|
Тема
|
njakoi syobrajenija
|
|
Автор |
Mig29 () |
Публикувано | 13.01.00 11:25 |
|
Neka sega malko da si pomislim. Ta ako na Zemjata ima izvynzemni,mojete li da si predsatvite te na kakvo nivo na razvitie ste sa? Samo za spravka naj blizkata zvezda do slynceto e na razstojanie 4.3 svetlinni godini, t.e. dori da se dvijat sys svetlinna skorost ste sa tuka sled 4.3 god. Otdelno ne nikoe materalno tjalo ne moje da se dviji s takava skorost (spravka Ainstain). Ako vse pak te sa postroili nesto takova i dojdat nasam ner byrzajte da se radvate, javno ne idvat samo ot lubopitstvo. ( to i indiancite sa se radvali v nachaloto na Pisaro i Kortes, ama maj dneska nisto ne e ostanalo ot tjah indiancite de).
| |
Тема
|
njakoi syobrajenija
[re: Mig29]
|
|
Автор |
Philip () |
Публикувано | 14.01.00 11:36 |
|
Абе май че имаше някаква теория, не знам къде и кога, но е била математически обоснована: Ако се въздейства на дадено тяло с достатъчна енергия, може да се изкриви пространството и то да отиде до нужното място за минути, ако ще да е на другият край на галактиката... Също както набръчкваш парче плат и го продупчваш с иглата ВЕДНЪЖ, а тя минава през целият плат. Скоростта на светлината не се преодолява, просто милиони пъти се скъсява разстоянието.
| |
|
Ами теорията на практика е много стара... ако по-добрите студенти от ВИАС (УАСГ) си спомнят някой лекцийки по дескриптивна геометрия. Именно там в темата за евклидовото и неевклидовото пространство беше обяснено въпросното "нагъване" на пространството :). Та на теория го има и е много добре разработено, само че още никой не е измислил как да го направи на практика...
И тук ми хрумна нещо такова: силната гравитация (като около черните дупки) както знаем (или предполагаме) изкривява пространството (че и времето). Ами отдавна се говори, че извънземните използвали гравитационни (или антигравитационни) двигатели :)).. Хехе.. Колко му е тогава да могат да си подскачат където си подскачат из космоса където си поискат. Във всеки случай пътуванията в космоса през евклидовото (демек нашето нормалното) пространство не са много добра мисъл.. Или ще си направим хипер двигатели или ще се телепортираме :)). Иначе можем да забравим за експанзията в космоса или пък да я отложим за в далечно бъдеще, когато ще можем да строим устройства евтини и ефективни (както казват от НАСА).
А по въпроса за телепортацията се подсетих за нещо друго:
както знаем се работи върху такъв проект. Вече даже телепортираха един фотон. Не искам да се изхвърлям, че тъпо са го измислили, ама техниката която са избрали не ми харесва. Защо ли?
"Телепортирането" според въпросните господа преставлява един вид копиране на състоянието на изходния фотон и възбуждането на друг фотон до съответното състояние. После оригиналът... ееее... се унищожава :)). Абе не го описах много точно, но ме и намързява да се впускам в подробности. Номерът е, че не се мести материя през пространството, а просто се копира. Добре, казвам аз. НО, ако допуснем, че съществува такова нещо като човешка (или дори животинска) душа, тя ще се копира ли или ще изчезне с "оригиналът". Да не се окаже, че от другата страна е пристигнало едно зомби :))). Или хайде да не казвам душа, ами там това биоенергийно поле което ни прави нас или нещо такова...
Та дами и господа, моля за вашите мнения...
Аз лично, макар никога да не съм бил скептик съм склонен да бъде такъв в този случай. Предпочитам да се направи "евклидово-неевклидова" телепортация, при която ще се пренасям, пред това да бъда копиран и унищожаван през цялото време :)).
Хайде чао,
Павката
| |
|
Абе май че най-ефективно и безрисково ще е да се ползва нагъване на пространството, защото при телепортацията на живи хора е животни както каза ти има рискове. Но телепортацията пък е идеална за пренос на товари от едно на друго място.
За гравитационните и антигравитационните двигатели не вярвам, защото това ще значи те да насочват гравитацията! Да се въздейства на пространството с енергия, а не с гравитация е по-възможно.
Айде стига съм писал глупости, предавам щафетата...
| |
|
Е дали с нагъване на евклидовото пространство или чрез "Зомбиране" извънземните вече са тук:)))
| |
|
Хубаво са тук... ама какъв ни е келепира от цялата тая работа.
Само си дърдориме "аз вярвам... аз не вярвам" или "те са сред нас... не няма ги" и т.н. Добре де! И какво?! Мисля, че не е това идеята на този клуб - т.е. да си дрънкаме глупости все едно сме на партийно или евангелистко (да ме прощават евангелистите... нищо лично) събиране. Аз поне идвам тук за да чуя някакви МНЕНИЯ, но не като гореспоменатите. Ако искате дайте да си говорим за научна фантастика и фентъзи! И без това тук май никой няма намерение да напише нещо сериозно.
Или давайте някакви линкове към интересни сайтове, където сте прочели нещо интересно... да му се не види, по темата НЛО-Извънземни-къде-кога... могат да се напишат томове, а ние си дрънкаме врели некипели.
Абе кво ли се ядосвам и аз... все едно си нямам книги и информация под ръка... просто си търся интелигентен събеседник.
Май пак ще седна пред огледалото :))). Там поне ще го намеря!
| |
|
Няма да го намериш само пред огледалото, а колкото до сериозните теми - виж малко по-долу тема "Свършете нещо" която пуснах в началото на декември. Има и едно адресче на сайт...
| |
Тема
|
В заключение
[re: Philip]
|
|
Автор |
Тони () |
Публикувано | 24.04.00 21:26 |
|
Ами по едно време тук се пишеше, ама за малко поспряхме не от липса на желаниеа понеже трябва и да се работи, и тук се напълни с разни хора дето синямат работа и си драскат глупости от скука. А що се отнася до темите за предвижването в пространството и телепортацията, може и клуб физика да е по подходящ, но те така или иначе са свързани с НЛО. Лично аз нямам нищо против понаписвам туй онуй и да обсъждаме разни теми, но не гарантирам на никого че ще отговарям на критериите му за интелигентност. Всъщност от доста време на сам това май е най-интересната статия в този клуб, ама точно сега нямам много време за писане.
| |
|
|
|
|