Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:29 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> UNIX
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема проблем с port forward  
Авторhgeorgiev (Нерегистриран)
Публикувано21.06.06 21:09

Привет искам да форвардна 21 порт ( ФТП) към една от машините от вътрешната мрежа с адрес 192.168.2.30 ...ама нещо не става както трябва...от вънка като се напише фтп 83.228.хх.хх иска юзер и пасс което значи че редиректва към вътрешната машина но .... дир..и увисва до там...нешо с пасив и актив настройките май...ама...в ипнат конф имам това
rdr xl0 ххх.ххх.ххх.ххх/32 port 21 -> 192.168.2.30 port 21

идеи?

Тема Re: проблем с port forwardнови [re: hgeorgiev]  
Автор Goose ()
Публикувано22.06.06 08:09

Да видя наоколо врачки?

Тема Re: проблем с port forwardнови [re: Goose]  
Публикувано22.06.06 08:49

Уфф писнало ми е от изтъркани фрази рано сутрин .....това което питам не касае толкова ОС-а ако за това ревеш...ама за отворените разбирачи ще кажа че е Фри БСД 5.4.

Тема Re: проблем с port forwardнови [re: ^]]  
Публикувано22.06.06 12:47

Имам мамка му :) .... map xl0 192.168.2.0/27 -> реалния адрес

Публикувано22.06.06 13:12

Значи проблема е в това че фтп клиента проверява дали фтп сервера подържа актив и пасив мод ...ако ги подържа влиза в пасив....обаче при мен БСД-то не може да предаде пасив мода коректно към вътрешния адрес :(
Сега забраних на самия ФТП сървър пасив мода и вече се вижда отвънка само по актив....но не ме кефи това решение ...трябва да има и друг вариант

Автор Goose ()
Публикувано23.06.06 07:48

Хайде погледни сега стандарта и какво точно означава Passive Mode и сам ще се сетиш защо не може да стане това, което си замислил ... при пасив сървъра отвяря порт за data connection и го подава през controll conection-а на клиента, клиента се опитва да се закачи към този порт ...
Firewall-а ти и хабер си няма кой порт ще реши да отваря фтп сървъра зад него, за да го форуърдне и него ;-) Едно решение е да ограничиш портовете за дата на сървъра и да ги forward всичките към него

Публикувано23.06.06 08:36

Така се е :) и щях да се откажа....ама кажи ми тъпия линксис рутер дето беше преди това как се оправяше :) ......само с една отметка..порт 21 да ходи на адрес 192.168.2.30 и толкоз ..и си работи :)

Автор Goose ()
Публикувано23.06.06 09:12

linux имат ip_nat_ftp module ... Признавам си, до сега не ми се е налагало да мъча нещо подобно под БСД, обикновено си пускам всички сървиси на машина с реален адрес ...

P.S. Стана ми интересно и поразпитах Google ... пробвай това:

Редактирано от Goose на 23.06.06 09:18.

Публикувано23.06.06 12:00

Мерси за отговора.....м да..това го намерих и го пробвах ..нищо..даже съвсем не бачка редиректа...както и да е. При мен се отежнява положението от това че БСД-то също не е с реален адрес

...зад АДСЛ е..с пълен порт мапинг естественно ама .... пуснах и на самото БСД ФТП сървър за проба..държи се по същия начин с актив/пасив както с редиректанатото ....явно проблема не е в редиректа ... и щях да обвиня АДСЛ-а и мапването му..ОБАЧЕ махам БСД-то и слагам линксиса и фтп-то тръгва Сега на някое от другите ми БСД-та които са с реални адреси ще пренасоча към вътрешно ФТП....да видя дали проблема е точно БСД АДСЛ комбинацията.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.