Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:23 10.07.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема aкциянови  
Автор xskacorex (xstraight edgex)
Публикувано04.04.05 20:45

здравейте. от скоро ми се върти една идея. аз така или иначе и сам ще се захвана с акцията, обаче пиша тука за всеки случай ако има ентусиасти да се включат. става въпрос за следното нещо - ще събера архив (аз го имам де) от видео-материали от ПЕТА (за тюлените, за фермите с прасета, кокошки, крави.., за рибите, за вегетарианството като цяло-причини и прочие), както и разни статии, снимки и всичко свързано с вегетарианството и защита на животните. тези материали ще са с големината на един диск и ще отидя да накупя дискове - принко предполагам. ще принтирам обложки, ще запиша колкото може повече бройки и ще ги раздавам безплатно на хората. сигурно ще наблегна в определни свери. ще реша.
това е моята идея. ако има ентусиасти може да се премисли да се направят промени и т.н. аз съм от пловдив, ако има заинтересовани може да давате празни дискове или каквото решите. някаква помощ. абе нека първо да видим дали има желаещи и ще решим как да протече работата. това е.

"животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си"

Тема и що ти е?нови [re: xskacorex]  
Автор ~!@$%amp;^*()_+ (целия горен ред)
Публикувано04.04.05 21:48

даже и да изчезнат животните, вие вегетарианците ще има какво да ядете, да му муслиме ние дето се нуждаем от месце.

Тема Re: aкциянови [re: xskacorex]  
Автор Люб ()
Публикувано05.04.05 00:52

хората живеят 95% в навиците си, и така им харесва. малко ще са дето ще приемат пропагандата - с картинки на убити животни, вменяване на чувство на вина и pr и пр.. консуматорско общество е, което не е непременно лошо. (има и малко остатъци от традиции - като православното постене). просто концепцията следва да се представи на разбираемо, консуматорско, и синтезирано ниво - нещо от рода на книжки, картинки, диск или подобни, които да разбудят както чувствителността и размисъла, така и гордостта и удоволствието от евентуално направения избор.
коментарът ми: наблегни на всички аспекти на вегетарианството, като влезеш в света на хората в Пловив така че да можеш да говориш на техен език. с друго не мога да помогна освен с това мнение (в чужбина съм), а и не обичам пропагандата.

Тема Re: aкциянови [re: Люб]  
Автор Диaнa (the dark)
Публикувано05.04.05 01:47

Не е непременно лошо?!! Щом и хора, изказващи се грамотно, почнаха да разсъждават така, да вземе да свършва светът по-скоро...

Тема Re: aкциянови [re: Диaнa]  
Автор Люб ()
Публикувано05.04.05 02:25

Слънцето също изгаря гориво ("консумира"), но и ни топли и свети, нали

Редактирано от Люб на 05.04.05 02:30.

Тема Re: aкциянови [re: xskacorex]  
Автор xaджи Дoнчo (мераклия)
Публикувано05.04.05 09:34

А защо ще го правиш?
За да се изтъкнеш, колко си велик учител и си над всички други, и трябва да ги поучаваш, да не ядат месо ли?
Свикни с мисълта, че има хора, които макар да не са вегетарианци, но правят повече от теб за екологията и опазването на животните и природата! Те не раздават дискове и не поучават другите, а дават пример със себе си. Има разлика...

А в чистом поле система "Град".
За нами Путин и Сталинград

Тема Re: [re: xaджи Дoнчo]  
Автор sarsaparila (непознат )
Публикувано05.04.05 11:46

Ти за какво ще го правиш?За защита на животните или да накарш хората да живеят по здравословно.
Ако е за защита на животните най-добре да си направим собствено дружество,защото това в Пловдив никаква работа не върши/аз също съм от Пловдив/.Макар,че за съжаление едва ли ще има желаещи.
А по втория въпрос не мисля,че има смисъл,защото много е трудно да се откажеш от нещо,което го правиш цял живот.
Но все пак се радвам,че все още има хора като теб,които не търсят само материална облага и се борят за справедливост

Тема Re:нови [re: sarsaparila]  
Публикувано05.04.05 18:18

хаджи Дончо, мислех да не ти отговарям, но не се сдържах. първо да кажа, че съм далеч от мисълта да се изтъквам колко съм велик или да се правя на някакъв си. просто смятам, че е недопустимо в днешно време да се случват определени неща. смятам, че е пълно с нереално плоски глупости и други недопустими неща. абе няма да издребнявам. както и да. коментирай както желаеш.

п.с. само да вметна, че аз благодарение на разни листовки и брошурки свързани с вегетарианството и защита на животните се реших на тази стъпка в живота ми - да стана такъв какъвто съм. така че от мойта гледна точка не е чак толкова глупава идеята. смятам, че хората в днешно време са достатъчно разсъдливи (тоест не мисля така) и сами могат да преценят кое е правилно и кое не. така че с изглеждането на видеоматериалите ще могат да преценят дали това, което се случва е правилно и дали биха могли да направят нещо по въпроса. както и да е.

sarsaparila, смятам главната насоченост да е към защита на животните, обаче ще има и някои вегетариански материали, които хем ще запълнат мястото, хем ще се явят като 'образователни', за който иска. иначе за дружеството като цяло съм приветстващт идеята, даже знам още няколко човека, които биха имали интерес. само дето ще изисква повече постоянство, време и средства. ама съм съгласен де.

п.с.с. писах преди 20 мин едно мнение обаче като натиснах 'продължи' се прецака нета и сега малко ме мързи..

Тема Re:нови [re: xskacorex]  
Автор sarsaparila (непознат)
Публикувано05.04.05 19:15

Ами давай да го заформяме тогава.

Тема Re:нови [re: sarsaparila]  
Публикувано05.04.05 19:21

ти имаш повече опит така, че ще си главната?! :) я дай ай си кю? мойто е 349-776-328

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.