Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:16 13.05.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ако някой се интересува от засаждане на дръвчетанови  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано08.04.05 14:28

Вегетарианецът (независимо дали външно се води за вегетарианец или не), има едно свещено отношение към живота като цяло.

Земята е като живо същество, а ние сме частички от тялото й.
В един здрав организъм никоя част от тялото не се опитва да затрие друга жизненоважна такава...
Лекарството за нашата планета е в ръцете на всеки един от нас, колкото и мънички да сме...

Всеки може да направи нещо мъничко, но много ценно - да засади дръвче.
Лесно е - взимаш семка, заравяш я и я оставяш на природата.

В клуб Туризъм се надявам да се съберат повече практически полезни неща за засаждането на дръвчета, линкове.
Ако желаете, пишете

, когато засадите дръвче или направите нещо, което е спасило поне едно живо клонче от унищожение или просто ако знаете нещо, което да помогне на други да го направят.

Благодаря!

най-ценните семки са тези, които поникват, отглеждаме с любов и дават плод вътре в нас...

Редактирано от .mitko. на 08.04.05 18:05.

Тема Re: Привет от клуб Туризъм!нови [re: .mitko.]  
Автор xaджи Дoнчo (мераклия)
Публикувано08.04.05 14:37

Също така, истинският вегетарианец не парадира с отношението си към природата в интернет форумите.
Също така истинският вегетарианец не е привърженик на фанатични идеи.
Също така истинският вегетарианец знае, че преди да поучава другите и да оправя света, трябва първо да оправи себе си.
Също така ... (допишете сами)

Но всичките тези теми са дискутирани безброй много пъти.
Всъщност, природата ще се оправи и сама, без човешка намеса.
Борбата за опазването на природата е всъщост борба за опазването на условията на живот на човешкия вид.
Човекът хем се намесва грубо в природата, хем се опитва да спаси екологичното равновесие, в което му е добре на него, чрез нови намеси в природата. А природата просто си търси друго равновесие.
Сещаш ли се кой ще загуби?

А на левой груди - профиль Сталина,
А на правой - Маринка анфас.

Тема Re: Привет от клуб Туризъм!нови [re: xaджи Дoнчo]  
Автор xskacorex (xstraight edgex)
Публикувано08.04.05 14:43

xaджи Дoнчo, много нападателно отговаряш.. и не само в тази тема. напълно подкрепям идеята в първия пост и се радвам, че има такива хора. успех

"животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си"

Тема благодарянови [re: xaджи Дoнчo]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано08.04.05 15:40

Чета поста ти и недоумявам от какво в това, което съм написал се засегна така?!?
Не съм искал да засягам някого, да споря, нито да викам на сред площада.
Не желая да се конфронтирам с теб.
Желая ти същото, каквото и ти желая на себе си.

Но ти благодря за прямотата. Има за какво да се замисля.

Редактирано от .mitko. на 08.04.05 16:24.

Тема Re: :)нови [re: .mitko.]  
Автор фoтoн 1.618 (крава-шампион)
Публикувано08.04.05 16:02

нищо, че сме в клуб вегетарианство:)
хищни хиенки сме си:ПППП

:: салатено чудовище ::

Тема Re: :)нови [re: фoтoн 1.618]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано08.04.05 16:06

:)

Тема Re: :)нови [re: .mitko.]  
Автор - TOШE - (непредвидим)
Публикувано08.04.05 16:26

Ами както си удебелил думите "истински вегетарианец" и "свещено отношение към живота" просто тук много хора в последно време са срещу всякакви подобни представи и идеализъм и затова се реагира остро към подобни изказвания.
Аз изминалото лято с един месец работа по озеленяване тъй че съм се отчел. Насадил съм малко храсти, борчета, дръвчета, цветя... Иначе с много зор видях в места като Кремиковци, върху които нямаше едно стръкче трева, пък го превърнахме в тучна поляна, ма си беше много трудоемко, платене с кирката, , права лопата бътане с колички....Ебаси гаднуия обект, добре че не бях все на тоя обект.... пълна хамалогия.
С това не считам че нещо съм направил ма колкото мога толкова. Все пак цял живот съм се почти цял живот съм се грял само на дърва зимно време, дори по над 20 кубика за сезон. Няма начин да си мисля, че като съм засадил 3-4 дръвчета, храста и малко трева съм направил нещо. Ама все пак и от малко ще трябва да съм доволен.

Тема Re: благодарянови [re: .mitko.]  
Публикувано08.04.05 17:37

Тошето ти го каза.

Виж, не съм против идеята.
Против съм спекулирането с думичките вегетарианство, свещен, природа и т.н.
Малко е помпозно, претенциозно и манипулативно.
В стил - "виждате ли, ние, които пишем в темата на клуб Туризъм, имаме свещено отношение към живота като цяло. А другите, които не пишете, сте егоистични свине, които не се интересуват от природата."

И понеже това далеч не е сред първите подобни теми от повече от година насам, призоваващи всеки вегетарианец да се включи в поредната акция, която ще има съмнителен реален ефект, си позволявам да използвам конска доза ирония и сарказъм, с които да изразя отношението си, забележи, към начина на поднасяне на идеята, а не към конкретната идея.

Тема Re: благодарянови [re: xaджи Дoнчo]  
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано08.04.05 18:02

Просто исках да направя връзка между нещата.

И съм далеч от мисълта, че в клуб туризъм е еди-какво-си, пък тук не-знам-си-що.
За миг забравих, че и в този клуб се водят словесни престрелки и че е лесно всеки да изтълкува думите ми като поредното заяждане.
Взех си бележка за някои неща.

Тема Re: благодарянови [re: .mitko.]  
Публикувано08.04.05 18:50

Добре де, мир да има, аз малко първосигнално реагирам на изявления, в които се съдържа обобщение "вегетарианциТЕ" или "невегетарианциТЕ", че вече много ме изнервиха пререканията на фанатичните фракции от всичките страни.

А конкретно за идеята, малко романтично-идеалистична ми се вижда, без някаква конкретна цел и смислен резултат. Проблемът не е в броя на дърветата, а в площта на залесяването. Няма смисъл да се сади дръвче на място, където може естествено да си поникне, а е необходимо увеличаване на тези места.
А за увеличаването на залесените места е необходимо да се намалят някакви други площи - индустриални, земеделски. За да се намалят те, трябва останалите да се използват по-рационално.

Ти се бориш с последствията, а не с причините. А причините са в съзнанието на хората. И то не може да бъде променено, като се отрече техническия прогрес и да се върнем обратно в пещерите. Единственият вариант е създаването на подходящи алтернативи, които да са хем по-екологични, хем икономически конкурентни.
Останалото е като да тръгнеш с крантата срещу вятърните мелници.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.