|
Тема
|
Oracle
|
|
Автор |
Fallen (Todorov) |
Публикувано | 22.06.04 14:17 |
|
Здравейте,
трябва да инсталирам и конфигурирам Oracle 9.2.0 под Linux/FreeBSD.
Проблемът е в библиотеките, които се изискват за линкването - доста са старички и са от РедХат 7.2 и/или 8.
Опитах на Федора без успех - стигна се до мейкфайлове и не искаше да ги изпълни заради Glibc.
Ако някой има работещ вариант *NIX+Oracle 9i моля да ми пише. Готов съм да изпробвам с коя да е дистро/ОС стига да не е Windows /това ми е като изискване/.
Доста документи има, но са за стари РедХат решения и не мога да ги имплементирам на други дистрота засега.
Пишете ми ако имате работещо решение - дори да е само с 2-3 думи.
Благодаря предварително.
| |
|
аз имам oracle на Debian sarge, кякои от tool-овете не съм ги подкарал, ама работят основните неща
основно съм ползвал за да го подкарам
http://www.the-love-shack.net/oracle-on-sid.html
то пише, че е за sid, но и на sarge работи
ако нещо от там не е ясно мога да се пробвам да помогна ;-))
| |
|
Имам няколко инсталирани 9-ки на RH8 и AS3, освен няколкото на Solaris, HP-UX. Не виждам, какво не им харесваш на тези Linux дистрибуции ама аз нямам оплаквания. Освен това има един пич Werner Puschitz, който е описал как става инсталацията на RH9 ама това не съм го пробвал.
I feel like I should have a great idea right now. But I don't.
| |
|
Не знам за Oracle, ама ако само библиотеките са ти проблем, FreeBSD може успешно да се направи на RH6, RH7, RH8, на Gentoo и на някакъв Debian, само трябва да инсталираш съответната емулация от портовете и да си пуснеш linux_enable=yes.
Във Handbook-а помня че имаше секция с описание за пускане на Oracle под linux емулация, не знам коя версия е обаче.
Разум - способността на живото същество да постъпва нецелесъобразно, или неестествено
| |
|
идеята е да не са RH AS серията заради цената им.
FreeBSD handbook-a има описание за 8, аз съм намирал и за 9ката и мисля да пробвам все пак.
Благодаря ви за отговорите.
| |
Тема
|
Re: Oracle FreeBSD??
[re: Fallen]
|
|
Автор | Judas (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.07.04 22:51 |
|
Хмм аз работя само с FreeBSD но преди 3-4 години когато се опитвах да пусна оракъл под BSD беше невъзможно. Нима вече може? Защото за целта си инсталирах един Дебиан обче 3-ти ден не можем да се разберем с него (не съм пипал Линукс от 5 години ) :-) Та ако някой има инсталиран Оракъл на FreeBSD нека само потвърди че е станало :-)
| |
|
|
|
|