|
Тема
|
Страшен пастет
|
|
Автор | Veggi (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.04 14:45 |
|
Прост е, но много вкусен стана![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/cool.gif)
Та:
Сварих обикновен боб, изцедих го от водата и с пасатора го разбих заедно със малко сол, чубрица, олио и малко доматено пюре. После го оставих в хладилника за няколко часа и той леко се сгъсти-стана с консистенция на пастет. Мажа си го на филийка бял хляб от горе го поръсвам със ситно нарязани люти чушлета. Става бомба!
На който му се прави да опита![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
При това бобът има високо съдържание на протеини!
Поздрави![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Страшен пастет
[re: Veggi]
|
|
Автор |
Raja () |
Публикувано | 02.02.04 16:00 |
|
Непременно ще опитам! Сестра ми пък прави кюфтета от боб![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Страшен пастет
[re: Raja]
|
|
Автор | вerrи (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.04 17:41 |
|
и това е идея
ще ги пробвам аз
| |
Тема
|
Re: Страшен пастет
[re: Raja]
|
|
Автор |
Yogin () |
Публикувано | 02.02.04 22:05 |
|
А сестра ми прави кюфтетата от картофи.Също не са лоши![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Страшен пастет
[re: Veggi]
|
|
Автор |
trinity. (fifth element) |
Публикувано | 02.02.04 22:11 |
|
веднага се сетих за 'Хумус'-а - смляна леблебия; прави се по подобен начин; най-голямата пикантерия на тоя свят е това. сериозно.
You are not drunk if you can lie on the floor without holding on
| |
Тема
|
Re: Страшен пастет
[re: Veggi]
|
|
Автор |
Люб (свирчо) |
Публикувано | 03.02.04 05:22 |
|
и аз съм правил подобен - само че от белен боб (продават такъв, а може и сам да го белиш след варенето го заливаш със студена вода и го триеш леко с ръце)
става по-леко
и е вкусно ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
ХУМУС
[re: trinity.]
|
|
Автор | Veggi (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.04 12:44 |
|
Хумус аз редовно си правя. Варя леблебията, после пак със пасатора я разбивам заедно със малко зехтин, малко кисело мляко, сол, много малко кимион,малко тахин(тахин е масло,направено от сусам) и малко лимонов сок.
Става много вкусно!
Поздрави!
| |
Тема
|
Re: ХУМУС
[re: Veggi]
|
|
Автор | И. (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.04 14:53 |
|
Знаеш ли защо носи такова странно име "Хумус". Леблебията, разбира се, е сурова? Бързо ли се сварява?
| |
Тема
|
Re: ХУМУС
[re: И.]
|
|
Автор | Veggi (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.04 15:33 |
|
Аз я оставям във вода през нощта и на другия ден изцеждам водата и я слагам да се вари докато се свари. Не съм засичала точно за колко време се вари но не е много дълго.
| |
|
|
|
|