казвал съм и друг път позицията си. Хора, не се плашете, тези растения не са чудовища. Имат по някоя друга модификация с цел по-висок добив, по-голяма издръжливост, резистентност спрямо гъбични заболявания или насекоми. Не смятам че е нещо протовоестествено и не мисля че в бъдеще ще окажат някакво влияние.

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: Джинджифил Джинджифи]  
Автормиa (Нерегистриран)
Публикувано28.05.06 22:29

Е, наскоро гледах едно филмче - Future of Food и не останах с такова впечатление. Ако някой не го е гледал, мога да понапиша някои от опасенията ми (а и не са само мои). Истина е, че не съм експерт в тази област, но има добри причини да ограничаваме ГМО разпространението.

Публикувано28.05.06 22:53

какви?

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: Джинджифил Джинджифи]  
Автор Люб ()
Публикувано29.05.06 08:01

ya, na syshtoto mnenie sym..

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: Люб]  
Автор -TOШE- (момец)
Публикувано29.05.06 11:52

И мен не ме притесняват толкова ГМО продукти каот вредност, но ако един кол ГМО домат, дава 30% домати и те узряват с 25% по-бързо, е твърде вероятно тоя домат да има много по-скапан вкус от доматите на баба ми от градината.
Според мен в много ГМО продукти е възможно да са разработени така, че да се изкарва по голям добив и това да за сметка на естествения вкус. Абе това е някак си като виното и уискито. То трябва да си отлежи. Така и едни ябълки трябва да си получат слънцето дето си трябва. Всеки знае каква може да бъде разликата между една ябълка и друга. Може би дори с генно модифициране, човек може да се бърка в разума на природата и да подобри един продукт, но ми се струва, че поради икономически интереси като нищо може да се прекрачи добрата граница и да има продукти с много по-малко аромат и вкус. Това вече се прави и сега.

Тема Re: всички ли си загубиха ума ..нови [re: -TOШE-]  
Публикувано29.05.06 12:51

вкуса е последното което ме притеснява.
какво ще стане, ако измислят някво супер издръжливо растение, което се опраши с някви бурени да речем и тия бурени завземат 2/3 от обработваемите площи?
ще трябва още повече да се натровят почвите, за да се борят хората с тва растение, а накрая сигурно ще има недостиг на храна, заради мутациите и тн.
виждам всичко в черни окраски:)

Автор Джинджифил Джинджифилoв (ентусиаст)
Публикувано29.05.06 16:48

Аз не съм го гледал, но имай впредвид, че голяма част от тези филми са силно пропогандистки. Хората просто не разбират и ги е страх. Приемат ГМО като мутанти, като неестествени безвкусни заплашващи изчадия.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.