Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:24 12.02.25 
Религия и мистика
   >> НЛО
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема 2 минути...  
Автор C.S.I.R. ()
Публикувано24.08.00 12:33

Една вечер... Към края на февруари пътувахме по спешност за София (Варна-София). Тръгнахме от Варна към 02:00 сутринта и се движехме със 120-160 км/h. Около 04:15 вече задминавахме Велико Търново. Магистралата, излизаща от града заобикаляше някакъв хълм (малка планина). Тогава бях се вгледал в небето. (Едно от хобитата ми е астрономията) Докато се наслаждавах на небето забелязах, че две "звезди" на около 30 градуса над хоризонта си изменяха позицията спрямо останалите звезди. Ъгловото растояние м/у двете "звезди" се запазваше. Около 2 минути имах възможността да ги гледам. Нямаха пулсации (сигнални светлини, че са самолети) излъчваната светлина от тях бе сребриста (еднаква с тази на околните звезди). Вдихнах си погледа високо нагоре за да запомня околните съзвездия, свалих отново погледа към тях и докато им замервах ъгловите отстояния от другите звезди, магистралата мина зад един хълм който скри почти всичко. След 20-30 секунди отново се откри небето ала двата обекта вече ги нямаше!!! Със сигурност не бяха самолети! 1. Нямаха обозначителни светлини. 2. Спазваха стриктно растоянието си един от друг, което бе 6, 7 градуса а ако трябва да се каже инак - действителното растояние между тях е било десетки километри! 3. Не могат за 10-30 секунди да изминат такава огромна ъглова дистанция от 30 градуса над хоризонта и да се снижат, че да паднат под хоризонта. Скоростта им трябва да е огромна! 4. Нямаше облаци, или планини , които да ги скрият! Всички други звезди се виждаха. Ако се вземе в предвид ъгловото им разстояние и височината им над хоризонта, то разстоянието от нас до обектите е поне 150 км. Това прави почти близо до северната ни граница. Ако обаче поради атмосферни условия тези светлини са по размити, може да се приеме че са на около 40 км растояние от нас и на 2-5 км растояне между тях.! По вероятното обяснение: Оптическа измама поради висок конденз в атмосферата. Получава се холограма с качествата на реални образи. Аз лично вярвам на това което видях, но не изключвам и варианта от оптическа проекция. Двата обекта, които наблюдавах може и да са граждански самолети, които да се движат с минимално ъглово растояние спрямо нас. След малкия завой е възможно да сме взели перпендикулярна позиция спрямо тях, тоест вече да съм виждал задните части на самолетите, а не страничните осветени. Така е възможно намаляването на осветеността и визуална измама , че обектите изчезват. Но все пак да не забравяме: НЯМАХА ОБОЗНАЧИТЕЛНИ СВЕТЛИНИ! (зелена и червена мигаща светлина - нито на крилете нито на опашката!!) Вашите преположения? . .. . .. . . . . C.S.I.R. Varna 2000 V. A.

Тема 2 минути...нови [re: C.S.I.R.]  
Автор JAYMZZZ ()
Публикувано24.08.00 21:36

wowow !!! ngmam dumi za da opi6a tova , koeto pro4etoh predi 10 sek. neznam kak moje da se obgsni tova , koeto si vidgl ili pone ngma realni obgsnenig az sa6to se interesuvam ot podobni ne6ta... taka 4e ... mnogo gko ne zainteresuva tova DANO PAK DA se zase4em tyk :) J.A.Y.M.Z.Z.Z VARNA

Автор r_HIV ()
Публикувано27.08.00 23:06

Б

Автор Voyager_I ()
Публикувано03.09.00 18:18

Ако ти кажа, че съм виждала нещо подобно над Благоевград колко дълго ще се смееш?

АвторАлдийб (Нерегистриран)
Публикувано23.09.00 19:24

Здравей,C.S.I.R.,направо съм поразена от това,кол-
ко много твоята случка прилича на две мои случки!
1.През нощта на 13-ти срещу 14-ти август пътувах
с нощния влак София-Варна. Не бях изморена и зато-
ва гледах през прозореца от към коридора. Влакът
минаваше през Стара планина,когато над един хълм
видях една звезда,която бе по-различна от остана-
те. Тя беше по-ярка и някак си по-ниско от другите
звезди. Стоеше неподвижно във въздуха. Остана така
за около минута,а после рязко се мръдна няколко
сантиметра (а,може би в действителност няколко ки-
лометра) на ляво и пак застана неподвижно във въз-
духа. След около полувин минута звездата се скри
зад едно малко баирче за една-две минути,но когато
баирчето отмина звездата я нямаше.
2.В края на август и началото на септември отидох
в село Генерал Кеселово на гости на една приятел-
ка. Генерал Кеселово е доста малко село,но е раз-
делено на две махали.
Една вечер аз и моята приятелка тръгнахме да пос- щаме друга наша приятелка,която живее в другата
махала. Пътят ни се осветяваше само от една-две
осветени къщи и затова с право мога да кажа,че бе
тъмно като в рог. Двете седнахме на пейката до ед-
инствената светла къща наоколо и зачакахме прия-
телката ни. Звездите се открояваха ясно върху тъм-
ното небе. Забелязах,че две звезди се движеха една
зад друга. Дистанцията между тях беше голяма,но
нито тя,нито скоростта на звездите се промени.Ня-
маха обозначителни светлини.Приятелката ни се по-
яви почти веднага и ние пребягахме няколко метра,
за да отидем до нея. Небето се скри зад няколко
дървета. Когато се обърнахме и се върнахме след
около една минута,небето се откри,но звездите бя-
ха изчезнали.
C.S.I.R.,сигурно си си помислил,че се опитвам да
копирам твоята история. Може и би аз бих си поми-
слила това,ако бях на твоето място. Повярвай ми,
обаче,че всичко за което ти писах е истина. Аз,
самата бях изумена когато прочетох разказа ти.
Много ще се радвам да ми опишеш и други твои по-
добни преживявания(ако имаш,разбира се).
Алдийб;Варна;2000г.

Тема Отг: 2 минути...нови [re: Алдийб]  
АвторPushachat (Нерегистриран)
Публикувано05.10.00 21:53

Мили приятели,
колкото и невероятно да звучат вашите случки аз им вярвам безрезервно, въпреки че съм нямал подобни изживявания. През всичките си досегашни години, обаче съм видял много невероятни неща, някои от които граничат с паранормалното. Лично аз смятам че:
1 НЛО има!
2 То съществува и в малки страни като България!
3 Всеки може да го види, но не всеки - да каже какво е видял.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.