Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:18 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> UNIX
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема VIA EPIA CL Linux Firewallнови  
Автор gristaki (непознат )
Публикувано03.10.04 02:47

Има ли някой представа дали EPIA CL работи под *BSD?

За Linux:

Тема Re: VIA EPIA CL Linux Firewallнови [re: gristaki]  
Автор Fallen (Todorov)
Публикувано04.10.04 10:35

от сайта по-скоро показва , че е с shorewall и с iptables.
Aко добре съм разбрал въпроса.

Тема Re: VIA EPIA CL Linux Firewallнови [re: gristaki]  
Автор Labrett (секировад)
Публикувано04.10.04 23:37

Не ти трябва EPIA CL, за да направиш този gateway - нито с linux, нито с BSD - трябва ти каквото и да е РС с 2 lan карти. Такъв gate е едно от най-често срещаните неща по света - на сайта дето посочваш просто си правят реклама на дъното.
Аз например миналата седмица правих едно такова с pentium 166Mhz/32RAM/1.6Gb за 30лв (на старо) плюс realtek 8139 PCI LAN за по 9 лв едната (нови), на FreeBSD. Конфигурация като тази ще рутира щастливо десетина рс-та зад себе си без да ги усети.

На въпроса ти - най-вероятно ще тръгне, но най-добре преди да го купиш пробвай.

Разум - способността на живото същество да постъпва нецелесъобразно, или неестествено

Тема Re: VIA EPIA CL Linux Firewallнови [re: Labrett]  
Автор Fallen (Todorov)
Публикувано05.10.04 09:51

още по-добрият вариант е без хард диск - не шуми и по-малко шанс да спре да работи има:
за целта ползваш нещо от сорта на Gibraltar, M0n0wall, FreeSCO ...
Успехи.

Тема Малко уточнениенови [re: Labrett]  
Публикувано06.10.04 03:12

Аз в момента използвам 1 PC с 3 LAN карти да ми рутира и шейпва нета, но ми
трябва наистина малко дъно да се вместа в 10" шкаф. Горният постинг е по повод на въпроса дали VIA EPIA дъната работят под Linux. Това което написах в предишната тема беше, че новите процесори на VIA Eden-N имат вграден HW Random Generator и AES, а още по-хубавото е, че имат подръжка под OpenBSD.
Въпросът ми е стабилно ли се държат тези дъна под *BSD?

Тема SOEKRISнови [re: gristaki]  
Авторecho (Нерегистриран)
Публикувано06.10.04 10:27

razgledai i soekris proekta - designed za linux open net i free bsd.

Тема Re: Малко уточнениенови [re: gristaki]  
Автор Linux.Lab (дърт и изкуфял)
Публикувано06.10.04 10:40

Абсолютно. Пробвал съм по стария модел с Linux. И махнах вентилатора на процесора за да няма въртящи се елементи и съм ползвал IDE Flash модули за директен монтаж отново заради въртящите се части. Основния ми проблем беше захранването, което е доста скъпо удоволствие за тази машинка ако сам си проектираш кутията. Ако беше направено като външен траф (като на PC/104) би ми спестило доста главоболия ама какво да се прави. Освен това ако някой го интересува съм събрал в кутия 1U за 19" рак монтаж 2 такива платки със съответните изводи на кутията.

I feel like I should have a great idea right now. But I don't.

Тема Re: Малко уточнение [re: Linux.Lab]  
Публикувано06.10.04 13:52

Можеш ли да обясниш по-подробно за захранването? Откъде мога да намеря? За ID Flash намерих 256/512 - 40/80 Евро, за процесора мисля да взема от безвентилаторната серия EDEN ESP, а и как си успял да вкараш 2 в 1U 19" кутия?

Тема Re: Малко уточнениенови [re: gristaki]  
Автор Linux.Lab (дърт и изкуфял)
Публикувано08.10.04 12:37

Захранванията както казах са проблем. Всеки път се спасявам поединично и всеки път се променя дизайна на кутията. Кутиите обаче се правят у нас, което за мен е страхотно удобство за подобен род нестандартни решения. А в 19" 1U кутия спокойно влизат 2 дъна и захранването им. Получава се малко по дълбока но това не е проблем поне при мен. Не знам какво имаш предвид под ID Flash ама цените вървят долу горе толкова, Аз ползвам Transcend модули и до сега нямам ядове с тях. Освен това тези ги има на нашия пазар и е по лесно с доставките.

I feel like I should have a great idea right now. But I don't.

Тема За частитенови [re: Linux.Lab]  
Публикувано12.10.04 23:29

Къде във София мога да намеря захранвания, 10" или 19" кутии, и IDE Flash?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.