Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:28 28.06.24 
Непрофесионални
   >> Вегетарианство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: Za sirenentoнови [re: Britt]  
Автор1OO% (Нерегистриран)
Публикувано10.09.03 09:46



Всеки има право на избор!На 35 години съм и от 15 години ям сиренето самостоятелно или с чаша червено воно.



Тема Re: Za sirenentoнови [re: 1OO%]  
Автор WildWind (непознат )
Публикувано06.10.03 23:24



chel sam che konsumaciata na mlechni produkti uvelichava veroiatnostta ot respiratorni zabolqvaniq t.e. kashlici hremi i t.n. Az ne qm meso ot 11 godini i me morqt samo takiva bolesti ot vreme na vreme. Tazi godina sprqh da qm kashkaval i sirene ta shte vidim prez zimata dali shte gi hvashtam pak tezi ligavi bolesti.
za spravka - knigata "Sila za jivot" , Pol Breg ...
A za mnenieto za bebeshkata kyrma iskam da kaja che tq nqma pochti nishto obshto s kraveshkoto mlqko a da ne govorim za sireneto i kashkavala !!!
V kyrmata proteinite sa ne poveche ot 4% !



Тема Re: Za sirenento,а и за другите млечнинови [re: Hищo]  
АвторLora (Нерегистриран)
Публикувано25.10.03 08:05



Zabelezi che v prirodata nikoe zivotno ne se hrani s mlyako sled preminavane na bebeshka vuzrast.Taka trybva da e i pri horata, bebetata ima kakvo da vzemat polezno ot maichinoto mlyako, sled tova mlyakoto nyama hranitelna stoinost. Nyakude byah chetla che pryasnoto mlyako e sluzoobrazuvashto viz kiseloto e druga rabota



Тема Re: Za sirenento,а и за другите млечнинови [re: Lora]  
Автор AЮC (нети-нети)
Публикувано25.10.03 15:12



Ние това го забелязваме, обаче такива сравнения са неправомерни. И животните с удоволствие биха се хранили с мляко много години, само че ги няма кой да им го дава, отбиват ги. Щото в природата няма друго животно, което да го дундуркаш двайсетина години, преди да започне само да се грижи за себе си. При останалите животни е така - година-две родителите го хранят и учат на това-онова, пък после го оставят само да си изкарва прехраната. Е, откъде да си вземе горкото отритнато животинче мляко В джунглата и саваните няма магазини.
Второ, е хората не се хранят с майчино мляко, като пораснат, а с мляко от други същества. А таквоз и другите животни си хапват с удоволствие. Откъде идва поговорката: "Покритото мляко котки не го лочат". На възрастните прасета, ако им сложиш мляко в копанята, мислиш ще откажат ли?
Изобщо това с млякото и млечните продукти са си едни пълни измислици, с които пак някой се прави на интересен, за да привлече вниманието и да поприбере малко парици от жадните за все нови и нови неща люде.
Слузообразуващо било? Да, но само за определен тип хора (в Аюрведа наричан Капха), които съответно трябва да го пият с противодействащи подправки (кардамон). Киселото мляко в никакъв случай не е по-добро, но това е много обширна тема за разговор.



Тема как се правинови [re: Britt]  
Авторbamo (Нерегистриран)
Публикувано08.11.03 19:29



Днес ми казаха че сиренето се правило с помоща на някъв сок от задстомашната жлеза на закланите животни, дали не са ме излъгали?
Докато ми отговорите ще ям само синйо сирене



Тема Re: как се правинови [re: bamo]  
Автор AЮC (нети-нети)
Публикувано08.11.03 23:25



От Омирово време е известен начин за подсирване на мляко със сок от неузрели смокини. На трапезата на древните гърци козето сирене било задължителна компания на виното. Плиний Млади (62-113 г.) споменава меки и твърди сирена.
Около IV век според някои изследователи започнало подсирването на мляко със сирище от стомаси на млади животни. Други твърдят, че методът бил известен още от времето на Аристотел (IV в. пр. н. е.).

А ето с какво го правят днес, ако се съди по офертата на един вносител на мая за сирене и кашкавал:

Chy-Max® Plus
Chy-Max® Plus, (100% химозин), сила 1:16 000, доза 12-20 мл/100л. Мляко
Описание на продукта :

Chy-Max® Плюс е чист, стандартизиран разтвор на Ферментационно получен химозин (FPC), синтезиран при ферментация на Aspergillus niger var.avamori. Chy-Max® e бистра кехлибарена течност, с характерна миризма.
Начин на употреба:
Chy-Max® Extra,(100%химозин), сила 1:48 000, доза 5-10 мл/100л. мляко - Hannilase 650, (микробиална), сила 1:46000, доза 4-8 мл/100л. мляко


Hannilase 650
Hannilase 650, (микробиална), сила 1: 46 000, доза 4-8 мл/100л. мляко
Описание на продукта:
Ханилазе 650 е млекокоагулиращ ензим, произведен чрез ферментация на чиста култура Rhizomucor miehei. Времето за подсирване зависи от характеристиката на млякото: вид, киселинност и съдържание на калциев двухлорид ( 20-30 гр. на 100л. мляко ).
Начин на употреба: Необходимата доза /4-8 милилитра на 100 л.мляко/ зависи от вида на произвежданото сирене, технологичния процес и качеството на използваното мляко. Подходящото количество мая се разтваря внимателно в 10-20 пъти повече охладена чиста вода с неутрално рН (дестилирана). Този разтвор се прибавя към млякото при непрекъснато разбъркване до пълното му разпространение в целия обем за коагулацията. Ако се прибавя оцветител ,той се прибавя преди маята. Разредената мая да не се оставя за съхранение.



Тема Re: как се правинови [re: AЮC]  
Авторbamo (Нерегистриран)
Публикувано09.11.03 16:22



Благодаря за компетентния и пълен отговор



Тема Re: Za sirenentoнови [re: WildWind]  
Автор Clenched_Fist (Shut up'n squat)
Публикувано29.11.03 16:14



Абе човек, кърмата хубаво има не шовече от 4% протеини, ма я ми кажи на ушенце, млякото от кои животни има повече протеини - кравето ли, козето, може би биволското, а да не беше и овчето ....
Ако не можеш, аз ще ти помогна - нито едно от тези!
Айде стига с тия смехотворни изказвания вече



Тема съдърж. на белтъчини в различните млека и кърматанови [re: Clenched_Fist]  
Автор Люб (свирчо)
Публикувано30.11.03 06:07



Кърмата има най-малко белтъчини сравнено с животинските млека, които си изброил. Едно бебе има нужда от много по-малко белтъчини от теле, биволче, яре и пр..

Ето данни : от

(на немски е) взимам - съдържание на белтъчини за 100гр. мляко :
Овче - 5,27гр.
Кобилско - 2,2 гр.
Козе - 3,69гр.
Краве - 3,34 гр.
Кърма - 1,13гр.

логично

Редактирано от Люб на 30.11.03 06:08.



Тема Re: съдърж. на белтъчини в различните млека и кърмата [re: Люб]  
Автор Clenched_Fist (Shut up'n squat)
Публикувано06.12.03 09:58



Здрасти, съжалявам, но не се оправям с немския.
Целия спор тръгна оттам че млякото и млечните призведения са вредни заради амино групата в протеините, нали така?(оттам много амини и т.н.)
Ако е така, сега какво искате да кажете, че кърмата е съвсем различна като състав от млякото и в нея няма азот ли? Защото натам върви разговора - хем млякото и млечните произведения били вредни, хем кърмата била полезна. А все пак и кърмата е мляко, макар и човешко ... И бебетата нищо им няма от кърмата, дори напротив, а пробвай да храниш едно бебе с краставици да видиш ... И не се опитвайте да ме убедите, че краставиците са по-близки по състав до кърмата, отколкото кравето, овчето и другите млека. Вярно възрастния организъм се различава от бебешкия, ма чак пък толокоз ...

По-здрави.

P.S. Наистина поста го писах леко афектиран, за което се извинявам, не го приемайте лично, нека говорим по същество за напред!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.