|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
За или против минералната вода!
|
|
| Автор | Mиpo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.01.06 12:33 |
|
|
Надявам се в спора да се роди истината, защото много и противоречиви мнения има по този въпрос.
Как мислите по-добре ли е да минем без минерална вода или има полза от употребата и, и ако има колко често можем да я пием?
| |
|
Тема
|
Re: За или против минералната вода!
[re: Mиpo]
|
|
| Автор |
Cornflake (girl) |
| Публикувано | 17.01.06 13:36 |
|
|
по-добре бутилирана, отколкото от чешмата
от бутилираната - трапезна/изворна
аз пия Девин изворна и Савина например, а като няма от тях - всякаква друга минерална вода
какъв е проблемът от време на време да се пие минерална? знам, че за постоянно не е хубаво.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Sim~Refurbished (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.01.06 13:50 |
|
|
Тръгваш от няколко прости правила:
- дали ще си стриктен в навиците си за това, което пиеш (заради здравословен проблем, балансиран начин на живот и тн.);
- дали избираш бутилирана или небутилирана вода;
- дали, ако е бутилирана, тя е минерална, изворна или трапезна (тя си е отделна категория).
Нататък ще избереш сам най-доброто за себе си.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
jeni4ka (otnesena) |
| Публикувано | 17.01.06 14:07 |
|
|
Ако може и някой да каже тази софийската от Цум и Горна Баня дето се налива слабо минерализирана ли е? Аз иначе от преди 7-8 години пия от нея. Софийската чешмяна на нищо не прилича според мен Като съм извън София горе-долу пак минерална пия ама от бутилираната.
| |
|
Тема
|
всякаква вода пия
|
|
| Автор |
zaphod (void *lpNothing) |
| Публикувано | 17.01.06 18:48 |
|
|
стига да не е от пералнята. до сега в продължение на има няма 2 милиарда години, всичките ни предци са лочили от каквито кални локви намерят, а сега изведнъж - бутилирана, да не вземе да се шокира нежното ни стомахче. всъщност, при наличие на чешмяна и минерална, предпочитам чешмяната. чешмяната вода се набавя от открити водоеми (язовири и реки), от каквито и досега хората са пиели. минералната идва от на майната си, все едно да пия вода от някой спътник на юпитер. басирам се, че ако някой завод изхвърля вода със състав като на минералната, щяха да го затворят, защото "сероводорода е токсичен".
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Тема
|
[re: jeni4ka]
|
|
| Автор |
CHERRY () |
| Публикувано | 17.01.06 23:02 |
|
|
Горнобанската вода е слабо минерализирана. Казват, че е супер лека, такава и я усещам.
Тази при ЦУМ не е. Не мога да ти цитирам състава й, но не може да не си забелязала, че някак си се "маже", когато си намокриш ръцете с нея, а също така и понамирисва около чешмите доста. Не бих посмяла да я пия постоянно.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
CHERRY () |
| Публикувано | 17.01.06 23:10 |
|
|
Аз пия всякаква вода - и чешмяна, и минерална.
Знам, че минаралните води трябва да се сменят периодично. Девин, Горна баня, Банкя, Хисар и т.н.
Избягвам да си купувам варовита минерална вода. Имаше едни партиди по магазините от някакъв извор в Североизточна България. Отврат беше тази вода - супер варовита и според разбиранията ми направо убийствена.
През лятото ми е по-трудно да пия чешмяната софийска вода, защото силно ми дъхти, а и докато дойде по тръбите по-прясна вода, направо загивам от жажда. ;)
Затова през лятото май пия повече минерална вода, а през зимата пия каквато има. :)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
-TOШE- (момец) |
| Публикувано | 18.01.06 00:53 |
|
|
С търсаката потърси назад за минералната вода. Бях писал един голям ферман веднъж за водите.
Почти всички минерални води които се продават на пазара Девин, Горна Баня, Банкя, Хисар и т.н. са слабоминерализирани и леки. В тях общата минерализация е по-ниска от водата на чешмата поне в София но и в повечето други градове. Организма никога не би се претоварил с някакви минерали от трапезни минерални води. Нито е нужно да се спират периодично, нито има прекалено количество от нещо в тях, за да затормозва организма. Няма никаква нужада да се сменят. Може и 50 години да се пие една и съща минерална вода след като е трапезна. Вредни ефекти от това няма да има, даже напротив. Това, че трябва да се сменят и някои професор да го каже са абсолютно празни приказки.
Тези води може и да се казват минерални, но водата в реката , както и на чешмата има повече минерали. Който не вярва да си провери сам. Една минерална вода може да съдържа пет пъти по-ниска минерализаци от чешмяната друга 15 пъти по-висока. Просто имат един и същ произход. Това че една вода е минерална не значи че е богата на минерали.
По мое вътрешно усещане слабоминерализираните минерални води са по- добри и от най-хубавата чешмяна вода, както и от осмозната или дестилирана вода.
Въпрос на вкус е, но ги харесвам повече и от изворната вода. Само от мързел и несериозност пия често и от чешмата иначе си точа от водата при Цум , че е най-близо. Не е перфектна, но познвайки хора дето я пият цял живот и нямат никакви здравословни проблеми реших за мен си да не я подлагам под съмнение. Енергийно водата е много добра, минерално може и да има нещо дето да и куца, но се надявам да е незначително.
Минералната вода има алкално PH което е много благоприятно за целия организъм.
| |
|
Тема
|
[re: -TOШE-]
|
|
| Автор |
фoтoн 1.618 (салат. чудoвище) |
| Публикувано | 19.01.06 14:13 |
|
|
az pchti ne piq voda. shtoto qm mnogo vodna hrana ama se chud tva dali ne e vredno.
ponqkoga moje 2-3 sedmici da ne piq nikvavoda..
Алцхаймер — край на лошите спомени. Е, на хубавите — също.
| |
|
|
|
Може сутринта да пийваш две три глътки и вечерта евентуално толкоз - аз така правя, за да не забравя съвсем че се пие вода.
Искам да видя от морето дали може да се пие постоянно, ама сигурно трябва от някой неизвестен плаж ...
Редактирано от KamBam на 20.01.06 10:15.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|