Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 13.07.25 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема Za decata vegetarianciнови  
Автор Maktub ()
Публикувано04.12.04 14:33

Здравейте, поставена съм пред дилема: Да бъде ли дъщеря ми вегетарианка или Да не бъде? Тя е на година и 2месеца и досега е яла само веднъж месо след един мой натрапчив сън. Сега обаче се чудя... от една страна е желанието ми да й оставя свободния избор да бъде вегетарианка или не, но докато порасне да го направи, каква да бъде...? Тя е алергична към много храни и съм ограничена от това. Педиатърката не го одобрява особено, но пък тя вижда месото единствено, като химически състав, не знае за клетъчна памет и тн... Мисля си дали да не и давам риба?
Накратко вътрешното ми усещане е дъщеря ми да бъде вегетарианка, докато сама не поиска да не бъде(което силно се съмнявам да направи). Но отвсякъде ме натискат за обратното.... Знаете ли някакви сайтове, книги и тн, където бих могла да получа безпристрастна информация? Ще съм много по-спокойна и уверена ако имам такава информация. Благодаря ви

П.П. А случайно да знаете някой педиатър-вегетарианец, или поне хомеопат...или пък алерголог в София?

Тема Re: Za decata vegetarianciнови [re: Maktub]  
Автор lex (безсмъртен)
Публикувано04.12.04 15:22

Здравей, Maktub!
Предлагам ти два сайта на английски за вегетариански деца. Надявам се да са ти полезни:

А ето и един мой приятел хомеопат, който би могъл да ти бъде полезен:

Не се съмнявай в това дали детето ти да бъде вегетарианец

Автор1234 (Нерегистриран)
Публикувано04.12.04 22:00

Еми що не го кръстиш БЪГС БЪНИ.

Автор xaджи Дoнчo (Табиетлия чиляк)
Публикувано07.12.04 11:48

В книжарницата на Отворено общество гледах една книжка специално за вегетарианство при децата, но ен съм я разглеждал обстойно какво представлява.

Баня, водка, гармонь и лосось

Тема Re: Za decata vegetarianciнови [re: xaджи Дoнчo]  
Автор Maktub ()
Публикувано07.12.04 13:56

Blagodaria:) Tazi kniga si q kupih, hubava e i ste q izpolzvam po-natatuk

Автор jiven ()
Публикувано07.12.04 14:34

Следвай интуицията си и не се плаши И в двата случая правиш избора вместо нея, така че споко.
Аз бях доста убедена, че ако някога имам дете, то то ще бъде вегче, но като наистина проимах, почнах да се колебая. Единственият знак, който синът ми можа да ми даде за себе си е дали ще му харесва месото. Нали в повече веге-пропагандна литература пише, че децата се отвращават от вкуса на месото и зорлем трябва да ги насилваш. Е, хареса му, а риба папа като освирепял, без никакъв намек за насилие от моя страна, даже тръпнех в очакване да не му хареса и така сам да реши дилемата, но не би.
Повечето ми безмесни приятели пък решиха точно обратното:) Децата им се развиват чудесно, както и мойто :)
Само да те предупредя за рибата, че се води страшен алерген. Влез ако искаш в клуб Алергии, там пишат предимно майчета с алергични дечица.
Мога да ти пусна координати на много готин хомеопат на бележка, но не знам дали е вегетарианец. За мен това е маловажно. Като минах през двама хомеопати дето не ми помогнаха, кел файда че бяха вегетарианци и малко или много го афишираха. Според мен е най-добре първо да опиташ с хомеопатия. Специално за алергиите съм чувала, че има добър ефект, а и не товариш детенце с лекарства, които понякога не само че не помагат, а задълбочават проблема.

Тема Re: Za decata vegetarianciнови [re: lex]  
Автор Maktub ()
Публикувано07.12.04 14:37

Blagodarja, lex:)

Автор A3_ ()
Публикувано07.12.04 15:03

Така, значи детенцето трябва да се храни -- дали с месо или не, това е избор на родителите и най-вече на майката. Детето не може да направи избор за себе си и така каквото и да е решението то не е взето от него. За това са прави и двете страни, които казват, че като порастне ще го оставят да реши само дали да употребява труповете на убитите животинчета или не.

ДА АМА НЕ!!!

Това не е вярно и е едно не съвсем задълбочено изследване на въпроса. Защото не трябва да се прави никакъв избор, Природата отдавна го е направила -- човек е по природа вегетарианец, от тук нататък всичко онова за избора отпада и е просто модно и добре казано, защото сега е модерно, да се мисли че човек има свобода да избира..., а то всъщност нкаква няма, понеже мисленето е толкова блокирано, че за истински избор, продиктуван от свободната воля е почти невъзможно да се говори..., но това е друга тема.

Родителите на трябва да правят никакви избори и решения, а просто да следват най-елементарната логика, необвързана с хиляди глупости, теории, научни зследвания и незнам си там какви други"доводи и факти".

Месоядството несъмнено уврежда здравето, просто няма как човек да яде месо, да пуши цигари, да пие алкохол и това да не се отразява негативно върху здравето му, всичко останоло е дървена философия .

Тук не искам да оспоря или засегна решенията на когото и да е, просто излагам своята позиция за обсъждане, за тези, които стоят пред въпроса, а тези, които са преминали през това, каквото и да са решили, нека го правят по най-добрия начин.

Човек по природа е вегетарианец и порад това въобще според мен не стои въпроса дали едно дете трябва да бъде хранено с месо или не. От една малко по-строга гледна точка е престъпление да се мъртва плът, замаскирана с подправки и готвене на една Душа, дошла тук на земята, за да се учи и развива.

Месото има ужасни последици за физическото, психическото, моралното и духовно здраве /ако може условно да се дели здравето/. От това изключения няма.

И за да завърша ще ви пожелая хубав ден, радост и светлина!

Тема Re: Za decata vegetarianciнови [re: jiven]  
Автор Raja ()
Публикувано07.12.04 15:32

Добре, но на детето също би му харесало да яде вафлички, шоколади, чипс и други такива лакомства със съмнителна хранителна стойност.

Животът е хубав.

Тема Re: Za decata vegetarianci [re: Maktub]  
Автор xaджи Дoнчo (Табиетлия чиляк)
Публикувано07.12.04 17:23

Абе виж сега - не си занимавай мозъка с глупости. Има къде по-важни неща, на които трябва да научиш детето си, отколкото вегетарианството.

Погледни Римляни 14, има хубави разсъждения по този въпрос.
Ще го постна като отделна тема, хубаво е за всички вегетарианци и невегетарианци.

Баня, водка, гармонь и лосось

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.