Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 12.07.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво Ви е мнението за  
Автор Чpeвoyroдниk (яде и пие)
Публикувано28.12.04 15:53

войнстващите вегетарианци? Имам предвид тези, които се опитват да налагат своите виждания на друг. Аз не съм вегетарианец, но уважавам мнението на другите. Никога не бих си позволил да коментирам факта, че някой е избрал да бъде вегетарианец. Ако зависи от мен бих положил всички усилия такъв човек да се чувства добре и да има на разположение тази храна, която му харесва. Да, ама наскоро се сблъсках със случай на войнстващо вегетарианство и почвам да се дразня.........

Тема Re: Какво Ви е мнението занови [re: Чpeвoyroдниk]  
Автор xaджи Дoнчo (Табиетлия чиляк)
Публикувано28.12.04 16:26

По принцип същото като към воинстващите невегетарианци.
Макар че срещу мен обикновенно не воинстват, така че не ми пречат.

Не че воинстващите невегетарианци могат да ми пречат, вече съм приключил с фазата, в която се опитвам да си обяснявам и защитавам позицията. Ако прекаляват, просто отговарям че не смятам за необходимо да се обсъжда този въпрос и сменям темата .

Баня, водка, гармонь и лосось

Редактирано от xaджи Дoнчo на 28.12.04 16:29.

Автор Alice (нормална)
Публикувано28.12.04 17:09

Отрицателно е мнението ми за подобни люде.

Но, ако възникне у мен неудържимо желание да убедя някой месоядец да стане вегетарианец, то няма да му налагам брутално вижданията си, има далеч по-приятни и ефективни методи за това.

Тема Re: Какво Ви е мнението занови [re: Alice]  
Публикувано28.12.04 17:32

Уау, надникнах във фотогалериятя на сайта ти и реших, че ми се иска да приложиш тези "далеч по-приятни и ефективни методи" върху мен. . За съжаление има две пречки:

1. Месоядец съм и то заклет. То и прякорът ми говори сам за себе си.
2. Женен съм

А сега сериозно - става въпрос за учителка, която проповядва вегетарианство в час по английски на деца в 5-ти клас. Подчертавам - проповядва! Не е проблема във вегетарианските възгледи. Въпросът е, че проповядва някакви лични възгледи без това да и е работа и без да се питат родителите. Утре може да вземе да проповядва друго. Така мисля аз........... А става въпрос за класа на дъщеря ми.

Тема Re: Какво Ви е мнението занови [re: Alice]  
Автор Raja ()
Публикувано28.12.04 17:40

Аз съм си убеден в предимствата на вегетарианството, но сега като се замисля... никога не е излишно човек да бъде убеден отново, за да осъзнае още по-цялостно убежденията си. Особено когато насреща се предлагат солидни и заслужаващи внимание аргументи.

Животът е хубав.

Автор Poмeokтoн (непознат)
Публикувано28.12.04 18:17

Ами какво да ни е мнението за войнствещите еколози? И тях ли ще ги съдим? Ами например всички организации просто така да си стоят и да си обсъждат, колко е лошо това или онова... Не трябва ли когато е открита някаква истина /месоядството е паразит за планетата ни и огромен фактор в замърсяването/ тя да се заявява и да се отстоява?

Ами аз мисля, че трябва да сме по-настойчиви и да убеждаваме всички в своята правота! Ако и на мен някой се беше опитал да ми повлияе, а не аз сам да достигам до редица изводи, може би щях се ОСЪЗНАЯ много по-рано.

Родител, който иска да предпази детето си от това да яде МЪРША, ЛЕШ, ОТРОВА войнствещ вегетарианец ли е?

Тема Re: Какво Ви е мнението занови [re: Poмeokтoн]  
Автор xaджи Дoнчo (Табиетлия чиляк)
Публикувано28.12.04 19:21

В отговор на:

Не трябва ли когато е открита някаква истина...тя да се заявява и да се отстоява?

Кой си ти, че да казваш кое е истина?
Замисли се малко?
Да не се мислиш за нещо повече от другите хора?

Хайде стига по тази тема, че сме я предъвквали много пъти вече.

Баня, водка, гармонь и лосось

АвторMy (Нерегистриран)
Публикувано28.12.04 19:25

За АЗ_ ли говориш?

Тема Re: Какво Ви е мнението занови [re: My]  
Публикувано28.12.04 19:30

Не, нямам предвид някой от клуба. Всъщност по понятни причини (виж ника ми) днес за първи път стъпвам в този клуб. Случая е описан по-горе в отговора ми до Аlice

Автор MG42 (специалистъ)
Публикувано28.12.04 19:32

Даа има и такива - тук имаше мнение и да не се прави секс с месоядци хахаха

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.