Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 04.07.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Тема Страшен пастетнови  
АвторVeggi (Нерегистриран)
Публикувано02.02.04 14:45



Прост е, но много вкусен стана
Та:
Сварих обикновен боб, изцедих го от водата и с пасатора го разбих заедно със малко сол, чубрица, олио и малко доматено пюре. После го оставих в хладилника за няколко часа и той леко се сгъсти-стана с консистенция на пастет. Мажа си го на филийка бял хляб от горе го поръсвам със ситно нарязани люти чушлета. Става бомба!
На който му се прави да опита
При това бобът има високо съдържание на протеини!

Поздрави



Тема Re: Страшен пастетнови [re: Veggi]  
Автор Raja ()
Публикувано02.02.04 16:00



Непременно ще опитам! Сестра ми пък прави кюфтета от боб



Тема Re: Страшен пастетнови [re: Raja]  
Авторвerrи (Нерегистриран)
Публикувано02.02.04 17:41



и това е идея
ще ги пробвам аз



Тема Re: Страшен пастетнови [re: Raja]  
Автор Yogin ()
Публикувано02.02.04 22:05



А сестра ми прави кюфтетата от картофи.Също не са лоши



Тема Re: Страшен пастетнови [re: Veggi]  
Автор trinity. (fifth element)
Публикувано02.02.04 22:11



веднага се сетих за 'Хумус'-а - смляна леблебия; прави се по подобен начин; най-голямата пикантерия на тоя свят е това. сериозно.

You are not drunk if you can lie on the floor without holding on


Тема Re: Страшен пастетнови [re: Veggi]  
Автор Люб (свирчо)
Публикувано03.02.04 05:22



и аз съм правил подобен - само че от белен боб (продават такъв, а може и сам да го белиш след варенето го заливаш със студена вода и го триеш леко с ръце)
става по-леко
и е вкусно



Тема ХУМУС [re: trinity.]  
АвторVeggi (Нерегистриран)
Публикувано03.02.04 12:44



Хумус аз редовно си правя. Варя леблебията, после пак със пасатора я разбивам заедно със малко зехтин, малко кисело мляко, сол, много малко кимион,малко тахин(тахин е масло,направено от сусам) и малко лимонов сок.
Става много вкусно!

Поздрави!



Тема Re: ХУМУСнови [re: Veggi]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано03.02.04 14:53



Знаеш ли защо носи такова странно име "Хумус". Леблебията, разбира се, е сурова? Бързо ли се сварява?



Тема Re: ХУМУСнови [re: И.]  
АвторVeggi (Нерегистриран)
Публикувано04.02.04 15:33



Аз я оставям във вода през нощта и на другия ден изцеждам водата и я слагам да се вари докато се свари. Не съм засичала точно за колко време се вари но не е много дълго.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.